Közös nyilatkozatot írt alá Magyarország kormánya és a Magyar Telekom, melyben megerősítették, hogy folytatják hosszútávú együttműködésüket Magyarország digitális átalakítása érdekében – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Orbán Viktor széles vigyorral jelentett be örömhírt a magyaroknak: ennek mindenki örülhet, aki digitalizáció párti
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját.

A találkozón elfogadott nyilatkozat alapján a Magyar Telekom megerősíti, hogy szándéka a hosszú távon fenntartható vezetékes és mobil infrastruktúra fejlesztésének és a ráépülő szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, hozzájárulva az EU digitális évtized programjához, a 2030-as célkitűzések megvalósításhoz, összhangban a Nemzeti Digitalizációs Stratégiával. Ennek érdekében kulcsfontosságú az ország lakossága és vállalkozásai számára a gigabites hozzáférés biztosítása.

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már több mint 3,5 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60 százalékra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét – írták a közleményben.

Ezt a munkát folytatva a Magyar Telekom vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő, gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot építi ki 4 év alatt és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabit képes hálózati infrastruktúrát. Továbbá felgyorsítja az 5G lefedettség kiépítését, így 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99 százalékra növeli.

A közleményben arra is kitérnek, hogy Magyarország digitális átalakulása érdekében a kormány megerősítette azt a szándékát, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától és a távközlési pótadót 2025 januárjától megszünteti.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a közlemény szerint elmondta: a kormány kiemelt célja a gazdaság termelékenységének és versenyképességének növelése, ezért alapvető fontosságúnak tartják támogatni azokat a beruházásokat, amelyek a magyar gazdaság fejlődését szolgálják.

Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója elmondta: méltányos piaci és versenyfeltételek mellett készek növelni a befektetésüket az új generációs hálózatokba és a modern technológiai infrastruktúrába.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a Telekom a kormánnyal együttműködve támogatja a digitális technológia integrálását, a digitális megoldások fejlesztésének és elterjedésének ösztönzését a mikro-, kis- és közepes vállalatok számára. A felek megállapodtak, hogy közös programok révén segítik a vállalkozások digitális integrálását annak érdekében, hogy – a kiberbiztonsági, adatbiztonsági és adatvédelmi szempontok érvényesülése mellett -kihasználják a felhő alapú szolgáltatásokban és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, tevékenységeiket az adatalapú információk elemzésével tegyék hatékonyabbá.

Emellett a Telekom elősegíti az oktatási intézmények és kutatóközpontok kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenységét, folytatja és kiterjeszti együttműködéseit Magyarország legkiválóbb felsőoktatási intézményeivel, valamint törekszik a kiemelt iparvállalatok 4G/5G technológián működő automatizált megoldásainak kielégítésére.

Forrás: MTI, Facebook

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A képet elnézve annyi jutott eszembe, hogy
HAJRÁ KOLESZTERIN!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
0rbán amihez hozzányúl az vagy eltűnik vagy tönkremegy. Mindent meg akar szerezni ami a hatalom megtartásához kell!
csak úgy....
@Ezodabasz: ö csak magyarországot baxxa el de nagyon! - fogadok,hogy majd az ügyvédei az elmeállapotára fognak apellálni és kérni a vádak alóli fölmentését!
Ezodabasz
@csak úgy...: Áááá kizárt! Nincs aki megvádolja, minden és mindenki az ő kezében van...teljhatalmú diktátor!
csak úgy....
@Ezodabasz: láttad csaucseszku utolsó beszédét ,gondoltad volna akkoriban,hogy azt a "nagy embört" és a rusnya buta feleségit ,mint egy kutyát lekövik?
a sztori ugyanaz csak a szereplök mások,az egy lutri,hogy meddíg tür az istenadta nép!
érdekes,hogy 0rbán aktuális vétkeiért a ferkót már fölkoncolták volna...
- most mondjam azt,hogy nem egy túl okos nép a magyar? ;)
Aki Én
@ómidióta a bolsi csicska: Te mindig olyan naprakész és felkészült vagy lopásból, efftársakból. Igazi szakember vagy e témákban.
Mondjuk valóban az autószerelő tud leghitelesebben beszélni az olajcseréről, mint bennfentes.
Ezodabasz
@csak úgy...: A magyar a végsőkig tűr...de addigra már annyira kiszolgáltatott és tehetetlen, hogy már csak a csodákra vár!
Okos nép nincs(szerintem). Általánosítani azért nem lehet, mert az okos ember nem erőszakkal akarja megoldani az erőszakkal létrehozott problémákat! A nép a közelébe sem mehet a mi általunk fizetett miniszterelnök úrhoz! Kérdezni esélytelen...
Kennedy, Szaddam, Bin Laden, Csau...stb, valahogy elkapták öket, de nem a nép! Nagyhatalmi érdekek vannak inkább a szinfalak mögött(mint mindig). A hatalmak arra törekszenek, hogy kinek engedi meg a "nép", hogy uralkodhasson rajtuk!:))
Ez a modern rabszolgatartó társadalmak alaptétele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok