Közös nyilatkozatot írt alá Magyarország kormánya és a Magyar Telekom, melyben megerősítették, hogy folytatják hosszútávú együttműködésüket Magyarország digitális átalakítása érdekében – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Orbán Viktor széles vigyorral jelentett be örömhírt a magyaroknak: ennek mindenki örülhet, aki digitalizáció párti
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját.

A találkozón elfogadott nyilatkozat alapján a Magyar Telekom megerősíti, hogy szándéka a hosszú távon fenntartható vezetékes és mobil infrastruktúra fejlesztésének és a ráépülő szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, hozzájárulva az EU digitális évtized programjához, a 2030-as célkitűzések megvalósításhoz, összhangban a Nemzeti Digitalizációs Stratégiával. Ennek érdekében kulcsfontosságú az ország lakossága és vállalkozásai számára a gigabites hozzáférés biztosítása.

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már több mint 3,5 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60 százalékra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét – írták a közleményben.

Ezt a munkát folytatva a Magyar Telekom vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő, gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot építi ki 4 év alatt és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabit képes hálózati infrastruktúrát. Továbbá felgyorsítja az 5G lefedettség kiépítését, így 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99 százalékra növeli.

A közleményben arra is kitérnek, hogy Magyarország digitális átalakulása érdekében a kormány megerősítette azt a szándékát, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától és a távközlési pótadót 2025 januárjától megszünteti.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a közlemény szerint elmondta: a kormány kiemelt célja a gazdaság termelékenységének és versenyképességének növelése, ezért alapvető fontosságúnak tartják támogatni azokat a beruházásokat, amelyek a magyar gazdaság fejlődését szolgálják.

Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója elmondta: méltányos piaci és versenyfeltételek mellett készek növelni a befektetésüket az új generációs hálózatokba és a modern technológiai infrastruktúrába.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a Telekom a kormánnyal együttműködve támogatja a digitális technológia integrálását, a digitális megoldások fejlesztésének és elterjedésének ösztönzését a mikro-, kis- és közepes vállalatok számára. A felek megállapodtak, hogy közös programok révén segítik a vállalkozások digitális integrálását annak érdekében, hogy – a kiberbiztonsági, adatbiztonsági és adatvédelmi szempontok érvényesülése mellett -kihasználják a felhő alapú szolgáltatásokban és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, tevékenységeiket az adatalapú információk elemzésével tegyék hatékonyabbá.

Emellett a Telekom elősegíti az oktatási intézmények és kutatóközpontok kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenységét, folytatja és kiterjeszti együttműködéseit Magyarország legkiválóbb felsőoktatási intézményeivel, valamint törekszik a kiemelt iparvállalatok 4G/5G technológián működő automatizált megoldásainak kielégítésére.

Forrás: MTI, Facebook

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A képet elnézve annyi jutott eszembe, hogy
HAJRÁ KOLESZTERIN!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"- Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz,
ne szisszenj minden kis szilánkhoz!
Ha odasujtsz körül a sorshoz,
az úri pusztaság rikoltoz -
a széles fejsze mosolyog."
0rbán egy multisímogató multi ellenes ? :)
gina
Undoritó egy féreg,,csak jókat közöl ,,ami sz@r azon átlép ez az emberi szemét,,,,
Havanagi
Jó lesz,ha vigyáz a Telekom,mert mire feleszmélnek,már őket is lenyúlják.Eddig sikerült kibújni a halálos ölelésből,de résen kell lenni.A Telekom (Matáv)mindig is a szívem csücske lesz.
jáger laszló
Cél,hogy minden fontos multi magyar tulajdonba kerüljön,mert akkor a profit itt marad!!!???
Ezt vallja OV!
csak ennyi
barátilag
J,L.
Aki Én
A képet elnézve annyi jutott eszembe, hogy
HAJRÁ KOLESZTERIN!
Tunes1106
Mi a kurva anyádèrt vetted meg a vodafont ha a másik multinak tömöd a zsebèt?
balos
@Aki Én: Szerintem,meg beszart örömében,de az extra pelus,még kitart a következő mosolyig!
ómió
Pedig, ha efftárs lenne, biztos "gyászolt volna"!
jáger laszló
Zoro és Huru magyar paródiája egészen élethű!!
Majdnem felnyerítettem a kép láttán!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Qqberci
"Magyarország digitális átalakítása érdekében"

Akkor legelőször a kolostormalacot kellene bitekre szedni!...
Ezodabasz
0rbán amihez hozzányúl az vagy eltűnik vagy tönkremegy. Mindent meg akar szerezni ami a hatalom megtartásához kell!
csak úgy....
@Ezodabasz: ö csak magyarországot baxxa el de nagyon! - fogadok,hogy majd az ügyvédei az elmeállapotára fognak apellálni és kérni a vádak alóli fölmentését!
Ezodabasz
@csak úgy...: Áááá kizárt! Nincs aki megvádolja, minden és mindenki az ő kezében van...teljhatalmú diktátor!
csak úgy....
@Ezodabasz: láttad csaucseszku utolsó beszédét ,gondoltad volna akkoriban,hogy azt a "nagy embört" és a rusnya buta feleségit ,mint egy kutyát lekövik?
a sztori ugyanaz csak a szereplök mások,az egy lutri,hogy meddíg tür az istenadta nép!
érdekes,hogy 0rbán aktuális vétkeiért a ferkót már fölkoncolták volna...
- most mondjam azt,hogy nem egy túl okos nép a magyar? ;)
Aki Én
@ómidióta a bolsi csicska: Te mindig olyan naprakész és felkészült vagy lopásból, efftársakból. Igazi szakember vagy e témákban.
Mondjuk valóban az autószerelő tud leghitelesebben beszélni az olajcseréről, mint bennfentes.
Ezodabasz
@csak úgy...: A magyar a végsőkig tűr...de addigra már annyira kiszolgáltatott és tehetetlen, hogy már csak a csodákra vár!
Okos nép nincs(szerintem). Általánosítani azért nem lehet, mert az okos ember nem erőszakkal akarja megoldani az erőszakkal létrehozott problémákat! A nép a közelébe sem mehet a mi általunk fizetett miniszterelnök úrhoz! Kérdezni esélytelen...
Kennedy, Szaddam, Bin Laden, Csau...stb, valahogy elkapták öket, de nem a nép! Nagyhatalmi érdekek vannak inkább a szinfalak mögött(mint mindig). A hatalmak arra törekszenek, hogy kinek engedi meg a "nép", hogy uralkodhasson rajtuk!:))
Ez a modern rabszolgatartó társadalmak alaptétele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok