Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Zalaegerszegen a Rheinmetall Hungary harcjárműgyártó és -fejlesztő üzem ünnepélyes átadásán hangsúlyozta, "ezt a gyárat magyar munkások és magyar mérnökök fogják működtetni, és ezt akkor is tartsuk az eszünkben, amikor az agyonkritizált magyar oktatási rendszerre gondolunk".

Orbán Viktor szerint Magyarország és Németország a legtermészetesebb szövetségesek a versenyképesség megőrzésében.

A német ipar ma már a járműgyártástól a hadiiparig pontosan tudja, mekkora szerepet játszanak a magyarországi gyárak, a magyar szakmunkások és mérnökök, a magyar hozzáadott érték a német világmárkák globális sikerében

- jelentette ki a miniszterelnök pénteken Zalaegerszegen a Rheinmetall Hungary  harcjárműgyártó és -fejlesztő üzem ünnepélyes átadásán.

Orbán sokakat kioktatott: "A gyárat magyar munkások és mérnökök működtetik. Ezt akkor is tartsuk észben, amikor "az agyonkritizált magyar oktatási rendszerre gondolunk"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k) a Rheinmetall német hadiipari cég zalaegerszegi harckocsigyárának avatásán 2023. augusztus 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország, Közép-Európa és Németország "szétválaszthatatlanul össze van tapasztva", és "a versenyképesség megőrzésében a legtermészetesebb szövetségesek vagyunk és leszünk a jövőben is".

Elmondta: a harci járműveket gyártó üzem mellett tesztpálya és kísérleti csarnok is van, vagyis a gyártás és a kutatás-fejlesztés egy helyen valósul meg.

Ahogy a nagykönyvben meg van írva: made in Hungary a szó minden értelmében

- fogalmazott a kormányfő.

A németek megengedhetik maguknak, hogy lassúak legyenk, a kisebbeknek fürgének kell lenni és előrelátónak

– fogalmazott Orbán Viktor.

A gyárat magyar munkások és magyar mérnökök fogják működtetni. Ezt akkor is tartsuk az eszünkben, amikor az agyonkritizált magyar oktatási rendszerre gondolunk

– mondta a miniszterelnök, majd hozzátette: Ezek a mérnökök mind magyar iskolákban szerezték meg a tudásuk alapjait.

Made in Hungary, a szó minden értelmében. Persze német technológia nélkül ez nem lenne olyan, amilyen

– jegyezte meg Orbán. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy „katonáskodni nem most kell megtanulnia Magyarországnak”. „Nem a homokra építünk, amikor újra erős magyar hadsereget akarunk létrehozni”.

Orbán Viktor: a békéhez erő kell

A békéhez erő kell

- jelentette ki a miniszterelnök Zalaegerszegen a Rheinmetall Hungary gyár ünnepélyes átadásán pénteken. Orbán Viktor azt mondta, a kormány nem adta fel annak tervét, hogy önálló védelmi ipart építsen ki.

A kormányfő közölte,

a békéhez lelki, gazdasági és katonai erő kell.

Kifejtette: lelki erő azért kell, hogy Magyarország ellenálljon a háborúpártiak nyomásának, amivel be akarják az országot préselni a háborúba.

Magyarországnak a béke az egyetlen vállalható erkölcsi és politikai álláspont

- fogalmazott.

Orbán Viktor azt mondta, gazdasági erőre azért van szükség, hogy az ország túl tudjon lendülni azokon a bajokon, amelyeket az orosz-ukrán háború és az amiatt kivetett szankciók okoztak, és amelyek falnak viszik az európai gazdaságot.

Hozzátette: katonai erőre azért van szükség, hogy mindenki lássa, háborús időkben is megőrzik az ország biztonságát, ezért

