Tervezetet tett közzé a háziorvosi körzetek átalakításáról a fideszes kormány.Zseniális ötlettel szüntetné meg a háziorvoshiányt Pintér Sándor

A politikusok sokat várnak a változtatástól az orvosok nem. Forrás: Pixabay

A kormány honlapjára kitett tervezet szerint a kisebb, jellemzően vidéki körzeteket bezárnák, miközben a nagyobbakat még nagyobbra hizlalnák – írja a 444.

A fideszesek által tavaly decemberben megszavazott, a háziorvosi rendszert átalakító tervezet átvariálná a kórházak közötti feladatmegosztást, az ügyeleti rendszert és a háziorvosi praxisokat is. Pintérék akkor azt mondták, a változások régi problémákat fognak megoldani, miközben az Orvosi Kamara és a háziorvosok többsége ennek az ellenkezőjét jósolta.

Az átalakítás részeként a kisebb, jellemzően vidéki háziorvosi körzeteket 2027-ig fokozatosan bezárnák vagy összevonnák. A tartósan betöltetlen körzeteket szomszédaikhoz csatolnák vagy felosztanák más, nagyobb körzetek között. A kormánypárt szerint az így felszabaduló kapacitásokat arra használnák fel, hogy minden körzetben legyen orvos – de a MOK szerint a modell elavult, és nem tart lépést az orvos- és ápolóhiánnyal és a szakemberek leterheltségével – írja a Telex.

A háziorvosi rendszert máris elkezdték átalakítani: februártól Hajdú-Biharban, márciustól pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is érvényes az új ügyeleti rendszer. Hajdú-Biharban 22-ről 10-re csökkent az esti orvosi ügyeletek száma.

Forrás: 444, telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem lesz üres praxis, igazolva, hogy van elég orvos! A kedves beteg meg tanulja meg a Tízparancsolatot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Ezt is lehet überelni!!
Még levesebb körzet még kevesebb orvost igényel
Továbbá kevesebb kórház, koncentráltabb munkavégzés!!
Ergo jobb színvonal,,jobb feltételek!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@jesz: nekem te ne ugass, köcsög,...gyáva szarok, megérdemlik orbánt, mert ha eltűnne 4-5 fenyegető fideszpolgi, elgondolkodnának, megéri-e fideszesnek lenni...!?de igazad van., nem csak az ő hibájuk...kell hozzá az impotens ,puhapöcs ellenzék is, akik a parlament patkójából akarnak diktatúrát buktatni...ez legalább olyan röhejes, mint a te demagóg makogásod!!!
ómió
Ugyanakkor az efftársak a "változatlanság hívei"!
emerencia
@Mirabilis: Sajnálom, hogy másokkal ellentétben neked nem sikerült megérteni, hogy amennyiben a profitszférában alkalmazott rossz gyakorlatot átveszik az egészségügyben az akár emberéletekbe is kerülhet.
emerencia
@Mirabilis: Visszavehetnél a gúnyolódásból és akkor észrevennéd, hogy a módszer ugyanaz.
emerencia
@Mirabilis: Fuss neki mégegyszer:
emerencia augusztus 17., 18:01

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.