Ahogy korábban mi is megírtuk, a múlt héten átadott Jedlik Ányos Gimnáziumban Orbán Viktortól származó idézetek kerültek ki a falra. Az intézmény igazgatója arról beszélt, aggályosnak találja a fali idézeteket, az eset miatt panaszt pedig kapott az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos, ezért vizsgálatot indított.  A Fideszből kizárt csepeli önkormányzathoz közeli helyi újság Németh Szilárd ötletének tulajdonítja az Orbán Viktor idézetek kihelyezését. A lap szerint "az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni. De sokkal inkább kárt okozott vele".

Ahogy korábban mi is megírtuk, az Orbán Viktor által jegyzett „hét törvényt” írták fel egy felújított csepeli középiskola falaira. Ugyanezek az idézetek egyébként a Jedlikbe felszerelt tábláknál kisebb méretben már két éve ott vannak a Karmelitában a miniszterelnök dolgozószobájának falán, ahogy erről korábban maga a kormányfő számolt be. 

Ez azok:

Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!

Minden magyar gyermek újabb őrhely!

Az igazság erő nélkül keveset ér!

Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!

Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!

Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!

Egyetlen magyar sincs egyedül!

A Jedlikbe felszerelt táblák ügye a hazai nyilvánosságban nagy hullámokat vetett, a DK például lefóliázta a középsuli bejáratát. Az átadó után néhány nap múlva le is szedték a hatalmas méretű feliratokat.

Németh Szilárd méltatlan helyzetbe hozta Orbán Viktort tudta és beleegyezése nélkül az ex fideszes csepeli vezetés lapja szerint – Levették az Orbán-idézeteket az iskolafalról

Fotó: Csepel.hu

Németh Szilárd rakatta ki az azóta leszedetett Orbán-idézeteket a múlt héten átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára

– írták meg a kerületi önkormányzat honlapján. A Csepel.hu-n megjelent cikk szerint az átadóünnepséget Németh Szilárd szervezte, az ő akarata volt érezhető a ceremónia minden mozzanatában. Egyébként Németh Szilárd neve is felkerült az iskola falára.

Az ültetési rendet úgy határozták meg, hogy leginkább a rezsibiztos által előnyben részesített Fidesz frakció kapott az első sorban helyet. A csepeli alpolgármesterek, független és ellenzéki képviselők csak az összes többi budapesti meghívott mögött ülhettek le. Borbély Lénárd polgármestert hivatalosan nem üdvözölték, nem mondhatott köszöntőt, és nem vehetett részt az ünnepélyes szalagátvágáson sem. Emellett Németh Szilárd több mint harminc perces beszédének harmadát az önkormányzat és a polgármester nyílt vagy burkolt bírálata töltötte ki. Olyan állításokkal, amelyek igazolhatóan valótlanok

-írja a lap.

A helyi lap szerint Németh Szilárd kormánybiztos „provokációnak szánta” az idézetek elhelyezését a felújított Jedlik Ányos Gimnázium folyosóján, a lap szerint azért, hogy „megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel” próbálja rendezni a miniszterelnök felé. A lap azt írta a botrányt okozó idézetekről, hogy „láthatóan központi szerepet szántak” a szövegeknek, hiszen más közéleti szereplőktől származó idézetek nem kerültek ki az iskola falaira.

Még aznap kiderült, hogy ismert Orbán Viktor idézetek is kikerültek az egyik folyosó falára – a miniszterelnök tudta és beleegyezése nélkül. Nem más közéleti szereplők idézetei között volt egy, hanem láthatóan központi szerepet szántak ezeknek az Orbán-idézeteknek. Mintha csak az iskola is e köré épült volna. Az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni. De sokkal inkább kárt okozott vele. Pár nappal később le is vették az idézetet tartalmazó táblákat az iskola falairól. Az iskolában elhelyeztek egy, a Jedlik újjáépítéséről megemlékező márványtáblát is, melyet Németh Szilárd mutatott be a közönségnek – a saját, márványba vésett nevével együtt.

– olvasható a cikkben, amely a Németh Szilárd által rendezett megnyitó háttéreseményeit is bemutatta.

A lap hozzáteszi,

Németh Szilárd már 2019-ben meg akarta buktatni, azóta pedig folyamatosan kritizálta Borbély Lénárd polgármestert. A Jedlik újjáépítésénél ez azért is visszás, mert éppen Csepel polgármestere bízta meg Németh Szilárdot a tervezés és a munkálatok felügyeletével. A rezsibiztos kötelessége lett volna beszámolni arról, hogy a tervek túlszárnyalják az ötmilliárd forintos keretet. De ezt Németh Szilárd önmagától nem tette meg, és amikor a polgármester is jelezte, hogy nincs meg az elégséges forrás, a rezsibiztos semmilyen tudomást nem vett erről és mindent úgy csinált, mintha az önkormányzat miatt állna a projekt. Pedig – ahogy az iratok is bizonyítják – nem ez helyzet. Közben Csepel polgármesterét is úgy támadta az ünnepségen, hogy egyértelműen kiderült: a felújítás végösszege nem ötmilliárd, hanem 22,5 milliárd forint lett. Ilyen méltatlan körülmények között lett vége az ünnepi beszédeknek, amely után a kerület egyházi vezetői megáldották az újjáépült, hipermodern intézményt.

Németh Szilárd méltatlan helyzetbe hozta Orbán Viktort tudta és beleegyezése nélkül az ex fideszes csepeli vezetés lapja szerint – Levették az Orbán-idézeteket az iskolafalról

A múlt héten megtartott átadó ünnepségen Németh oldalán részt vettek többek között Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára és Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, de a csepeli polgármester nem kapott meghívást a szalagátvágásra és nem is szólalhatott fel. Borbély Lénárd polgármestert hivatalosan nem üdvözölték az eseményen

Mint ismert, a gimnázium megnyitója után komoly botrány lett a folyosóra és a tornaterembe kihelyezett Orbán-idézetből, és hétfőre, az iskolakezdésre le is szedték falról. Az intézmény igazgatója is aggályosnak találta az esetet, amely miatt az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos is vizsgálatot indított. Hétfőn Németh Szilárd, a csepeli Fidesz elnöke is azt írta ki a közösségi oldalára, hogy szerinte pártpolitikának nincs helye az iskolákban.

A Csepel.info azt is megemlíti, hogy az újjáépítés tervezési és a kivitelezési munkálatainak felügyeletével eredetileg Borbély polgármester bízta meg Németh Szilárdot, ám a munkák évekig elhúzódtak. A lap szerint „a rezsibiztosnak kötelessége lett volna beszámolni arról, hogy a tervek túlszárnyalják az ötmilliárd forintos keretet, ám ezt Németh Szilárd önmagától nem tette meg, … és mindent úgy csinált, mintha az önkormányzat miatt állna a projekt”.

A felújítás végösszege a kitűzött ötmilliárd helyett végül 22,5 milliárd forint lett.

A Magyar Hang azt írja, 

Németh Szilárd és Borbély Lénárd harca hosszú múltra tekint már vissza, a helyzet odáig fajult, hogy feloszlatták a Fidesz helyi alapszervezetét, amely Németh vezetésével alakult újjá, Borbély Lénárd viszont már nem lehetett tagja. 