háborúskodás helyett hasznosabb jóban lenni velünk

Közölte azt is, hogy lassan négy éve válságüzemmódban dolgozik a kormány, de nagy terveit mégsem adta fel. Nem adtuk fel, hogy önálló magyar védelmi ipart építsünk és nem tettünk le arról sem, hogy a magyar innováció és technológia a világ élvonalába kerüljön – fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: MTI, 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A békéhez erő kell mondá ov büszkén!!
A fegyverkezéshez pedig eszméletlen pénzszórás aminek semmi haszna sincs!!
Nem növeli a GDP-t mondám én szerényen!!
Különben is semmi köze az oktatás színvonalához!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Ha észbe tartjuk azt amit Orbán mondott, az a pisai felmérés eredményein nem javítanak.Legfeljebb a gyárkar rosszul, gazdaságtalanul fogjuk vezetni, irányítanak és működtetni, csak olyan hatékonyan mint most , vagy még gyengébben!
jáger laszló
A békéhez erő kell mondá ov büszkén!!
A fegyverkezéshez pedig eszméletlen pénzszórás aminek semmi haszna sincs!!
Nem növeli a GDP-t mondám én szerényen!!
Különben is semmi köze az oktatás színvonalához!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Na, de úk, az elmult 13 évet megelőző "emmuttnyocávben " tanultak középiskolában, és jártak egyetemre. Bizony- a fülkeforradalom előtt. Kéretik emlegetni a "ballibsiket. a lobernyákokat-és főleg gyurcsányt"- kellne egy kis visszamutogatás.
namihami
Magyar iskolákban---de már mikor?
Nem feledhető, hogy közben volt nekünk 13 év Fideszünk és benne egy Szuperrózsával!
Egyik se írható a javulás rovatba!
ómió
Pedig az efftársak szívesen hazudnák a migráncsokra!
Ezodabasz
Ez már több mint sokk!!! Harckocsikat kell gyártanunk ??? Mi a fasznak? Béke ebből hogy lesz? Ennek elment a maradék esze is!!! Magyar munkások mi a faszom értéket adnak hozzá a futószalagon? Betanított rabszolgák már a magyarok mint az autógyárakban. Nem kellenek harckocsik sem fegyverek!
telegdilaci
@sgl:És a Magyar gazdaságot ki vezette a falnak állandóan a Magyar szuverernitásunkra hívatkoznak,amikor ezer szállal kötődünk az Oroszokhoz az energia függőségünk,miatt,és a Német autógyárakhoz is hiszen onnan jön a Munka,Sajnos Magyarország annyira kicsi és ki van szolgáltatva más Országoknak,hogy önálló szuverenításról nem lehet beszélni,azt viszont nem értem hogy miért kell a Paks II-az Oroszokkal építtetni,amikor nyugati Országok is építenek atomerőműveket,fejlettebb Technológiával és függetlenednénk az Oroszoktól ezzel is!
telegdilaci
@namihami:Igaza van Orbánnak hogy ezek a Mérnökök munkások Magyar iskolákban Tanultak csak nem ebben az Orbán féle rendszerben ahol módszeresen tönkretették az Oktatást,a Mostani oktatással amit az Orbán kormány tönkrevágott nem illene hencegni,ezek a Mérnökök a Fidesz kormány előtti oktatásban szerezték meg a Szakmai tudásukat,ezt nem lehet el vitatni!
Menőmanó
A békéhez nem erő kell, nem harckocsi, fegyverek meg katonák.
Ezek a háborúhoz kellenek bazmeg.
telegdilaci
@ómió:Ha gondolkodnál ki költött sok ezer milliárdot Óriás plakátokra hogy hergellje megfélemlítse az Országot a migránsok ellen hogy nem akarjuk hogy elvedd a Magyarok munkáját,és ha idejönnek még a 80-éves öregasszonyal is elhitették hogy a migránsok megfogják erőszakolni,ezért félni kell a migránsoktól,nem a baloldal akarja hogy most a Migráns ellenesség miatt amivel évekig riogatták a lakosságot most több 100-ezer vendég munkást telepítenek az Országba,valójában ők is migránsok!
ómió
@telegdilaci: Az önvédelem szerinted "hergelés"!? Alig várnád, hogy kedvenc migráncsaitok itt nálunk is tömegesen lézengjenek, erőszakoljanak, késeljenek, mint a "művelt nyugaton" teszik!? Néhány tucat "no go zónáért" itt "életünket és vérünket"!? Nem vagy te beteg, véletlen!? Pláne, hogy még a vendégmunkást se vagy képes a migráncstól megkülönböztetni!? A "sokezermilliárdot" (pontosabban 14000 milliárdot) meg az efftársaid lopták el 2002-2010. között (ennyivel nőtt az államadósságunk), viszont abból senki/semmit nem támogattak, nem építettek, helyette inkább népzsebeltek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.