Fogyott a Fidesz tábora a friss felmérés alapján, de nem csak nekik volt nehéz a nyár: ha augusztusban választás lett volna, nem jutott volna be a parlamentbe az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd sem.

Orbán igazat mondott: A Fidesz népszerűsége csökkent

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Augusztusban tovább csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, míg az ellenzéki térfélen a Momentum, a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt növelni tudta a szavazótáborát júliushoz képest – ismerteti a Republikon Intézet havi pártpreferencia felmérését a Telex. Aláhúzzák:

Nagyon rég szerepelt ilyen rosszul a Fidesz-KDNP: öt hónap alatt 6 százalékponttal csökkent a kormánypártok népszerűsége a pártválasztók körében, de a teljes népességen belül is 4 százalékpontot vesztettek.

Azért a kormánypártok támogatottsága a teljes népességben veszteségekkel együtt is 30 százalék, a pártválasztók között pedig 42 százalék.

Orbán Viktor is elismerte Kötcsén zárt körben, hogy az elmúlt időszakban csökkent a kormány népszerűsége – erről itt írtunk bővebben.

A Republikon felméréséből az is kiderült, hogy a legerősebb ellenzéki párt továbbra is a Demokratikus Koalíció. A DK a teljes népesség körében 12 százalékon áll, a pártválasztók körében 17 százalékon. Utánuk a Momentum és a Mi Hazánk következik, mindkettő 7 százalékon áll a teljes népesség körében és 10 százalékon a pártválasztók között. A következő a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 5, illetve 7 százalékkal.

A felmérés alapján akkor, ha most augusztusban lett volna országgyűlési választás, nem jutott volna be a parlamentbe sem az MSZP, sem a Jobbik, sem a Párbeszéd.

Forrás: Telex.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
az idióták lassan kihalnak, a nem túl buták esze megjövöbe,még 10-12 év és böribe lesz a nemzetrontó! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.