A kormányszóvivő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a gazdasági helyzetről, melyet szerinte sikeresen abszolvált a Fidesz – írta meg a növekedés.hu.

Erős kijelentést tett a kormányszóvivő: „Az infláció kapott egy gyomrost és térdre rogyott”

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a kormány több lépéssel is megpróbálta leszorítani az inflációt, és ezek az intézkedések most már érezhető hatást mutatnak.

Az infláció számokban is tükrözi ezt a változást: júliusra 17,6 százalékra csökkent az inflációs ráta, ami az előző hónaphoz képest két és fél százalékos csökkenést jelentett. Az élelmiszerárak tekintetében pedig még kedvezőbb változás volt észlelhető, hiszen ezek 0,9 százalékkal mérséklődtek.

A kormányszóvivő kiemelte, hogy éves összevetésben a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően gyakorlatilag már a felére csökkent az élelmiszerek inflációjának növekedése. A kabinet további lépéseket is tervez az infláció további visszaszorítása érdekében.

A növekedés.hu szerint Szentkirályi az árstop kivezetéséről is beszélt, amelynek hatására a nagy multinacionális áruházláncok árcsökkentésre kényszerültek. A termékcsoportok átlagárai augusztus 9-ig 6,5 százalékkal mérséklődtek, és a legnagyobb árcsökkenés a zöldségárak terén volt megfigyelhető. Azt mondja, hogy az emberek észlelik az árversenyt és a kormány által nyújtott eszközöket is aktívan használják.

Szentkirályi elmondta, hogy további fejlesztések várhatóak az online árfigyelés terén, és az árstop időszakát ismét bevezetik augusztus 18. és 20. között, hogy a vásárlók kedvező áron juthassanak hozzá bizonyos termékekhez a Szent István-napi ünnepségek idején.

Az intézkedéseknek köszönhetően az infláció csökkenése és az árverseny a vásárlók javára vált, és a kormány továbbra is elkötelezett a kedvező árak és az infláció visszaszorítása mellett.

Forrás: növekedés.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
2023. 01. 27. 07:33
"Orbán Viktor: Beadtuk az injekciót, február-március környékén csökkenni kezd majd az infláció"
24.hu/belfold/2023/01/27/orban-viktor-a-kossuth-radioban-elo-interju/

Most meg 8 hónap után ez a gyomros... Hülyék ezek, vagy csak mindenkit hülyének néznek...!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
Tja, és a haldoklo nyugaton már 1-3 % közelében jár az inflacio. Itt nincs háboru csak Magyarországon. A hadvezér állandóan háboruzik. Minden honapban uj egyenruha kell neki mert már mindent széthizott.
kereső
@libellle: Nálunk sincs háború, csak a szomszédban. Igaz, ott , ahol dúlnak a harcok alacsonyabb az infláció, mint nálunk- ja, Ukrajna szomszédságában nincs "háború".
madlaci66
Micsoda siker. A kormány miatt lett 25% az infláció, most lement 17%-ra.Igaz máshol 5%, de az kit érdekel?
human
Az EU-n belül az egyi legmagasabb inflláció mellett magyarázzák a sikert. Abszurd.
jáger laszló
infláció=5%!!:???
A remény hal + utoljára!!csak ennyi
Mondhatok én is nagyit!!!???
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.