Az ellenzéknek az a dolga, hogy megbuktassa az Orbán-rendszert, nem az, hogy azon gondolkozzon, van-e erre esély mondta Csintalan Sándor a Klikk Tv Mélyvíz című műsorának állandó vendége. 

Orbánék „előbb-utóbb kinyírják, kivégzik” Iványi Gábort – Csintalan keményen nekiment a kormánynak
Kép: YouTube

Szerinte annál a közönségnél, amelyik a Fideszt a kétharmadban tartja, működik a kormánypropaganda.

Persze ez nem a magyar választópolgárok kétharmada, hanem a Fidesz parlamenti jelenléte, még akkor is, ha valahogy az emberek egy jelentős része úgy gondolja

– mondta Csintalan Sándor.

A szocialista politikus elmondta, egy olyan rendszerből jövünk, amiben voltak mindenféle tulajdonforrások, de piacgazdaság nem, a Fidesz viszont le tudta tolni a konzervatív keresztény értelmiség torkán azt, hogy a magyar tőketulajdonosok, magántőkések, azok úgy születnek, hogy az állam vagyonát élik föl, aminek történelmi helye, előzménye a magyar dzsentri. Tehát ez a magántőke az államnak ki van szolgáltatva, mint ahogy az állam is ki van neki szolgáltatva. „És ezt megeszik.”

Csintalan egy olyan öreg embernek tartja magát, aki a mai kérdésekre adott válaszokat keresi, és aki nem tudja megkerülni, hogy ne forduljon valamilyen szinten a múltba. 

Szerinte az ember erkölcsi lény, ahogyan ő maga is, és vannak dolgok, amiket meg kell tenni, még akkor is, ha nincs remény. Ha ezt az ember képes fölfogni, akkor például egy politikus vagy egy párt rá fog jönni, hogy olyan igazságokat is ki kell mondani, amelyek adott esetben, rövid távon nem népszerűek. De már el meri mondani, mert tudja, hogy kötelessége.

De jelenleg szó nélkül eltűrjük, hogy például „éppen kinyírják az Iványi egyházát”, és közben nem merjük feltenni magunknak azt a kérdést, hogy miről is van szó – hozta példának a MET sorsát Csintalan. Majd meg is válaszolta: húszezer gyerekről van szó, akiket „kidobnak a jégre.”

Mert szerinte „előbb-utóbb kinyírják, kivégzik” Iványi Gábort. Majd hozzátette: nem egyszerűen vallásszabadságról beszél, hanem arról, hogy „szépen sutyiban, elfordított fejjel, tudomásul vesszük”, ami történik.

Ha olyan lennék, mint ő, akkor azt mondanám, hogy ez egy kvázi népirtás, 20 ezer gyerek a levesben. Akkor, amikor egyébként 40 százaléknyi funkcionális analfabéta van, és amúgy csicskásai vagyunk és elviseljük, hogy egy háborús agresszor a harmadik világháború szélén táncoltatja a világot. Ennek a bábkormánya Orbán Viktor vezetésével uralkodik rajtunk, mert nem merünk a saját erkölcsi érzékeink és igazságunk mellett kiállni

– fogalmazta meg véleményét Csintalan Sándor.

A Klikk Tv Mélyvíz című műsora ide kattintva nézhető meg.

Forrás: Hírklikk

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Jól beszél. De egyszer megkérdezném tőle, hogy mi a túrót keresett a fideszben.
Azért azt tudomásul venni, hogy Orbán Putyin helytartója...ha egyszer bíróság elé áll, mert tegyük fel, hogy megtörténik, akkor azt szeretném, ha nyilvános, a köztévé által is közvetített tárgyalása lenne. És látni akarom az arcát, amikor felolvassák a vádiratot. Látni akarom a kezén a bilincset. És látni akarom 20 év múlva soványan, öregen kijönni a börtönből, elveszítve mindent, amiért elárult minket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Hiteltelen minden szava. Most ezt mondja, de lehet hogy holnap az ellenkezőjét ...
Sajnálom!
Nyírfa
Jól beszél. De egyszer megkérdezném tőle, hogy mi a túrót keresett a fideszben.
Azért azt tudomásul venni, hogy Orbán Putyin helytartója...ha egyszer bíróság elé áll, mert tegyük fel, hogy megtörténik, akkor azt szeretném, ha nyilvános, a köztévé által is közvetített tárgyalása lenne. És látni akarom az arcát, amikor felolvassák a vádiratot. Látni akarom a kezén a bilincset. És látni akarom 20 év múlva soványan, öregen kijönni a börtönből, elveszítve mindent, amiért elárult minket.
jáger laszló
Az LNZék feladata hogy hatalomra kerüljön
Ezt nem kell szégyenleni ehhez,+ kell buktatni az Orbán rendszert!!
Ez a demokrácia velejárója!!!
Ez nem ördögtől való feladat
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Nyírfa: Szeretnéd, ha ő lenne a magyar Ceausescu ?
justhpeter
@jáger laszló: Az lenne a jó, ha ez az ellenzék oda kerülne ahová a kormánypárt, azaz a magyar politika szemétdombjára ! Semmire sem (is) alkalmasak.
Nyírfa
@justhpeter: Börtönről beszéltem, nem kivégzésről.
csak úgy....
@Nyírfa: hadházy is volt fideszes...,meg még sokan mások, akik szintén kiléptek mert a fidesz és 0rbán a gyomrukra ment!
kereső
Magyarország üldözi a keresztényeket. Nem a kereszténységet- hiszen azt már kisajátottta a ner ribancok köre. Az igaz keresztényeket.
gina
Remélem elöbb ezt a retkes zsiros elmebeteg tolvaj OV t nyirják ki... ez nem ember, ez a patkányoknál is mérgezöbb emberi szemét
Nyírfa
@csak úgy...: De Csintalan a szocialisták közül lépett át, és oda is ment vissza.

