Csütörtök reggel, délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, és délelőttől már többórás napsütés várható gyengén vagy közepesen felhős ég mellett.

Rövid ideig tartott a felüdülés, újra startol a kánikula – Ilyen idő lesz a napokban

Fotó: 123rf.com

Délután leginkább csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megélénkül, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nagyobbrészt fátyolfelhős lesz csak az ég, de az északnyugati, északi határ mentén erősebben felhős területek is lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett döntően napos idő várható. Éjszaka az Alpokaljára besodródhatnak záporok, esetleg zivatarok, napközben egy-egy futó záporon kívül számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a délies légmozgás. A csúcsérték 24 és 29 fok között valószínű.

Szombaton napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Egy-egy futó zápor nem zárható ki, de számottevő csapadék nem valószínű. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 10, 17 fokról 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: Met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A te agyad startolt el, de jó messzire. A kánikula az előrejelzések szerint nem tér vissza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.