Martin Schulz szerint Orbán Viktort lehetetlen bevonni az uniós politikába.

Az Európai Parlament volt elnöke szerint Manfred Weber tévúton jár, amikor a szélsőjobb segítségével akarja vezető szerepét megőrizni, mert ezzel csak utat nyit a populista vezetők további előretörésének. Őket viszont lehetetlen újra bevonni az uniós politikába, mert az értékek nem érdeklik őket, csak az EU-pénz – de Orbánt talán már az sem, ő már olyan jelzéseket küld, hogy megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal

– olvasható a Hvg.hu-n, amely a Frankfurter Rundschau interjúját szemlézte.

Hatalmas gyomrost vágott be Orbánnak Martin Schulz: "Orbán megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal"

Orbán Viktor és Martin Schulz az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján 2015. október 15-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Schulz szerint

lehetetlen ugyanis a magyar kormányfőt, a lengyel miniszterelnök-helyettest és a hasonszőrűeket újra bevonni az uniós politikába.

Ők ugyanis legfeljebb csak a haszon elve alapján tartják fontosnak az uniót, már ha egyáltalán. Értékekről esetükben szó sincs. Őket maximum pénzzel lehet megnyerni, bár Orbán Viktor újabban olyan jelzéseket küld, hogy már az sem érdekli. Merthogy megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal.

A populisták abból élnek, hogy a világ összedől, kifordul a sarkából.

Sikert persze nem tudnak felmutatni, ellenben működik, hogy ellenségképre alapoznak. Úgy lehet őket feltartóztatni, hogy a politika konkrét lépésekkel csillapítja a félelmeket. Így a tömegek nem követik vakon a demagógokat.

A prototípust egyébként 20 éve Berlusconi jelentette, utána jött Orbán, Boris Johnson, Donald Trump, Jair Bolsonaro, Jaroslaw Kaczynski és Rodrigo Duterte. A módszer mindenütt azonos: meg kell szerezni a többséget és onnantól kezdve úgy tekintik, hogy az állam már az övék. Aki pedig ellenük van, az nem vetélytárs, hanem ellenség. Ez azonban fasisztoid gondolkodásmód – mondta Martin Schulz.

Forrás: hvg.hu, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Igen, ilyen egy felelős politikus. Mint a Martin Schulz.
Orbán, te szotyizzál, rándítsd a vállad, öltögesd a nyelved, és szorongasd a kék mappádat, mintha fontos ember lennél. Emberileg is, szakmailag is kevés vagy, mint kopaszon a hajszál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
...

Egy gennyes fekély Európa közepén, aki mára ott tart, hogy fogja a macsetéjét, és mint valami fogatlan dervis, ész nélkül pörög, mindent elsöpörni, lekaszabolni akarva, aki és ami nem ő. Nincs jövője és jelene is alig, ez csupán az ilyen óbégatásokból áll, amivel viszont minket is lejárat.

Az ő sorsa már nem érdekes, mert nyílegyenes a feledés poklába. Determinált, csak az ideje kérdéses, ezért csupán elámulva nézzük a reakcióit, mint akinek elgurult a gyógyszere, és nincs a közelében egy jóságos ápoló, aki beadná neki, hogy lecsillapodjon. Ezt, ami van, akár haláltáncnak is nevezhetnénk, és örömmel néznénk a manézs első sorából, ha nem rántana bennünket is magával. Pedig ez történik tapsra és harsonaszóra, ahogyan a jelek szerint Orbánról és vele együtt Magyarországról is lemondanak, mint ami a kultúra számára elveszett."
surdilloFUJT
@ómió:+ i@Shikari: két idióta szellemi toprongya a fidkány csapatnak!!!Kár belétek a levegő is,egy kis ciklon-B jót tenne a tüdőtöknek,nyomorult,1 bites gazemberek!!!
Nyírfa
@kereső: tegnap, 10.52, 10.53

" Orbánnak nincs gondolata, szókészlete és nyelve a mai világra."...

Egy gennyes fekély Európa közepén, aki mára ott tart, hogy fogja a macsetéjét, és mint valami fogatlan dervis, ész nélkül pörög, mindent elsöpörni, lekaszabolni akarva, aki és ami nem ő. Nincs jövője és jelene is alig, ez csupán az ilyen óbégatásokból áll, amivel viszont minket is lejárat. "

Készülni kell.
Szevasztok
Ezek a hatalmas "gyomrosok".Hogy is bírja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.