Nyugdíjprémium az biztosan nem lesz az idén.

Jól megforgatja a kést kedvenc szavazói szívében Orbán

Doktorminiszterelnökúr idén sajnos nem tud emelni. Forrás: Pixabay

A sommás kijelentést a Népszavának tette Farkas András nyugdíjszakértő. A pluszpénz feltétele ugyanis az lenne, hogy a GDP növekedés legalább 3,5 százalék legyen, miközben a gazdaság recesszióban van. A GDP növekedése optimista előrejelzések szerint sem haladja meg idén az 1,5 százalékot, de az is simán előfordulhat, hogy csökkenni fog.

Éppen a nagyon alacsony idei bázis miatt viszont jövőre meghaladhatja a 3,5 százalékot a GDP növekménye, sőt a jelenlegi kormányzati várakozás szerint 4 százalék is lehet. Ez esetben 2024 novemberében 10 ezer forintot kaphatnak prémium jogcímen az idősek.

A nyugdíjprémium kiszámításához a novemberi nyugdíj összegének, de legfeljebb 80 ezer forintnak az egynegyedét szorozzák a tényleges GDP növekedés és a 3,5 százalék törvényi küszöbérték különbségével, de legfeljebb 4-gyel, így annak maximális összege 80 ezer forint lehet.

Ez egyszeri juttatás, ami (a korrekcióval ellentétben) nem épül be az ellátásba, és amit a 2009-ben felfüggesztett 13. havi nyugdíj helyett vezettek be. Az adható összeget és a számítást a Fidesz „nem tartotta karban”, nem igazította például a változó átlagnyugdíjhoz.

Farkas kifogásolta, hogy ha minden feltétel teljesül, akkor csaknem 2,5 millió jogosult részére kell szétosztani a prémiumot. Szerinte sokkal célszerűbb és méltányosabb felhasználása lenne, ha ezt a pénzt csak a legszegényebb, körülbelül 220 ezer nyugdíjasnak osztanák el – írja a 24.hu.

Forrás: Népszava, 24.hu
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
@SÍva: Van már rá jó pár 2/3-os példa. hogy beválik a trükk. Természetesen kell hozzá a csalás is, a választási térképek átrajzolása, a törvény állandó módosítása, a határon túli magyaroknak hitt szavazatok ellenőrizetlen sokasága és a többi, és a többi. Akiket az orbánci trükkökkel át lehet verni, azokat egy kicsit sem sajnálom, de élünk még sokan ebben az országban, akik nagyon nem ezt érdemelnénk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Na, 2024 novemberében az orbánc 10 ezer forintos adománya fabatkát sem fog érni!
SÍva
Nesze semmi fogd meg jól! @colibri: Már az előző szavazásnál is gubancok voltak és azért osztották vissza a családosoknak a befizetett adókat! Be is jött nekik a csalással együtt a szavazás során. Sok ember azt hitte milyen jól járt, közben meg ezerrel szedték vissza azokat a pénzeket a megemelt áras élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkeken. Most majd a nyugdíjasoknak is oszt valamennyit szavazás előtt és ismétli a családosoknál is a már bevált módszert csak most már jó előre betárolja amit majd később kioszt! Ne legyen igazam de lehet, hogy olyan rövid az emberek emlékezete, ismét berválik a trükk!
colibri
@SÍva: Van már rá jó pár 2/3-os példa. hogy beválik a trükk. Természetesen kell hozzá a csalás is, a választási térképek átrajzolása, a törvény állandó módosítása, a határon túli magyaroknak hitt szavazatok ellenőrizetlen sokasága és a többi, és a többi. Akiket az orbánci trükkökkel át lehet verni, azokat egy kicsit sem sajnálom, de élünk még sokan ebben az országban, akik nagyon nem ezt érdemelnénk!
Dr. Proktor
A jobbágyokat ez nem igazán érdekli!
A lényeg az hogy megmaradjon birtokosuk, mert az biztonságot ad!
Jobb nekik ma egy biztos szoaré mint holnap egy bizonytalan sült galamb...
Béla333
Nem félnek ezek a maffiózók, hogy a "Savas bácsi" bárhová képes lesz kiosztani az ajándékát?:

