A börzsönyi aranybánya megálmodója, Varga István, egy merész elképzeléssel állt elő, miszerint visszavásárolná Kárpátalját Ukrajnától a bányából kinyert arany hasznából – írta meg a Bors.

Megvásárolná Kárpátalját az aranybánya bevételéből – de az államadósságot is kifizetné

Illusztráció: Pixabay

A 77 éves vállalkozóval készített interjút a Bors, ahol Varga István elmondta úgy véli, hogy amint a termelés beindul a börzsönyi aranybányában, akár 500 milliárd euró értékű arany is kikerülhet a földből.

Ebből a bevételből a magyar államadósság mellett a Kárpátaljához tartozó terület vételárát is könnyedén kifizethetné.

A vállalkozó megbízhatónak tartja azokat a kutatási adatokat, amelyek szerint a Börzsönyben por formájában több száz milliárd euró értékű arany található 500 méteres mélységig. Varga István azt állítja, hogy már mindene megvan, és nem a saját gazdagságát kívánja növelni.

"Azzal semmit nem érnék, ha a két autóm mellé vásárolnék egy harmadikat, és nagyobb házra sem vágyom. Én már minden jót megéltem az életben, szeretnék ezért a szent magyar hazám javára tenni és minél többet hozzáadni"

- mondta az üzletember a Borsnak.  bízik benne, hogy két év múlva már megkezdődhetnek a bányászati munkálatok, melyek főként gépekkel fognak történni, nem emberi erővel.

Varga István mélyen nemzeti érzésű vállalkozóként azt tervezi, hogy valami maradandót hozzon létre. Egyedülálló lehetőségnek tartja, hogy az aranybánya hasznából megvásárolhatná Kárpátalját az ukrán államtól.

"A megyényi területtel egyrészt nagyobb lenne hazánk területe, másrészt legalább részben érvényesülne egyfajta történelmi igazságszolgáltatás, ráadásul békés eszközökkel"

- érvelt Varga István. Ha sikerül megvalósítania tervét, bizonyára bekerül a történelemkönyvekbe.

Forrás: Bors

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
El kell keseritsem az urat, mert aranybányája sem fedezi a magyar államadósságot. Pláne, ha olyan ütemben nő.,,int elmult 13 évben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Na mégegy futóbolond. Mint akik végtelen energiaforrásokat fedeznek fel, csak mindig pár millió hiányzik a kivitelezéshez.
Péter2
Már megint megy a turbó magyar fantazmagóriája , a sok agyament még a végén tényként kezeli, muszáj hiú ábrándokat kelteni a hívő bolondokba ? , ! Hol is kezdjük ! Börzsöny nagy része nemzeti park. A Csóványosról tárul elénk az ország egyik legszebb panorámája, a Dunakanyarral és észak felé a Magas-Tátrával. Tovább már nem is kell folytatni , itt be is zárt , az elméleti aranybánya ! Továbbá , valaki hallotta már az Ukránoktól , hogy akarnak a területeikből eladni ? Mert én nem hallottam, olvastam volna !
kereső
@human: Meg széles a pertétum-mobilét energia előállitásra. Kapott is a kidolgozásra néhány milliárdot.
kereső
El kell keseritsem az urat, mert aranybányája sem fedezi a magyar államadósságot. Pláne, ha olyan ütemben nő.,,int elmult 13 évben.
tothjani
Mondjuk, ha túl sok aranyat találnának valahol, akkor az arany ára az ócskavas szintjére zuhanna.
Peller Anikó
@tothjani: Ez a beszély nem fenyeget, mert a legközelebbi aranybánya egy másik bolygón lehet. A mi bolygónkat már leraboltuk. A számítógépeinkben több arany van mint a földben, legalábbis a koncentrációját tekintve. A mienk meg már bélában.
Peller Anikó
@Órnagy: mennyivel egyszerűbb a te dolgod, neked csak a bán és a putyin seggét kell nyalnod, mivel a csau már megdöglött.
kereső
@Őrnagy: Az a Churchill is, aki egyébként szívesen tetszelgett a közép-európai népek védelmezőjének szerepében, mindenkit megnyugtatott, hogy őt cseppet sem aggasztaná nagyszámú német kitelepítése sem. A teljes népcsoportokkal való diplomáciai játszadozás jóváhagyásával Jalta megelőlegezte az erőszakos népességcseréket, a magyarországi svábok elűzését, a szudéta németek deportálását, a Benes-dekrétum és a felvidéki magyarok áttelepítését - ez Jalta igazi bűne.

