A nógrádi Nagylócon lemondott a polgármester, az alpolgármester pedig azt is megengedi magának, hogy egy nulla főt alkalmazó (!) saját céggel (!) takarítást vállal az önkormányzat épületében havi 4-600 ezer forintokért (!). Teheti, a fia az aljegyző (a törvényesség őre) és állítólag mindketten igen jóban vannak a fideszes országgyűlési képviselővel, Balla Mihállyal – kezdi posztját Hadházy Ákos.

Hadházy teljesen kiakadt: A kis falvakra a gátlástalan fideszes képviselők hűbéri birtokként tekintenek, a saját és a Fidesz pecsenyéjét sütögetik

A faluban amúgy az a furcsa helyzet van, hogy -valószínűleg egy belügyminisztériumi vizsgálat hatására- lemondott a polgármester és a visszaélések elleni tiltakozásul felállt szinte az összes képviselő is, viszont a megmaradt alpolgármesterre panaszkodnak a legtöbben. A korábbi polgármester állítólag azért távozott, mert tömegesen alkalmazott közmunkásokat úgy, hogy azok nem, vagy alig végeztek valódi munkát. A faluból többen azt mondták, hogy a kapott pénz egy részét vissza is kellett fizetni, de ezt volt, aki cáfolta. Beszéltem olyan emberrel is, aki a munka nélkül adott közmunkás bért egyfajta jótékonykodásként értékelte. Mindenesetre ha pénzt kért volna vissza, az nem egyedi gyakorlat lenne, a baranyai Kárász polgármestere már bíróság előtt is áll emiatt. Bár sok ilyen jelzést kapok, nagyon kevesen buknak meg emiatt, hiszen a "közmunkásoknak" nem érdeke tanuskodni

– írja közösségi oldalán Hadházy Ákos ellenzéki képviselő.

A közmunka program a Fidesz egyik legaljasabb és legkártékonyabb intézkedése volt a sok közül. Leginkább arra volt jó, hogy a polgármesterek kegyet gyakorolhassanak. Mivel valódi munkát sokszor nem tudtak adni, vagy naponta tízszer felsöpörtették az utcát, vagy saját földjeiken dolgoztatták a rabszolgákat, vagy megengedték, hogy ne nagyon kelljen megjelenni a munkahelyen. Persze a lombkoronátlan Nyírmártonfalva példája azt is megmutatta, hogy olyan is előfordult, hogy egy valódi munkát végző szociális gondozót tesznek közmunkába, mert így kevesebbet kell fizetni neki. Mindenesetre kérdéssel fordultam a Belügyminisztériumhoz, mert azt is sokan állították, hogy a lemondás a közmunkásokkal történt visszaéléseket feltáró minisztérium vizsgálata miatt történt – a vizsgálat tényét kérdésemre megerősítette a BM.

El kell mondanom, kevés helyen éreztem úgy, hogy egy faluban ennyire elege lenne az embereknek a mutyikból. Egymástól függetlenül többen szinte rimánkodtak, hogy látogassam meg a falut és amikor ott voltam, még az utca túloldaláról is többször odakiáltottak, hogy "tegyek rendet".

‼️Természetesen én nem tudok rendet tenni, azt csak a falu népe tud, ha pl a fideszes kiszemelt Pintérnével szemben jövőre egy jó jelöltet tudnak indítani. Én csak fel tudom hívni a figyelmet újra és újra a szegény kis falvainkra, amelyekre gátlástalan fideszes országgyűlési képviselők hűbéri birtokként tekintenek, és ahol az önkormányzati vezetők hűséges helytartókként sütügetik saját és a Fidesz pecsenyéjét.

Ebben az országban akkor lesz majd változás, ha a falvak, kisvárosok lakóinak többsége öntudatra ébred és elzavarja a rajtuk basáskodó kiskirályokat. Ehhez viszont az kell, hogy az ellenzéki politika ne hagyja egyedül, szervezze hálózatba azokat, akik már most is tenni akarnak a "végeken" változásokért. Mindenesetre ahogy láttam, Nagylócnak nagyon elege van

