Augusztus 4-éig 1385 külföldi állampolgárságú, embercsempészetért jogerősen elítélt, kiutasított fogvatartottat bocsátottak úgynevezett reintegrációs őrizetre, vagyis ennyi bűnözőt engedtek ki a börtönből – derül ki a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) 24.hu-nak megküldött válaszából.

Az Orbán-kormány eddig legkevesebb 1385 embercsempészt engedett szabadon

Az már május végén kiderült, hogy a magát bevándorlásellenesként jellemző kabinet döntése révén 606 külföldi embercsempész távozhatott összesen 26 magyar büntetés-végrehajtási intézetből. A BvOP akkor arról tájékoztatott, hogy még 202 bűnöző szélnek eresztése van tervben, vagyis ekkor összesen 808 külföldi állampolgárságú, jogerősen elítélt embercsempészről lehetett tudni.

Vagyis az azóta eltelt két hónapban újabb 577 embercsempész kapta meg a számára jó hírt, hogy nem kell szembesülnie a törvény szigorával.

Az úgynevezett reintegrációs őrizet értelmében ha a rendőrség azt látja, hogy a szabadon engedést követő 72 órán belül az érintett nem hagyta el Magyarország területét, vagy később, a megszabott időtartamon belül Magyarország területére visszatért, akkor „az elítéltet elfogja, és az elfogás helyéhez legközelebb eső büntetés-végrehajtási intézetbe állítja elő.” Vagyis ebben az esetben az elítélnek le kell töltenie a rá már kiszabott büntetés, feltételes szabadlábra helyezés nélkül.

A BvOP és a rendőrség tájékoztatása szerint eddig összesen 6 embert kísértek vissza a börtönbe a szabályok megszegése miatt.

Közülük hárman 72 órán belül nem hagyták el Magyarország területét, majd utána újabb bűncselekmény elkövetése közben tettenérték őket, egy ember 72 órán belül szintén újabb bűncselekményt követett el, amiért előállították. Két főről pedig határforgalom-ellenőrzés-, illetve igazoltatás során derült ki, hogy nem hagyták el Magyarország területét 72 órán belül.

Korábban Rétvári Bence belügyi államtitkár azzal magyarázta az embercsempészek szabadon engedését, hogy Brüsszel nem járult hozzá a kormány által elvárt mértékben a magyar határvédelem költségeihez, a börtönök pedig túlzsúfolttá váltak, s „elsősorban a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek több milliárd forintos összértékű kártérítési pereket indítottak korábban a börtönök telítettségére hivatkozva”.

Forrás: Népszava

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Namely: ...jézusom, ember...
Ezt miért kell?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Az orbáni kétarcúság mindent tönkretesz. Sajnos a követői ezt nem érik fel ésszel.
Namely
Remélem az osztrák határ mentén engedik el őket, hogy Ausztriába mehessenek. Hiszen nincs is olyan, hogy migrációs probléma, csak és kizárólag szegény szerencsétlen menekültek vannak, akiket a gonosz, fasiszta Orbán diktatúra tart vissza attól, hogy a nyugatiak keblükre ölelhessék mindegyik Abdulmuhallah-ot :(
Tehát akiket most kiengednek, azok mind szabadsághősök :)
De akkor miért a tiltakozás? :?
Aki Én
@Namely: ...jézusom, ember...
Ezt miért kell?
gina
Legnagyobb bünözö ez a zsiros Napoleon, A diktátorok között ünnepli magát ez a rohadék és meri magyarnak nevezni magát
kereső
Ennek egyenes következménye lehet, hogy Magyarországtól megvonják a schengeni státuszt. Onnan ki lehet ebrudalni azt a tagállamot, amely nem teljesiti a követelményeket, és főleg nem védi megfelelően schengeni övezet határait.
ómió
Pedig az efftársak tuti szívesen eltartanák őket! Vagy mégse!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.