A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) 889 millió forintnyi támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-től azért, hogy 40 ezer turisztikai társasjátékot osszanak szét szálláshelyek között, írja a 24.hu.

Újabb botrányos mutyizás: Közel egy milliárd közpénzt vertek el a semmire

A játékot gyártó kft. termékfejlesztőjének válaszaiból kiderült, hogy ennél lényegesen kevesebb pénzért gyártották le a játékokat, amik végül nem is szálláshelyekre kerültek, hanem oktatási intézményekhez és családokhoz.

Az alapítvány nyáron megjelent 2022-es beszámolója alapján 8 831 társasjátékot osztottak ki, miközben negyvenezer darabot gyártatott le az MTSZA.

A 24.hu megkereste az alapítványt az ügyben, akik azt írták: A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásának köszönhetően összesen 40 ezer turisztikai társasjáték készült, amelyeket gyermekek, családok, valamint oktatási intézmények kapnak/kaptak meg térítésmentesen.

Érdeklődtünk, hova helyeznének el 40 ezer játékot a magyar piacon. Az volt a válasz, hogy egy-egy darabot kap minden magyarországi szálláshely. Így a játéknak igazából nem volt eladási ára, alapvetően ajándék, promóció volt

– mondta a termékfejlesztő a lapnak.

Ezek alapján tehát a társasjátékokat nem szálláshelyek kapták, ahogy azt eredetileg tervezték. És az is kérdés, hogy hova lett a támogatásból fennmaradó több mint

770 millió forint, ha ennél lényegesen kevesebbet számlázott ki a terméket gyártó cég.

Forrás: Telex

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Kis pénz "kismutyi"? Nagy pénz nemzethy mutyi!Mutyisztánban ez a big dill!
balos
Kis pénz "kismutyi"? Nagy pénz nemzethy mutyi!Mutyisztánban ez a big dill!
Kapanyél
Biztosan gondoltak mindenre, csak arra nem, hogy ennek valaki esetleg utána nézhet!
ómió
De, ha legalább 80 millás Mutyigeri-zebrákat festettek volna fel belőle, mint a "nyóckerben"! Na, de így...!?
Peller Anikó
Eltűnt 770 millió forint? Biztosan visszafizetik majd a maradékot. Áá dehogy lopták el, ezek nem lopnak.

Kicsit.
nezelodo
Navracsics Pusztamiskén büszkén mondta el, és avatta fel az önkormányzat önerőből elkészített és felfestett zebra történetét. Nem állította, hogy EU-s pénzt tudott szerezni még egy zebra költségére sem, hiszen hiába töri magát Brüsszelben, a főnöke folyton botod dug az Eu-s bicikli küllői közé. Alighanem nagyon megkedveltette magát Brüsszelben a vezér. Erre a zebrára ha elcskliznak egy tucat társasjátékot, már az is fedezte volna a költségeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.