– zárta sorait az országgyűlési képviselő.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Ők választották - meg is érdemlik...
Apropó, egyes fórumtársaink is lelkesen nem veszik tudomásul hogy meglopják őket, nem fogják fel hogy ahol a plusz, a másik oldalon a minusz! Ezért is nem erőlteti kurmányunk a tanulást, jobb ha a tömegek tudáshiányosak maradnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyuggerpasi
Magyarország ma politikai,gazdasági és erkölcsi FERTŐ. Azzá tették az ún. "módszerváltó vezető politikusok", Antalltól- Orbanescuig. ÉBREDJ MAGYAR !!!
Nessy
@Philip Marlowe: Az Bencsik elvtárs volt, aki ma jól fizetett "publicista" Bayer lovagelvtárssal együtt!Őt felőlem bárki "vaze", csak ne fiaztassa.!
Dr. Proktor
Ők választották - meg is érdemlik...
Apropó, egyes fórumtársaink is lelkesen nem veszik tudomásul hogy meglopják őket, nem fogják fel hogy ahol a plusz, a másik oldalon a minusz! Ezért is nem erőlteti kurmányunk a tanulást, jobb ha a tömegek tudáshiányosak maradnak.
Aki Én
@Philip Marlowe: ezt sem értetted agyhalott?
Bruhahah
namihami
""A kis falvakra a gátlástalan fideszes képviselők hűbéri birtokként tekintenek, a saját és a Fidesz pecsenyéjét sütögetik""
Ez a ""kisfalvakra"" igaz! És minél nagyobb a helység (nagyfalu, kisváros, nagyváros) ezek a helyi kiskirályok is azokkal együtt nőnek! Mára eljutottunk oda, hogy a ""lázárok, szijjak, rogánok"" neve eldönti az általuk uralható település méretét is!
És akkor jön a capo di tutti di capi---aki már egy egész országot ural! Szeretné Európát, a világot, az Univerzumot is, de ott (mára őt is kiismervén) már szinte állandóan pofán verik és a saját sz@rába nyomják azt a pici nóziját! És a kis pukkancs, mérgében rajtunk tölti ki a dühét! Amire jönnek a kontrásai (falkafajta) és alájátszanak! Mára nemcsak a hűbéresi, de a kommentelői is rózsaszínben látják a sz@rt, aminek a szaga mára Brüsszelig ért! Szegény Kmalac, kapja a wc-illatosítót, de az istennek nem érti, hogy miért! Folyton próbálkozna új és úlabb ""wc-snénikkel"", de már senki nem akar a tányérjukba dobni pénzt!
Ez annyira frusztrálja, hogy kénytelen a Nagy Moszkvai és Pekingi Testvéreihez törleszkedni! Azokhoz, akikről régóta tudja a világ, hogy ""Nincs barátság, csak érdek""! A hiteleik is erre az alapra épülnek!
Dr. Proktor
@KisTehen: Én meg tudok olyan gázszerelőről, aki másodpercenként keresi ezt az összeget, tőled, tőlem, tőlünk...
Dr. Proktor
@Maccska: Igazad van, vizsgálat folyik, biztos nem adta le az "alkotmányos költséget" az illetékes helyen!
Lopni csak engedéllyel lehet, provízió leadásával...
Dr. Proktor
@Maccska: Próbáltam hazudni, ezek szerint sikertelenül!
Nem baj, legalább nem megyek át fideszesbe...
tothjani
A kis falvakban eleve a körzet OGY képviselője jelöli ki hogy kire kell szavazni, mint ahogy nálunk Lázár a sofőrjét rakta be polgármesternek, nem azért, mert az emberek szeretik hanem azért, mert a sofőrje volt.
balos
@Dr. Proktor: Amíg 1 ilyen macska féle fideSSes lesz addig van reménye a nemzethy tömeggyilkosoknak a támogatásra!
Dr. Proktor
@balos: Nem macska hanem maccska!
Kikérem a macskám nevében, hogy ilyennel keverjék össze, neki ennél sokkal több esze van...
ómió
Ahogy ti, tetübolsik "tekintetek rájuk", Hullaházy efftárs, azt Maki efftársad már tavaly "leírta"!
balos
@Dr. Proktor: Elnézésed kéhem,hogy a kedvenc hű macskádhoz ilyen férget "társítottam"!A Macska az olyan,mint egy személyiség ezek legfeljebb személyseggek!
Clavigo
@ómió: Beléd is jó reggelt,,agyatlan.!
ómió
@Clavigo: Bolsiék elmebetege! Csak nem magatokra ismertél!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.