A magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban a tanárok számának és utánpótlásának kérdése évtizedek óta szerves része a közbeszédnek, az utóbbi két évben még inkább fókuszba került. A tanárhiány nemzetközi összehasonlításának érdekében elkészítettük az egy általános-és középiskolai pedagógusra jutó diákok arányának uniós rangsorát. Eszerint Magyarországon nemcsak az EU-s átlagnál, de még a sokszor mintaként emlegetett Finnországnál is

Forrás: uniside.hu
Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rakitics41
Szerintem a tanárok létszámánál nem az a lényeges hogy hány gyerekre hány tanár jut, hanem az hogy van egy törvényben előírt rend, hogy egy iskolában hány tanárt, iskola pedagógus, kisegítőt kell alkalmazni, és e szerint a szabály szerint nincs elég pedagógus a magyar iskolákban.Ez olyan szabály mint az egészség ügyben is van , ahol szintén jogszabály mondja ki hogy egy egy osztályon hány orvosnak , egészségügyi dolgozónak kell dolgozni ahhoz, hogy ezen helyen kórház dolgozhasson.Nem a kórházban fekvő betegek száma mondja meg hogy hány egészségügyi szakembernek kell a kórházban dolgozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.