Egy jó hosszú riport Csintalannal, ha érdekel:

www.szabadeuropa.hu/a/nem-en-loptam-szet-az-orszagot-csintalan-sandor-aki-a-fidesz-utan-ujbol-belepett-az-mszp-be/32462328.html
csak úgy....
@Philip Marlowe: nagyobb baromságokat mint 0rbán atyátok szokott, -az lehetetlen?! :)
felénk úgy tartják,hogy jobb egy részeg bolond mint a józan, mivel a részeg kijózanodik de a józan örökre bolond marad..
csak úgy....
@Nyírfa: egy rendszerváltást úgy tudok elképzelni mint egy cipöboltot, többet föl- meg kell próbálni,hogy dönthessen az ember! 0rbánék óta az elvek kukába kerültek...
Nyírfa
@csak úgy...: Én meg úgy gondolom, hogy egy rendszerváltást nagyon tudatosan előkészítve, fokozatosan, biztosítva az átálláshoz szükséges eszközöket, intézményrendszert, a lakossággal folytatott permanens egyeztetést jó véghez vinni, ha van rá igény, fogadókészség, vagyis megérett rá a társadalom.
Ezt akarta Kádár. És ezt tolták el a feltörekvő utódok.
Ennek a 34 évnek a tapasztalata alapján meggyőződéses közvetlen demokrácia támogató lettem, és a következő szavazás alkalmával , ami, ugye, jövőre lesz, már ehhez tartom magam.
Nyírfa
@Mirabilis: 20.38

Úgy érzem, Iványit nem fog sikerülni.
justhpeter
@Nyírfa: Értettem. Szóval még 20 évig etessük is ?
rücsü41
Azt gondolom, hogy Csintalan sem ismerte fel azt hogy a FIDESZ-t a rossz gazdasági eredményei, és gazdaságpolitikája ellenére még mindig a pártok között az első helyen áll és támogatottsága alig csökkent.Azt gondolom hogy ez azért van így mert a nehézségek ellenére mindenkinek van munkája és így munkabére, ami lehet hogy az EU-ban az egyik legkevesebb, de ez a kevés kereset is megélhetést ad a magyaroknak.Az is lehet hogy ez az EU-ban a szegénységi lista elején vagyunk, de mégis csak ad valamilyen alapot a megélhetésre.Korábban ezt a Gyurcsány kormány nem tudta biztosítani, magas volt a munkanélküliség, nagy volt a bizonytalanság , és erre az emberek emlékeznek.Ezt a helyzetet az ellenzék szerintem nem tudja megváltoztatni több okból sem, és ezért most teljesen mindegy hogy a FIDESZ a rossz gazdaságpolitikájával mennyi rosszat okoz az országnak , az embereknek, ők azt mondják, hogy most van munkánk, kapunk bért, és megélünk valahogy, és ezt a FIDESZ biztosítja.Ha nagy munkanélküliség lenne, amit senki nem kíván, egész más lenne a helyzet, rögtön látványosan esne a FIDESZ támogatottsága.Az emberek nem merik felvállalni azt a kockázatot, hogy lehetne ennél sokkal jobban is élni is ha nem Orbán uralkodna az országban, és az is igaz hogy az ellenzék semmi olyan javaslata, ötlete, indítványa nincs amiből az emberek elhinnék, hogy lehet ennél sokkal jobban és eredményesebben kormányozni.Még az is lehet hogy van az ellenzéknek javaslata, indítványa amit minden ember megért és azt szűri le az egészből hogy ezek a javaslatok megvalósíthatók és tényleg jobb életet biztosítanak az embereknek, csak nincs egy hiteles embere az ellenzéknek, hogy mind ezt el is hitesse.Csak ez lehet a magyarázat arra, hogy a rossz gazdasági és szociális helyzet ellenére nem csökken a FIDESZ-t támogatók aránya.Azt is gondolom hogy ezért a FIDESZ bukását nem az ellenzék munkája és a nép felháborodása fogja kikényszeríteni, hanem egy hatalmas gazdasági csőd,amiből már nem lehet kikecmeregni!
csak úgy....
@Nyírfa: mint (hálistennek) kívülálló én úgy látom , hogy a magyar rendszerváltásból egy pecsenye sütöde lett, amit megelégeltek az emberek! a mostani pecsenyés ígért nekik füt-fát, jogállamot,jó sorsot ,kánaánt ,igazságot,magas béreket.., és frankón elvarázsolta öket! - mint utólag kiderült róla,hogy a volt pecsenyés elödei,hozzá képest csak ócska kezdök voltak!
mellesleg a gy.ferkó is egy menö sütödés volt...
Nyírfa
@justhpeter: 21.43