Churchill abban is egyetértett Sztálinnal, hogy minél több német hal meg a háború végéig, annál könnyebb lesz a rendezés. Azt ugyan nem lehet állítani, hogy az angolszászok szándékosan etnikai tisztogatásokat követtek volna el, de azért jelzésértékű, hogy a jaltai konferencia után alig két nappal került sor a Hirosimával és Nagaszakival összevethető európai tömeggyilkosságra, ekkor bombázták porrá – katonai szempontból indokolhatatlanul – Drezdát a szövetségesek.

Kelet-Európa jaltai elárulásának fő szimbóluma egy olyan esemény, amely valójában nem is Jaltán történt. A hírhedt százalékegyezményt, amelyben Churchill egy papírfecnin állapodott meg Sztálinnal arról, hogy az ütközőzónában lévő országokban mekkora súlya lesz a szovjeteknek és az angolszászoknak, sokan Jaltához kötik, de az ominózus szalvéta nem ott, hanem három hónappal korábban, az 1944. októberi moszkvai tárgyaláson került elő. Románia, Bulgária, majd Magyarország átengedése azóta is viták tárgya, van, aki szerint ez csak a háború időszakára szólt, Churchill pedig úgy fogalmazott, hogy nem befolyási övezetekről volt szó, csak annak a jelzéséről, hogy az egyes országok mennyire érdeklik a feleket. A gyakorlatban azért ez nagyjából ugyanazt jelenti. Bár az alkudozás a legtöbb ember számára a politikai cinizmus tökéletes példája, olyanok is vannak, akik szerint Churchill megpróbálta kihozni a maximumot a helyzetből, hiszen ekkor az oroszok már amúgy is ott voltak Szófiában és Bukarestben, és teljes sebességgel közelítettek Budapest felé."
kereső
@Őrnagy: Kiderül, hogy nem az usákok adtak el bennünket sztálinnak, hanem az angolok. Na még egy hiedelem megdőlt. Persze lehet, hogy lehetett volna ezen "szépiteni", ha horthy ne fuserálja el a kiugrást.
Peller Anikó
500 milliárd Euró = 200 000 milliárd forintnak felel meg.

Hozzávetőleg ennyit loptak el tőlünk ezek a büdözs görények. Ezért nincs egészségügy, ezért nincsenek tanárok, lassan mindennapos a gyógyszerhiány, ezért minimum duplája az inflációnk mint az Eu országoké és emiatt veszünk össze mindenkivel körülöttünk.

Emiatt vándorolt ki a fiatal, dolgozni akaró fiatalok milliós tömege nyugatra.

- Érdekes, miért nem keletre mentek?
- Hát azért, mert nem mindenki olyan hülye mint a mi okostojás romángeci trolljaink.
Peller Anikó
@Órnagy: ha akár egy kicsivel is több eszed lenne, akkor nem nyugatra vádoroltál volna migrács, hanem a vágyott keletre, putyin ölebe ölébe.
jáger laszló
Nem hiszem,hogy Varga úr normális!!
Vagy ha mégis, akkor én nem vagyok az!!??
Tovább nem is ragozom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@jáger laszló: A vargaúr zakkant, nyilván. Az mindenesetre érdekelne kivel állapodott meg a vételárban.
verőce21
Aztán mennyibe kerülne az egész Börzsönyt átmosni a szitán, azért a poraranyért...? :)
Peller Anikó
@verőke21: Futja az állami mi mi milliárdokból. Bár nem tudom milyen állapotú az arany de könnyen lehet a szitán átmenne. Ilyenkor jön a ciános módszer, lásd a románi zagytározókat.