2013.03.07. 16:18
"Akartok egy kis sósavat a pofátokba?"
index.hu/video/2013/03/07/fidesz_szekhaz_tuntetes/
Havanagi
A sok debil meg is érdemli.Ha nem tud gondolkodni ne szavazzon.A sok kézcsókos,ölelgetős,királyozó ,imádjuk orbán viktort eszement azt érdemli,hogy rugdossa a gazda.-Ráadásul ezek a kisnyugdíjasok,akiket megvesznek 1 kg krumplival. Nem tudom sajnálni őket.Természetesen a józan gondolkodású nyugdíjasokra ez nem vonatkozik.
Béla333
Vajon mennyi a hülyemagyar maffiahívők között a nyugdíjas?
Na ők biztosan helyeslik a maffiakormány döntését!
Nessy
Én sem sajnálom a hithű fidesz szavazó kis nyugdíjasokat, megérdemlik, amit "kapnak", de ezt a 10000 forintot én is nekik adnám!
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy gondolkodásra képtelen , szervilis elmebeteg!
ennyi!
Béla333
Ha nincs ellopható Uniós pénz, akkor a nagy varázsló maffiózók lebénulnak, megáll az idő és az élet és a jelek szerint fogalmuk sincs, mit is csináljanak.
Na ennyit értenek a kormányzáshoz.
Pénzt elkölteni bárki tud, de a pénzt hasznosan elkölteni már nem mindenki.
Ezek most itt a nyakunkon csak lopni tudnak, hazudni, a hazájukat elárulni és nyomorba dönteni az országot!
De a hülyemagyar maffiahívők akkor is ezekre szavaz, azért mert hülyemagyar!
jáger laszló
Megmondom őszintém sokat nem veszítettem!!!
A +takatított összeget fordítsa Viktor gyógyszerre felőlem!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
rakitics41
Aki érdeklődik a gazdaság helyzete iránt azt nem lepte meg ez a hír.Amikor a GDP növekedés 0%-os akkor tudnunk kell hogy nix nyugdíjprémium.Ha lenne z Orbán csodája lenne, de most a csoda elmarad, s nem azért mert Orbántól fölösleges csodát várni, hanem azért mert a gazdaság nem növekszik , lassan egy éve recesszióban van!
Nessy
Van egy réteg, akiknél kialakult a Stockholm szindróma!Minél jobban kiszúr velük, Orbán és kormánya, annál jobban imádják őket, és szavaznak rájuk!
kereső
Nem "nyigdij prémium" kell a nyugdijasoknak- hanem a törvény betúje szerinti nyugdijkorrekció- amely nem hazugságon alapul. A jövőre adandó - belengetett 10 ezer Ft, már most sem ér a boltban 10 ezer forintot, jövőre meg még kevesebbet. Orbán te hazudsz, csalsz, és visszaélsz azoknak a szavazóidnak a bizalmával, akik rád tették a voksukat.
Tudod ki a legnagyobb becstelen tolvaj orbán? Te, mert ellopod -és visszaélsz az e,mberek bizalmával.
jáger laszló
Nyugdíjprémium nem prémium,hanem koldus botra sem elég alamizsna!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
dr. prédikátor
agymosott fitymasz zombi birka nyuggerek!!! megint a gazdátokra
szavaztok???
mekkelek
@Philip Marlowe: 2010 után ömlött az országba az EU-s pénz attól volt a 'teljesítmény'. Most EU bajnok Orbán infláció és reálbér csökkenés van, ennyit tudnak a zorbánék ha az EU megelégeli a lopást és elzárja a pénzcsapot. De bízz csak bennük, a tányér levest biztos meg fogod kapni legközelebb is a szavazatodért, nektek ennyi elég amíg ezek a tetvek dőzsölnek...
Angliábamentmigráns