Majd hozzászokik a kolbász nélküli paprikáskrumplihoz, az üres főzelékekhez és a nyers zöldségekhez, amelyeket megtermel a börtön udavarán. 20 év múlva megköszöni.
Nyírfa
@csak úgy...: 21.54

Hát ez nagyon találó! :) Tényleg, Magyarország egy sültkolbász illatú, gulyáslevesbe fulladó gebin, ahol paprikás lé csorog a koszos falon lógó Munkácsy-hamisítványon, és az ajtó előtt egy koldus kunyerál egy kis maradékot.
csak úgy....
@Nyírfa: mint a trianon elötti magyarország! - föurak a paraszt szag elöl bécsbe,londonba,párizsba,rómába menekültek, az utódokat sem magyarországon tanítatták, ugyan úgy mint most...
Nyírfa
@csak úgy...: 22-18

Igen Láttad a Várkonyi-rendezte Kárpáthy Zoltánt és az Egy magyar nábobot? Pontosan olyan a mai elit mint a filmben , és amiről te is beszélsz.
Nyírfa
@csak úgy...: Ja, már megint elfelejtettem: az a cipőboltos hasonlat nagyon életszerű.
csak úgy....
@Nyírfa: azért voltak köztük kivételek, - viszont a mai "urak " között nincsenek, ezek velejéig sznobok és harácsolók!
Nyírfa
@csak úgy...: 22.36

Persze, akkor is akadt egy-eg "Hadházy" ! :)

Megyek aludni, elfáradtam. Holnap folyt. köv. Jó éjt!
csak úgy....
@Nyírfa: 22:29 pofon egyszerü a világ ! -ha nincs aki összekuszálja az agyakat!
infinity
@Nyírfa: ma, 1853

Én nem akarom látni, hogy kijönni a börtönből - ott rohadjon meg!
Régen írtam, de még mindig nyitott vagyok a nyitott pozícióra (fejvadász), ha esetleg elmenekülne Orbán.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: én meg azt szeretném látni hogy orbán meg a csürhéje a lámpavason szárad...
Szevasztok
Ez a legnagyobb hiba. Az ellenzék dolga nem a kormány megbuktatása kéne legyen hanem valamit felmutatni amiért rájuk szavaznak az emberek. A negyedik kétharmad után nem Oobánozni kéne hanem ez a szélhámos, tolvaj, zsoldos impotens ellenzék elhuzzon a pi.,.,ba.
ómió
Tudjuk, Csintalan efftárs! A ti "dolgotok" a felforgatás!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 22.46

Magvas válaszom: ja! :))

Amúgy jó reggelt, propelleresek! Én pocsékul aludtam, aminek az okát még nem tártam fel, de süt a nap, és az élet akkor is csoda, ha én hülyeségeket álmodtam: többek között megakadályoztam egy párbajt. Hallottatok már ilyet: párbaj:...Hogy jut ilyesmi az eszembe?
Ébredezem, be is villant egy gondolat: lehet, hogy Iványi lesz az egyetlen keresztény, aki látogatni fogja Orbánt a börtönben?
Nyírfa
@infinity: tegnap, 22.54

És hogy érzi magát a jóga? :)
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 06.37

Palikám, a gondolat szabad - még -, csak tett ne kövesse mindegyiket.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: pedig békésen nem tudod elzavarni ezt a csürhét...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 18.03

Hatalmas ereje van a békének, ha sok ember teszi le mellette a voksát. Beszélgettem a piacon egy ismerőssel - milyen jó kis találkahely az agora, szeretek is kijárni - szóról szóra azt mondta, amit én is olyan sokszor elképzelek: csak állunk, ülünk, hallgatunk reggel, délben és este, és nem megyünk haza, és csak állunk, ülünk és hallgatunk , és nem megyünk haza, és egyik napra jön a másik, és mi csak állunk, ülünk és hallgatunk.
Lásd magad előtt a Kossuth teret, az Alkotmány utcát, a Duna-partot, ahogy megtöltjük. És nem megyünk haza, nem vesszük fel a munkát, csak ott vagyunk. Nincs erőszak. A rendőröknek nincs miért oszlatniuk.Sokan vagyunk, nagyon sokan. És addig nem megyünk el, amíg a kormány nem mond le.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: , 21:03
ez utópia...és ezt a puhos tudja jól...az emberek többségének nincs tartaléka,hogy hetekig sztrájkoljon...viszont szerintem elég lenne 4-5 embert eltüntetni,és a rezsim összeomlik...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 06.57

Igen, sajnos, egyelőre utópiának tűnik. Pedig , ha valami méltó módon vezetne a kívánt eredményre, akkor ez a fajta szelíd akarat-kinyilvánítás.
Nekem Ghandi a példaképem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.