Nyugdíjprémium az biztosan nem lesz az idén.

Jól megforgatja a kést kedvenc szavazói szívében Orbán

Doktorminiszterelnökúr idén sajnos nem tud emelni. Forrás: Pixabay

A sommás kijelentést a Népszavának tette Farkas András nyugdíjszakértő. A pluszpénz feltétele ugyanis az lenne, hogy a GDP növekedés legalább 3,5 százalék legyen, miközben a gazdaság recesszióban van. A GDP növekedése optimista előrejelzések szerint sem haladja meg idén az 1,5 százalékot, de az is simán előfordulhat, hogy csökkenni fog.

Éppen a nagyon alacsony idei bázis miatt viszont jövőre meghaladhatja a 3,5 százalékot a GDP növekménye, sőt a jelenlegi kormányzati várakozás szerint 4 százalék is lehet. Ez esetben 2024 novemberében 10 ezer forintot kaphatnak prémium jogcímen az idősek.

A nyugdíjprémium kiszámításához a novemberi nyugdíj összegének, de legfeljebb 80 ezer forintnak az egynegyedét szorozzák a tényleges GDP növekedés és a 3,5 százalék törvényi küszöbérték különbségével, de legfeljebb 4-gyel, így annak maximális összege 80 ezer forint lehet.

Ez egyszeri juttatás, ami (a korrekcióval ellentétben) nem épül be az ellátásba, és amit a 2009-ben felfüggesztett 13. havi nyugdíj helyett vezettek be. Az adható összeget és a számítást a Fidesz „nem tartotta karban”, nem igazította például a változó átlagnyugdíjhoz.

Farkas kifogásolta, hogy ha minden feltétel teljesül, akkor csaknem 2,5 millió jogosult részére kell szétosztani a prémiumot. Szerinte sokkal célszerűbb és méltányosabb felhasználása lenne, ha ezt a pénzt csak a legszegényebb, körülbelül 220 ezer nyugdíjasnak osztanák el – írja a 24.hu.

Forrás: Népszava, 24.hu
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
@SÍva: Van már rá jó pár 2/3-os példa. hogy beválik a trükk. Természetesen kell hozzá a csalás is, a választási térképek átrajzolása, a törvény állandó módosítása, a határon túli magyaroknak hitt szavazatok ellenőrizetlen sokasága és a többi, és a többi. Akiket az orbánci trükkökkel át lehet verni, azokat egy kicsit sem sajnálom, de élünk még sokan ebben az országban, akik nagyon nem ezt érdemelnénk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Nyugalom lesz majd masfel szalakoz emeles, de csak a szavazas elott. Korabban irtam mar orban 2 legyet akar utni egy csapasra.
1 Megsporol egy emelest a nyugdijasokon, mert jovore egyebkent is kellene emelni.
2. A nyugdujasok halabol megint a taho gecire szavaznak.
Dr. Proktor
@m73:(szeptember 13., 11:42) Ne bántsd szegényt, inkább sajnáld!
vacsi
Semmiféle kést nem forgat meg! Rá fogok szavazni!
Nyírfa
@Sámannus: szpet. 14. 16.41

" Nem lesz az erő ami kiparancsolja őket az országból. " Ettől tartok, és becs.'szó: nem kicsit!
Nyírfa
@vacsi: tegnap, 11.15

Kádárt becsülni, majd Orbánt hatalomban tartani antagonisztikus. Az okát magyarázni lehet, értelmes ember el is fogadja, csak éppen a magyarázkodó személy érdektelenné, a véleménye értéktelenné válik.
Kapa1
helyes..lássa a sok idióta nyugger,mire szavazott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.