A Helsinki Bizottság közleményben határolódott el a pedofíliát relativizáló alapítójától.

Kőszeg Ferenc szerint „tolerálható”, ha egy felnőttnek viszonya van egy gyerekkel

Kép: Partizán / Youtube

A pedofíliát relativizálta a Partizánnak adott interjújában Kőszeg Ferenc, az SZDSZ és a Magyar Helsinki Bizottság egyik alapítója – szúrta ki az RTL Híradó. A beszélgetés során szóba került Kőszeg egy 2009-es cikke, amelyben azt írta:

Az új prüdéria, miután a homoszexualitást már nem illik üldöznie, pedofíliát hörögve vesz üldözőbe minden erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatot felnőtt és gyerek között.

Gulyás Márton mműsorvezető ezt felhozva akarta megtudni Kőszegtől, szerinte akkor létezik-e olyan „erotikával átszőtt érzelmi kapcsolat felnőtt és gyerek között”, ami helyeselhető. A politikus némi faggatás után azt felelte, „tolerálható” egy felnőtt-gyerek kapcsolat. Így érvelt:

Az erotikus átszínezettség még nem jelenti azt, hogy egy szexuális aktusra… Azt gondolom, hogy egy szexuális kapcsolat egy felnőtt és egy fiatalkorú között semmiképpen nem fogadható el. De ha emögött egy pusztán lelki és érzelmi kapcsolatról van szó, akkor ezt elítélni, és hát, akár büntetni, nagyon helytelen.

Gulyás ezután igyekezett rávilágítani, hogy egy fiatalkorú feltehetően nem képes felmérni egy-egy ilyen viszonynak a mozgatórugóit, mire Kőszeg példákkal kiegészítve tette vállalhatatlan kijelentések egész sorát arra vonatkozóan, hogy például a pedagógus-diák szexuális viszony „helyteleníthető, de azért igazából különösebben senkinek nem ártó”. Kijelentette azt is:

Nem kell feltétlenül a büntetőjog szigorával bánni ezekkel a kapcsolatokkal, mert csak árt a dolognak.

A Magyar Helsinki Bizottság elhatárolódik

Kőszeg pedofíliát relativizáló mondataira a Helsinki Bizottság közleményben reagált. Azt írták:

A pedofíliával kapcsolatos kérdésekre olyan válaszokat adott, amelyek szöges ellentétben állnak a Magyar Helsinki Bizottság értékrendjével, a kiszolgáltatott helyzetben lévők érdekében végzett mindennapi munkánkkal és belső szabályzatainkkal is.

A Helsinki Bizottság közössége számára a hatalommal való visszaélés ellen küzdő jogvédőkként és gyakorló szülőkként, oktatókként is teljességgel elfogadhatatlanok az interjúban megjelenő nézetek.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@kereső: ...és pont ezt igen nehéz definiálni es így szankcionálni. Az USA-ban okos ember már rá sem néz egy gyermekkorúra, nem bókol egy nőnek..de meg egy kutyát sem simogat meg, mert bármivel megvádolhatják!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
"Kőszeg Ferenc szerint „tolerálható”, ha egy felnőttnek viszonya van egy gyerekkel" -ezt a fidesz hívek csak akkor tudják tolerálni mikor a tisztelendö úr vegy egy fideszes atyafi toxxa a kiskorú lányukat -fiukat ! -és ebböl nekik is csurran-cseppen! :)
NKF
Menjen Kőszeg a búsba! Ideje lenne kussolni!
Dr. Proktor
Ajjajj, ezek szerint már nem imádhatom a fiamat és az unokáimat?
ómió
A te pedofíliád, Kőszeg efftárs, viszont, aligha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.