@Őrnagy: Igen és Ungvár Péter az egyetlen ellenzéki politikus aki 1 Milliárd forint osztalékot kapott az Orbán által közpénzzel kitömött cégből ahol Ungvár Péter nővére is tulajdonos. Fejenként 1 milliárdot vettek fel csak ebben az évben. Milyen érdekes , hogy pont a nővére horvátországi nyaralójában nyaralt a Kedves Vezető akkor amikor háborús vészhelyzet van és a kormánytagoknak meg van tiltva, hogy kitegyék a lábukat külföldre nyaralni.
vacsi
@Nessy: Nagyanyám mondogatta: amit kapsz, tedd el - a másét ne vedd el! Na, én ehhez tartom magam.
telegdilaci
@colibri:Parlamenti választások előtt biztosan előkerítik a nyugdíj prémiumra a pénzt ha a nyomorgó nyugdíjasoknál ez sem veri ki a biztosítékot,akkor csak csókolgassák Orbánnak a mocskos tolvaj kezét!
gina
@dr. prédikátor: Annyira hülyék hogy biztos rá...
ómió
De mit tehetünk efftársak, ha így "elszankcionáltátok"!?
namihami
Jövőre (talán?) már lehet!?!
Ja kérem, a béka se..e alól minden csak felfelé lehet!
Nessy
@namihami: Kivéve, amikor még lejjebb!
namihami
@Nessy: 15.27: Ez igaz lenne, ha nem tartanánk magunkat a ""Negatív növekedés is növekedés!--by Matolcsy"" klasszikushoz!
És egy Matolcsy mégse akárki! Ő a Szent Orbáni Jobbkéz!
Sámannus
A kéthrmadot nem a nyuggeroknak köszönheti, hanem a ribanc hírműsoroknak amivel lejáratják az ellenzéki pártokat. Bizony a tv székház ajtaja már le van vasalva, mint a csatornafedelek az utcákon, amikor putyin itt járt. Nehogy ám a nagyérdemű büfét látogasson a bármikor kiderülhető igazság megtorlása gyanaánt. Ez kétharmad olyan értékű, mint csüngőhasú hereverése nő nélkül. Az önbecsapás csimborasszója, hivalkodás a teljesítmény nélküli átverésekkel. Mi lessz ha egy szép hajnalon megszólal az állami média imamalma és elkezdi a csüngőhasú elfajzásait népszerűsíteni. Bizony kedves honfitársaim másként nem bukik meg, lehet bármilyen kretén ez a rendszer. Talán egy jólirányzott légicsapás vethet véget ennek a hazugaság áradatnak. Feltörve hazugságok falát.
A kapuk előtt áll már nép amely leváltja a magyarokat, ha milliószámra kezdenek pálcikával enni. A titkolódzás már kezd a lélegeztetők szintjére váltani, amikor már csak fatális csőd igazolódik. embertömegek lepik el az országot szervezetten. Nem lesz az erő ami kiparancsolja őket az országból.
Yoda69
Nyugalom lesz majd masfel szalakoz emeles, de csak a szavazas elott. Korabban irtam mar orban 2 legyet akar utni egy csapasra.
1 Megsporol egy emelest a nyugdijasokon, mert jovore egyebkent is kellene emelni.
2. A nyugdujasok halabol megint a taho gecire szavaznak.
Dr. Proktor
@m73:(szeptember 13., 11:42) Ne bántsd szegényt, inkább sajnáld!
vacsi
Semmiféle kést nem forgat meg! Rá fogok szavazni!
Nyírfa
@Sámannus: szpet. 14. 16.41

" Nem lesz az erő ami kiparancsolja őket az országból. " Ettől tartok, és becs.'szó: nem kicsit!
Nyírfa
@vacsi: tegnap, 11.15

Kádárt becsülni, majd Orbánt hatalomban tartani antagonisztikus. Az okát magyarázni lehet, értelmes ember el is fogadja, csak éppen a magyarázkodó személy érdektelenné, a véleménye értéktelenné válik.
Kapa1
helyes..lássa a sok idióta nyugger,mire szavazott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.