Hozzászólás nélkül szavazta le a fideszes többség a Párbeszéd – ZÖLDEK közmeghallgatáson történő lakossági részvétel védelméről és megerősítéséről szóló javaslatát az Igazságügyi bizottság szeptember 4-ei ülésén.

Lehull a lepel: Így hallgattatná el az Orbán-kormány a helyi tiltakozásokat
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A kormánypárt a javaslat elutasításával végleg kiüresítené a közmeghallgatások intézményét.

Lakóhelyünk, környezetünk helyzetét, jövőjét alapvetően befolyásoló beruházások esetén a helyi közösségek önrendelkezésének, információhoz való hozzáférésének egyik legfőbb eszköze a környezeti engedélyezési eljárás során megtartott közmeghallgatás intézménye. A Párbeszéd – ZÖLDEK javaslatának leszavazásával – és az új fideszes törvényjavaslat elfogadásával – ettől fosztaná meg az állampolgárokat a kormány.

- írja a párt.

Szerintük a Fidesz által "feltalált" köz nélküli közmeghallgatásnak tehát az az egyértelmű célja, hogy az érintettek ne ismerhessék meg a rájuk és környezetükre vonatkozó ügyek részleteit – például akkumulátorgyárak és -feldolgozók létesítésével kapcsolatban –, valamint hogy a személyes jelenlét hiánya miatt ellehetetlenítse a vélemények ütköztetését. 

Jó látszik, a fideszes képviselők és polgármesterek félnek attól a számonkéréstől, amellyel a közmeghallgatásokon szembesülhetnének. A fideszes javaslat ráadásul alaptörvény-ellenes is, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK már a nyár folyamán az Alkotmánybírósághoz fordult az összes demokratikus ellenzéki párt támogatásával, valamint az Utcajogász közreműködésével.

- tették hozzá közleményükben.

A Párbeszéd – ZÖLDEK elkötelezett annak biztosítása mellett, hogy minden esetben minél nagyobb részvétellel lehessen jelen a lakosság a közmeghallgatásokon, ahol személyesen számonkérhetők az önkormányzati vezetők és azok a beruházók, akik a környezetvédelmi engedélyezési eljárásban érintettek.

A Párbeszéd – ZÖLDEK ezért nyújtotta be törvénymódosító javaslatát az Országgyűlésnek, amelyet a fideszes többség hozzászólás nélkül szavazott le.

- zárták a közleményüket.

Forrás: MTI-OS

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@ómió: Barom egy primitiv állat vagy kuss buta proli
Ezodabasz
@Shikari: Szakemberek ebben a kormányban? te Hülye vagy? Dilettáns maffiózók vannak csak.
Lantos úr szerinted mennyit ért az energiához?...Jaahh persze nem az a dolga...
Yoda69
Így hallgattatná el az Orbán-kormány a helyi tiltakozásokat:

Levagott lofej az ágyba
Ezodabasz
@Shikari: ma, 04:44 Egy betűt elnéztél! Ezt írtam: "Szakemberek ebben a kormányban? te Hülye vagy? Dilettáns maffiózók vannak csak.
Lantos úr szerinted mennyit ért az energiához?...Jaahh persze nem az a dolga..."
Szaremberek a kormánynál ücsörögnek, fosztogatják és egymás közt osztogatják az országunkat!
Ezodabasz
@Shikari: Hogy jön ide Gyurcsány te félfejű??? Jaaa és ki volt a "tömeg" ha már itt tartunk? Csak nem a fideSS csürhe a fociultrák meg az ilyen seggfejek mint te?
0rbán miben szakember? A puccs megszervezésében?...Hanyagoljuk inkább ezt, mert ebből nem fogsz jól kijönni:)))
Nem tudom észrevetted-e hogy nem ez a vitatéma, úgyhogy maradjunk a tárgynál! Ne vagdalkozz, ne terelj!
Hozzáértő szakemberekről volt szó a kormányban! Eddig vili? Dilettáns majdnem mind te barom! Nem a szakmához értenek, hanem "jó" üzleti kapcsolataik vannak a többi maffiózóval! Éted mán te satu?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.