Kocsis Máté arról beszélt csütörtökön, hogy ősszel szuverenitásvédelmi törvénycsomag kerül a parlament elé, ami „biztosan tartalmaz majd alaptörvény-módosítást”.

Ebben nem lesz köszönet: a kormány alaptörvény-módosításra készülOrbán Viktor/Facebook

Szuverenitásvédelmi törvénycsomag kerül a parlament elé ősszel – jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

A kormánypárti politikus kérdésre válaszolva közölte:

a gyermekvédelmi törvény módosításával egyidejűleg az Országgyűlés őszi ülésszakában egy szuverenitásvédelmi törvénycsomagot is benyújtanak majd.

Hozzátette: a javaslat célja, hogy megnehezítsék "azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat", illetve "kicsit borsot törjenek" azoknak "a baloldali újságíróknak, álcivileknek és dollárpolitikusoknak az orra alá, akik úgy gondolják, hogy amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét."

Kocsis Máté tájékoztatása szerint

a törvénycsomag biztosan tartalmaz majd alaptörvény-módosítást, amiben az ország szuverenitásának megvédését rögzítik, valamint egy olyan szabályt, amely kimondja, hogy a választáson induló szervezetek – függetlenül attól, hogy nem pártok – a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályok szerint kell, hogy eljárjanak.

Emellett az indítványnak a büntető törvénykönyv módosítását is tartalmaznia kell, mert "mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy aki külföldön dollárért árulja a saját hazáját, azért itthon felelnie kell a törvény előtt" – közölte.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Gyurmázgatunk, gyurmázgatunk? Kezditek felépíteni a 2026-os választási csalást?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: már magadon is csak nevetsz, igaz, vén hülye?
Eladott Ország
„Milyen szuverenitása lehet egy olyan országnak, amelyik az európai szövetségeseit leköpi, cserébe egy iszlamista autokrata, áttételesen pedig egy háborús agresszor szekerét tolja? Hogy szolgálja a magyar nemzeti érdeket, a magyarok biztonságát, a keresztény értékrend védelmét ez az önsorsrontó arcoskodás? Már amúgy is elinflálták annyira a haza- és nemzetárulást, hogy már semmit nem jelentenek ezek a kifejezések. Számukra nincs nemzeti érdek, csak egy sértődött, frusztrált, kisebbségi komplexusokkal megvert, korrupt Moszkva-csatlós érdekei vannak. Aki magasról tesz arra, hogy ennek a szerencsétlen, szegény, nagyon kis országnak elemi érdeke, hogy az a védelmi szövetség, amelynek tagja, a lehető legerősebb legyen. Hogy ennek az országnak nem Ankarában, nem Moszkvában, hanem Stockholmban, Brüsszelben, Berlinben vannak a szövetségesei.”
Giovanni Alba
@nejlontacskó: tegnap, 21:34
Csak felmerült bennem a kérdés, hogy ha a Várszínház fura ura úgy látja, van valami halovány esély arra, hogy meginogjon a teljhatalma, akkor nem hirdeti-e ki rendeletben -mert megteheti, hagytuk neki- hogy a sokszoros vészhelyzet miatt a választások bizonytalan ideig elmaradnak?
Menőmanó
@Giovanni Alba: Ha nagyon a vesztét érzi, kitelik tőle minden, meg annak az ellenkezője is.
Toller Béla
Az nem alaptörvény, az egy kapcarongy, papír alapon ! Csak a szaga elárulja ...
Dr. Proktor
Ajjajj, Orbánéknak le kell válniuk Putler altájáról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.