Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Portfolio Private Health Forum 2023 konferencián beszélt az egészségügyi biztosítások rendszeréről.

Hatalmas változás lesz a hazai magánegészségügy szabályozásában

Fenyegetődzött egy sort a fideszes BM-államtitkár. Forrás: Youtube

A fideszes politikus szerint vége annak a gyakorlatnak, hogy a közegészségügy egyfajta ingyenes védőhálója lesz a magánegészségügynek, a magánbiztosítóknak helyt kell állniuk esetleges szövődmények kezeléséért, ennek ellenértékét a NEAK ki fogja számlázni – írja a Portfolió.

Megreformálják a minőségellenőrzés rendszerét a közegészségügyben és ennek a finanszírozásban is lesz jelentősége. Nézni fogják a súlyozott esetszámot, nem csak az orvosok, de teljes osztályok munkáját, és a túlápolást. Utóbbi azt jelenti, hogy minden ellátáshoz tartozik egy sztenderd ellátási idő, ami a gyógyításhoz kell és ettől nem lehet nagy mértékben eltérni. Takács Péter szerint nem az a baj, ha egy kórház önmagában adósságot halmoz fel, hanem ha eltér attól az összegtől, amekkora mínuszt az adott egység az adott körülmények között felhalmozhat

– idézi a 24.hu.

Az államtitkár elismerte, hogy s

ok rendelő működik a szürke zónában, ezeknek a működésére a NAV sem mindig lát rá. Hangsúlyozta, hogy a félrekezelések költségét az állami egészségbiztosító ki fogja számlázni a magánbiztosítónak, ugyanis az nem működik, hogy az állami kórházak egyfajta védőhálók legyenek a magánszektor mögött.

A fideszes Takács szerint azért könnyű ma Magyarországon magánegészségügyi vállalkozást működtetni, mert minden kockázatot átvesz az állam.

Forrás: Portfolió, 24.hu
Fotó: youtube

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,A 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját, mert az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni – közölte Orbán Viktor kormányfő Baján, a Szent Rókus Kórház új épületének átadásán."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Ezekhez a + adminisztrációkhoz hány embert kell alkalmazniuk, hány milliárd Ft-ot kell havonta kifizetniük?
Nessy
@rakitics41: "Megreformálja" az állami fekvőbeteg ellást. Ha az a fránya beteg nem gyógyul meg az általuk iróasztal mellet megszabott "ápolási napon belül", akkor a kórház választhat. Vagy hazaküldi félig gyógyultan a beteget, vagy jön a szankció!
A papíron "doktor" Takács egyetlen dolgot felejt el, hogy a rendszerben van egy zavaró tényező, a BETEG! Ő az, aki nem olvassa el az Egészségügyi szabályokat, nem ott, nem akkor nem olyan betegséggel jelenik meg a kórházban, és nem annyi idő alatt gyógyul meg, mint amit a szabályok előírnak! Amit kívánok a "doktor úrnak"i, azt nem illik leírni!
kereső
@Nessy: Tényleg- az eü-szabályozásban csak a beteggel nem foglakozik senki, a betegről egyetlen rendelkezés nincsen.. Akkor meg minek a szabályozás- önmagáért???
Nessy
@kereső: A rendszer tökéletes lesz, ha kikapcsolják az egyetlen zavaró tényezőt! Már dolgoznak rajta!
koszpeko
Mi a narancsos büdös picsáért nem hozzák be a több biztositós rendszert???
Jaa tudom.
Mert abból nem tudnának LOPNI.
Lepényleső
Változás,á dehogy,- mi fizetünk azokért az ellátásokért amit ők és családjaik,valamint a külhoni magyarok megkapnak?
Az ország lakossága pedig edzhet miközben az eltűnt közpénzek után szaladozhatnak,- ez veszik ők jogalapnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.