Forrás: csepel.hu, 24.hu, Hang.hu
Fotó: csepel.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha szar a hangulatom akkor 0rbán idézeteket olvasgatok! - kár volt leszedni azt a táblát,hiszen az értelmes magyar diákok ott fehéren feketén láthatták az uruk és parancsolójuk szellemi állapotát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ha szar a hangulatom akkor 0rbán idézeteket olvasgatok! - kár volt leszedni azt a táblát,hiszen az értelmes magyar diákok ott fehéren feketén láthatták az uruk és parancsolójuk szellemi állapotát.
Eladott Ország
Éljen Rákosi éljen a párt! Ja ez lemaradt. Ha majd télen nem tudnak fűteni, akkor felírhatják ezt is: Fagyott embernek nem kell jégkrém. Szerencsére az átkosban' még nem volt akkora személyi kultusz, hogy mondjuk a kerületi párttitkár, vagy Kádár nevét véssék kőtáblába az akkor épülő, vagy felújított iskolák falára! Azért a kommunisták szerényebbek, mértéktartóbbak voltak korunk kommunistáinál, vagy fasisztáinál, tetszőlegesen aláhúzandó. Némethnek inkább lapítania kéne Csepelen, azon a helyen páváskodni, ahol a választók még óriási hátszél mellett is többször elküldték a 3,14csába nem túl bölcs dolog. A fidesznek vannak barátai, akik örülnek ennek:
uploads.disquscdn.com/images/84128ec15066a832e6885d5f681eb13c3ddf70d609d45e6b198882c9ea90409e.jpg?w=800&h=750
puszt
Még ti is leírjátok, ismételgetitek újra és újra... Tényleg ennyi eszetek van?
namihami
""...tudta és beleegyezése nélkül...""
Aki ebben az országban él, az ettől a mondattól röhögőgörcsöt kap!
Na, mégegyszer: ""tudta és beleegyezése nélkül""! (hallgassunk kabarét...)
Eladott Ország
Hanyas vagy? akkor mi félszavakból sem értjük egymást...
"mi az egypártból már rendszert csináltunk...
úgy tűnik körbejártunk..
azt mondod jó kör volt!
Igen, te fizetsz..."
Nagybandó fájdalmasan aktuális... A tűzijátékos változata:
uploads.disquscdn.com/images/af1b0a369ed2f0cbf6aab88512ea6f55632003507727045d2fc8e62b45be67a9.jpg?w=800&h=792
kép2
uploads.disquscdn.com/images/2369968b5f37077bb1fd0979df3a3c474640c5804d2eb22f1156a8d4b8e4c23a.gif?w=800&h=302
A Visegrádi Négyeknek vége, jön a Baskíri Hetek - gondolom Orbán ezt is szétveri idővel - később jöhet az Észak-Koreai Kettek. Előre a pöcegödör legaljára.
szaboria1
Volt egy érzésem rezsike keze volt benne. Még saját magát is megörökítette egy márvány táblában.
Kovács Máté
Magyarország het torvenye jorbán altal basod sok talpas meg nyaladzik erre basod
csak úgy....
@Philip Marlowe: akkor miért szerelték le,ha akkora ötlet volt mint azt te gondolod?
a falra hányt buta firka csak a gimik klotyójába valók!
csak úgy....
@Aki Én: és akkor még finoman fogalmaztál!
csak úgy....
@Philip Marlowe: csak a kurvára buta fideszesek adják ki másoknak a munkát ! :)
ugye te az a boldog pista aki attól is boldod,hogy még nem baxták börtönbe?
jáger laszló
Ezt Sziszi jól kifőzte egye is +!
Jó étvágyat neki!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
De legalább pótoltátok valami Böszme-idézettel, efftársak!?
infinity
Mi a hétparancsolat az Állatfarmban, és miért fontosak?

George Orwell Az istálló falára írt hétparancsolat az állatiasság alapelve, és eredetileg úgy írták le, mint "megváltoztathatatlan törvényeket", amelyek szerint az állatoknak élniük kell. Céljuk volt , hogy az állatok egyenlőek legyenek, és biztosítsák, hogy minden állat hű legyen saját természetéhez.

Mi a 7 parancsolat?

1. Aki két lábon jár, az ellenség.
2. Aki négy lábon jár vagy szárnyai vannak, az barát.
3. Állat nem visel ruhát.
4. Állat nem alszik ágyban.
5. Állat nem öl meg más állatot.
6. Állat nem iszik alkoholt.
7- Minden állat egyenlő.

Hogyan szegik meg a disznók a hétparancsolatot az Állatfarmban?

Az Animal Farmban a hétparancsolatot megszegik Napóleon és más disznók, akik emberekkel üzletelnek, brutálisan bánnak más állatokkal , ruhát viselnek, ágyban alszanak, alkoholt isznak, kivégeznek más állatokat, és hierarchiát és kiváltságokat hoznak létre a farmon.

Hogyan változik a 7 parancsolat az Állatfarmban?

Például, amikor a disznók beköltöznek a tanyaházba, Napóleon módosítja az ágyban aludni tilos parancsot, és így olvassa el: „Egy állat sem aludhat ágyban ágyneművel”. Napóleon más parancsolatokat is megváltoztat, így a disznók ruhát viselhetnek, alkoholt ihatnak, és még más állatokat is megölhetnek.

De végül már csak ez állt a pajta falán: „MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL.”

Miért ironikus az Állatfarm vége?

A darab helyzeti iróniája az, hogy az állatok átvették a farmot, hogy maguk irányíthassák . Nem tetszett nekik, ahogy az emberek bántak velük, de végül pontosan olyanok lettek, mint ők.

Mi az Állatfarm erkölcse?

Az Animal Farm "meséjének" egyik fontos morálja az , hogy a nyelvet milyen könnyen lehet manipulálni és gonosz célokra kiforgatni . Orwell újságíró volt, aki megértette a szavak erejét és a propaganda erejét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.