1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el – a G7 cikke szerint az új állami orosz történelemtankönyv így ír az 1956-os forradalomról. A magyar kormány részéről eddig senki nem kommentálta az ügyet, éppen ezért a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc írásbeli kérdést intézett Szijjártó Péterhez, hogy megérdeklője, milyen lépéseket tervez foganatosítani a külügyminiszter az ellen, hogy orosz tankönyvekben fasiszta ellenforradalomnak nevezik ‘56-ot.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk a G7 cikke alapján, a tizenegyedikeseknek szóló kötetet, amiből szeptembertől kötelező jelleggel fog minden 17 éves tanulni Oroszországban, Vlagyimir Putyin orosz elnök tanácsadója, Vlagyimir Megyinszkij írta. A tankönyv nagy hibának tartja a szovjet szatellitállamok, mások mellett Magyarország elengedését. Mint rögzíti: „1989-ben megkezdődött a szovjet csapatok egyoldalú kivonása Kelet- és Közép-Európából. Ez egy különösen átgondolatlan döntés volt, mert a szovjet katonai jelenlét gyengülése a szövetséges országokban a nacionalista és szovjetellenes érzelmek erősödését okozta”. 1956-rtól pedig így ír a tankönyv:

1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek

Ez lényegében megegyezik az évtizedeken át sulykolt szovjet 56-értelmezéssel, amihez mostanra teljesen visszatért a putyini Oroszország.

Arról kérdezik Szijjártó Pétert, hogy berendeli-e az orosz nagykövetet – Putyin új történelemtankönyve szerint hiba volt kivonulni Magyarországról a szovjet csapatoknak

Fotó: archív

Gelencsér Ferenc írásbeli kérdést intézett Szijjártó Péterhez az ügyben

A magyar kormány részéről eddig senki nem kommentálta az ügyet, éppen ezért a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc írásbeli kérdést intézett Szijjártó Péterhez, hogy megérdeklője, milyen lépéseket tervez foganatosítani a külügyminiszter az ellen, hogy orosz tankönyvekben fasiszta ellenforradalomnak nevezik ‘56-ot.

1956-ban lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert, rengeteg gyilkosságot követtek el, még a sorkatonák is brutális mészárlások áldozatai lettek.” Írja mindezt az orosz fiatalok tizenegyedikes tankönyve, amiből szeptembertől már tanulhatnak is a 17 éves fiatalok a putyini diktatúrában. Egy normálisan működő országban ilyenkor a külügyminisztérium nem hagyja szó nélkül ezt a felháborító esetet és bekéreti az illetékes nagykövetet. Jelen esetben az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövetét

– írja Facebook-bejegyzésében Gelencsér, aki kiemeli, hogy ha a külügyminiszter nem lép azonnal, akkor Szijjártó független külpolitikája meghazudtolja önmagát az oroszok érdekében.

Szijjártó Péter a hétvégén fennhangon hirdette a szuverén magyar külpolitikai fontosságát a Tranzit Fesztiválon. Kíváncsian várom, milyen hamar hazudtolja meg magát, ha éppen az orosz hatalommal szemben kellene felszólalnia.

Éppen ezért írásban azzal a kérdéssel fordultam Magyarország külügyminiszteréhez, hogy mikor és milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy 1956 hősei ne újra fasiszta ellenforradalmárként tűnjenek fel egy propagandisztikus ország határain belül. Nem tűrhetjük, hogy a szovjet birodalmi elnyomás ellen az életüket áldozó magyarok emlékét tiporják sárba, pusztán azért, mert Vlagyimir Putyin kommunikációs eszközként használja hazánkat is egy véres háború legitimálásához!

Várjuk a Miniszter úr mihamarabbi válaszát és ellenlépéseit!

- zárja posztját a Momentum politikusa.

Egyelőre nem kommunikált olyat a Külügyminisztérium, hogy behívatná a magyarországi orosz nagykövetet a tankönyvügy miatt

– teszi hozzá a 24.hu.

Ugyan hivatalos kormányzati reakció még nem érkezett, Bayer Zsolt fideszes publicista azonban ihletet kapott, és blogján alaposan odapörkölt az MSZP-s Havas Szófiának, aki korábban úgy vélekedett, '56-ot a fasiszták csinálták.

Korábban a DK adott még ki közleményt az ügyben.

Forrás: 24.hu, g7.hu

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: Még annyit az ügyhöz, hogy Kövér apja pedig 1956–57-ben karhatalmista (pufajkás) volt.
Meg még annyit, hogy szinte az összes fideszes lopott közpénzből vásárolt villában lakik.
Talán érdekesebb és aktuálisabb Aprónál. Nem gondolod, agyhalott?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Maccska: ! Mint amiben a pufajkás leszármazott kövér anyja is terpeszkedik !
bence
@kereső: ! A válasz , SOHA !!! Ingyen és bérmentve döglenek benne !
bence
@Maccska: ! Hát mi volt ?! Ha valamivel nem vagy tisztába , akkor ne állj neki bizonygatni !
infinity
Ha ezt egy EU-s ország tette volna meg, napi harminchat órában menne fröcsögés, az ajvékolás, keresztény dzsihádot hirdettek volna és nem, hogy a szőnyeg szelére állították volna az ország nagykövetét, hanem fel is függesztettek volna minden diplomáciai kapcsolatot az adott országgal.
De a dicső Oroszországgal szemben? Ez elképzelhetetlen a haza és Európa áruló Orbánnak, Szijjártónak, Kövérnek, Nováknak és a többi bandatagnak!

A fidkányok ebbe bele sem bírnak gondolni, mert akkor rögtön szétpukkan a buborék, amiben élnek, amit Orbán hozott létre a számukra tengernyi hazugság árán!

Már csak hülye orbánisták vannak, akik élnek-halnak a kedves vezetőért, az állampártért - az újpufajkások!
Béla333
Peti még kérdezni sem mer az oroszoktól, nemhogy berendelni a nagykövetet.
Még majd Lavor haverja visszakérné a neki Tarajosnak adott hazaáruló kitüntetést...!!!
Lepényleső
Nehogy egy beosztott rendelje be a főnökét,- aki az ukázok közvetítője?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.