Hozzászólás nélkül szavazta le a fideszes többség a Párbeszéd – ZÖLDEK közmeghallgatáson történő lakossági részvétel védelméről és megerősítéséről szóló javaslatát az Igazságügyi bizottság szeptember 4-ei ülésén.

Lehull a lepel: Így hallgattatná el az Orbán-kormány a helyi tiltakozásokat
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A kormánypárt a javaslat elutasításával végleg kiüresítené a közmeghallgatások intézményét.

Lakóhelyünk, környezetünk helyzetét, jövőjét alapvetően befolyásoló beruházások esetén a helyi közösségek önrendelkezésének, információhoz való hozzáférésének egyik legfőbb eszköze a környezeti engedélyezési eljárás során megtartott közmeghallgatás intézménye. A Párbeszéd – ZÖLDEK javaslatának leszavazásával – és az új fideszes törvényjavaslat elfogadásával – ettől fosztaná meg az állampolgárokat a kormány.

- írja a párt.

Szerintük a Fidesz által "feltalált" köz nélküli közmeghallgatásnak tehát az az egyértelmű célja, hogy az érintettek ne ismerhessék meg a rájuk és környezetükre vonatkozó ügyek részleteit – például akkumulátorgyárak és -feldolgozók létesítésével kapcsolatban –, valamint hogy a személyes jelenlét hiánya miatt ellehetetlenítse a vélemények ütköztetését. 

Jó látszik, a fideszes képviselők és polgármesterek félnek attól a számonkéréstől, amellyel a közmeghallgatásokon szembesülhetnének. A fideszes javaslat ráadásul alaptörvény-ellenes is, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK már a nyár folyamán az Alkotmánybírósághoz fordult az összes demokratikus ellenzéki párt támogatásával, valamint az Utcajogász közreműködésével.

- tették hozzá közleményükben.

A Párbeszéd – ZÖLDEK elkötelezett annak biztosítása mellett, hogy minden esetben minél nagyobb részvétellel lehessen jelen a lakosság a közmeghallgatásokon, ahol személyesen számonkérhetők az önkormányzati vezetők és azok a beruházók, akik a környezetvédelmi engedélyezési eljárásban érintettek.

A Párbeszéd – ZÖLDEK ezért nyújtotta be törvénymódosító javaslatát az Országgyűlésnek, amelyet a fideszes többség hozzászólás nélkül szavazott le.

- zárták a közleményüket.

Forrás: MTI-OS

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
„A legnagyobb baj a hülyékkel..., hogy másokat is annak néznek...!” (Louis De Funés)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/286918703_1516403642146356_3774075458396706925_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=6a0516&_nc_ohc=zMh8MCvxqZgAX-qB4Md&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAcxZZIBnCmjP2xQHlg1liL6hbNB5JMiXdH72YX2fetfQ&oe=64FB02B3
Orbán megbukott! A magyar nép többsége nem támogatja. Megbukott mert lop, csal, hazudik, gyűlöletet szít, elrabolja a felemelkedésünket szolgáló Európa Uniós támogatásokat! Megbukott a saját törvényei szerint kierőszakolt saját kormányszavazásával. Megbukott, mert diktátor, nem a nép, hanem saját hatalma fontos neki. Követeljük lemondását! Nem csak követelni kell, hanem elzavarni a büdös 3,14csába. Börtönbe élete végéig!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/306287380_1423404221472814_3691247043401327250_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=Jq0U48oKev0AX8hZ401&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDEHUY9rv88weCS5IAbelx69x-WS-U0Td8Mia8k7bQgeA&oe=64FAE111
Nessy
A nem létező Alkotmány jól fizetett taláros pártkatona "bírái" természetesen rendben lévőnek fogják találni a törvényt, jó szokásuk szerint!
rücsü41
Ha van közmeghallgatás emberek , a köz nélkül akkor bevezetik majd az Országgyűlésen a felszólalás nélküli plenáris ülést is, ahol az emberek láb szagából állapítják meg hogy melyik képviselő hogyan szavazott.De az is lehet hogy nem kell írásban és szóban sem előterjeszteni a törvény javaslatokat, rendeleteket.Gondolat átvitellel oldják meg a szavazás problémáját!De az is lehet hogy az országgyűlési üléseken meg sem kell jelenni, mert az zavarná Kövér Lászlót a bajusza rágásában vagy a délutáni szundikálásában, és ezért az üléseket képviselők nélkül is megtartják.
szaboria1
Nem viccből van a háborúra hivatkozva vészhelyzet, mert így egyszemélyes döntéseket hozhat Orbán.
Csak azt nem értem hol van nálunk háború?
renitencs
Eddig is voltak köz nélküli "köz"meghallgatások. Pécsett 2019 őszén szokássá vált, hogy dél körül jelentik be a délutáni "közmeghallgatást", de nem konkrét ügy által érintett városrészben, hanem a város másik végén olyanokkal, akiknek közömbös a téma. Fanyűvőéknek persze ezt is szabad, büntetlenül.
jáger laszló
Új fidex találmány
Köz nélküli köz+hallgatás!!!?
Olyan mint a fából vaskarika!!
Nesze semmi fogd + jól!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@szaboria1: A nemzethet gyilkoló zéró-geci fejében,de kurva nagy!
rücsü41
@Shikari: A most kiadott nagy csomó engedélyek kiadása arról tanúskodik hogy értenek hozzá a hatóságok?A debreceni akku gyár engedélyében a vízügyes hatósági ember felfedte az gyár létesítésével kapcsolatos aggályait
, s másnapra leváltotta a hatalom.Hol volt a szakértelem? A sutba volt dobva!Ezért van lehetőség arra, hogy az emberek akik ott helyben élnek, népszavazása döntsön arról ,hogy a környezetet , életfeltételeket a hatóságok ne veszélyeztessék.í
koszpeko
Megkérdezem, miért nem járja az LMP az érintett városokat, és miért nem utcákon, tereken tájékoztatják a lakosságot?
Várható volt, hogy ezt a narancsosok nem engedik.
Mi a francot várt az LMP?
Miért kell ezen háborogni?
Kapnak ők is támogatást.
Tessék faluról falura, városról városra járni.
Ez tipikus ellenzéki mentalitás amit levág ez a langyi párt.
Mosuk kezünket mi megtettünk mindent.
Peller Anikó
@Sikari: Nalátod, teis jó vagy valamire, lám lám