Lehet egyszerűbb lenne ideiglenesen vassá alakítani, aztán egy jó mágnessel össze lehetne gyűjteni. Bár a visszaalakításban nem vagyok biztos.

Na jó, az odában se.
kereső
@Őrnagy: tegnap 20:15 Mi köze van Lengyelország "elárulásának"- horthy kiugrási kisérletéhez? Ha, jól rémlik akkor 1939. szeptember 3.-án Anglia és Franciaország hadat üzent hitlernek, és belépett a háborúba Lengyelország oldalán. Miért nem Csehszlovákiát hozod fel példának a "nyugat"= Anglia,Fr.ország elárulására. A cseheket valóban elárulták- 1938 München, majd 1939 április, amikor is hitler felrúgva a müncheni "béke megállapodást" megszállta a cseheket, és bevonult Prágába.
Miért is kellett volna minket "megtagadni",??- már a szó is értelmetlen, hiszen Magyarország a németek szövetségese volt, előtte meg az osztrák-magyar monarchia is természetes szövetségese volt a németeknek az 1. vh-ban. horthynak csak addig kellettek a "nyugatiak", amig segitségükkel megszerezte a hatalmat az 1.vh. után. Mi még csak soha nem is voltunk szövetségesei soha sem az usa-nak, sem az angoloknak, franciáknak. Ez csak 2004-ben következett be- az uniós csatlakozással.
A történelem nem "hiedelmek" és városi pletykák gyüjteménye- vannak tények, amelyeket nem lehet megtagadni- persze átirni , elhazudni- a valóságot elhajlitani lehet- ahogyan napjainkban teszitek, de attól még a tények léteznek.
Én, ha valamit nem zudok, akkor igyekszem utána nézni- és nem alapitok hiedelmeket, és terjesztem azokat, mintha tények lennének.
kereső
@Őrnagy: Még annyit talán megér a "mise", hogy megpróbáljuk tisztázni az usa szerepét- az usa teljesen közömbös volt közép-kelet európa iránt, réhagyott gyakorlatilag mindent a franciákra-angolokra és az ő szövetségeseire. Bár az eredeti trianoni béketervet az akkori usa elnöke készitette- amelyet aztán a győztes atlantiak teljesen szétcincáltak, és gyakorlatilag semmi nem maradt belőle a tárgyalások során. Az eredményt ismerjük...
verőce21
@Peller Anikó: Drága doktornő, azt hiszem jól látjuk, ez az "aranyláz" csak az álmok világa...!
Ilyen alacsony koncentrációban nem éri meg kitermelni az aranyat. Ráadásul a ciános technológia is tiltott nálunk, mint a Föld legtöbb országában...! :)
telegdilaci
@kereső:Azt gondolja ez a Nemzeti érzelmű Ember hogy az Ukránok annyira ostobák hogy eladják az Országnak azt a területét ahol arany van,amikor az Oroszok háborúval akarnak területeket el venni az Ukránoktól és vérüket feláldozva küzdenek az agresszorral szemben,hogy megvédjék a hazájukat! ha annyi arany lenne Kárpátalján,amennyire ez a jó Ember gondolt,akkor valószínű hogy az Ukránok ebből az aranyból finanszíroznák a honvédő háborújukat!
Peller Anikó
@telegdilaci: Valamit félreérthettél, a faszi nálunk akar ásni a Börzsönyben, Pest megye.

Az álmai mihasznából meg eltervezte a bolondóra, hogy megveszi Ukrajnát, ami nem eladó. Nyilván idős már a lázas bácsi és egy kicsit zakkant is. Aranylázas.
csak úgy....
0rbanisztán bövelkedik a fantasztákban,ezért is megy ennyire jól nekik! :)
ómió
Pedig, hát, anno az efftársak alig győzték "eltrianonizálni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.