"Döntsenek azok, akik értenek hozzá, ne a hülyék gyülekezete!"

Akkor már kezdhetnétek is pakolni.
Nessy
@Shikari: Lehet, hogy "értenek hozzá", de ha az Úr úgy dönt, hogy minden rendben van, akkor bizony minden rendben is lesz! Papíron legalább is!.A papír meg türelmes!
ómió
Mert ma már az "esetileg összerántott" bolsi gyülekezetek "hangja" képezi a "helyi tiltakozásokat"!? Akkor, stimmt!
gina
@Shikari: Jogállam ahol csalók himringyük tolvajok buzik mint te is, ezt az országot meglopják, te retek...és ehhez iapsikolsz te agyi nulla, takarodj haza ahova tartozol a zsiros moslékkal együtt , de egy nap eljön hogy minden alja csöcselék eltünik erröl a földröl. örülj te szemét hogy nincs 56 már a fán lógnál, de ami késik nem múlik, provokáljátok csak a népet te proli ivadék
gina
@ómió: Barom egy primitiv állat vagy kuss buta proli
Ezodabasz
@Shikari: Szakemberek ebben a kormányban? te Hülye vagy? Dilettáns maffiózók vannak csak.
Lantos úr szerinted mennyit ért az energiához?...Jaahh persze nem az a dolga...
Yoda69
Így hallgattatná el az Orbán-kormány a helyi tiltakozásokat:

Levagott lofej az ágyba
Ezodabasz
@Shikari: ma, 04:44 Egy betűt elnéztél! Ezt írtam: "Szakemberek ebben a kormányban? te Hülye vagy? Dilettáns maffiózók vannak csak.
Lantos úr szerinted mennyit ért az energiához?...Jaahh persze nem az a dolga..."
Szaremberek a kormánynál ücsörögnek, fosztogatják és egymás közt osztogatják az országunkat!
Ezodabasz
@Shikari: Hogy jön ide Gyurcsány te félfejű??? Jaaa és ki volt a "tömeg" ha már itt tartunk? Csak nem a fideSS csürhe a fociultrák meg az ilyen seggfejek mint te?
0rbán miben szakember? A puccs megszervezésében?...Hanyagoljuk inkább ezt, mert ebből nem fogsz jól kijönni:)))
Nem tudom észrevetted-e hogy nem ez a vitatéma, úgyhogy maradjunk a tárgynál! Ne vagdalkozz, ne terelj!
Hozzáértő szakemberekről volt szó a kormányban! Eddig vili? Dilettáns majdnem mind te barom! Nem a szakmához értenek, hanem "jó" üzleti kapcsolataik vannak a többi maffiózóval! Éted mán te satu?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.