Kocsis Máté arról beszélt csütörtökön, hogy ősszel szuverenitásvédelmi törvénycsomag kerül a parlament elé, ami „biztosan tartalmaz majd alaptörvény-módosítást”.

Ebben nem lesz köszönet: a kormány alaptörvény-módosításra készülOrbán Viktor/Facebook

Szuverenitásvédelmi törvénycsomag kerül a parlament elé ősszel – jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

A kormánypárti politikus kérdésre válaszolva közölte:

a gyermekvédelmi törvény módosításával egyidejűleg az Országgyűlés őszi ülésszakában egy szuverenitásvédelmi törvénycsomagot is benyújtanak majd.

Hozzátette: a javaslat célja, hogy megnehezítsék "azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat", illetve "kicsit borsot törjenek" azoknak "a baloldali újságíróknak, álcivileknek és dollárpolitikusoknak az orra alá, akik úgy gondolják, hogy amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét."

Kocsis Máté tájékoztatása szerint

a törvénycsomag biztosan tartalmaz majd alaptörvény-módosítást, amiben az ország szuverenitásának megvédését rögzítik, valamint egy olyan szabályt, amely kimondja, hogy a választáson induló szervezetek – függetlenül attól, hogy nem pártok – a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályok szerint kell, hogy eljárjanak.

Emellett az indítványnak a büntető törvénykönyv módosítását is tartalmaznia kell, mert "mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy aki külföldön dollárért árulja a saját hazáját, azért itthon felelnie kell a törvény előtt" – közölte.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Gyurmázgatunk, gyurmázgatunk? Kezditek felépíteni a 2026-os választási csalást?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Gyurmázgatunk, gyurmázgatunk? Kezditek felépíteni a 2026-os választási csalást?...
Giovanni Alba
@Qqberci: ma, 18:34
Lesz választás '26-ban?
madlaci66
tehát csak az állami pénzből finanszírozott jobboldali álujságírók, álcivilek(cöf), és politikusok maradhatnak
kereső
"Szuverenitás védelem" az alaptörvényben. Na, akkor huxit, és kilépés- mert mindkét szervezetben minden tag a szuverenitásának egy részéről lemond a közös célok megvalósitása érdekében.
Vagy- nem tudják, hogy mit csinálnak.
Ha, ezek a törvénymódositások megszületnek, Magyarország lesz a "legszabadabb ország" Európában. De csak azért, mert Észak-Korea és Kina Ázsiában van.Hajrá Magyarország- nektek nem a szabadság és a demokrácia az első, hanem orbán viktor. Ja, Petőfit a szátokra se merjétek venni, sem József Attilát, sem Radnótit. Töröljétek ki az emlékeitekből 1848-at, 1956-ot- és mindenképpen 1989 október 23.-át, a Köztársaság kikiáltásának napját.
Nessy
Érdekes a közpénz milliárdokért hamis híreket, propaganfát terjesztenek, akiknek a tények nem is léteznek, azok szabadon állíthatk valótlan dolgokat, sározhatnak be bárkit, kivéve természetesen a fideszeseket Nekik még a zsaeolás erényes cselekedet. A csalás, lopás alapjoguk! Tessen mondani ki adja el kis hazánkat orosznek, kínainak??
balos
@kereső: Már többször megírtam,hogy ezek a turulbaszok Mohácsot akarják überelni!Hát ahogy "dolgoznak" már nem hiányzik sok a sokkhoz!Csak-hogy érezzük a törődést,az árok alján!
csak úgy....
@Philip Marlowe: nem szar neked ennyire hülyén,te buta román?
rakitics41
A javaslat szerint idegen pénzért nem lehet árulni a hazát, a hazai pénzért viszont minden megengedett!És kinek van hazai pénze, hát egy biztos hogy nem azoknak akik le akarják váltani Orbán Viktort és kormányát.Ezeknek bőven van , volt és lesz pénzük, mert ez így igazságos!Vagy talán mégse, mert így annyira lejt a pálya hogy majdnem felborul.Lejtős pályán pedig mindig a lejtő felé gurul a labda!
Qqberci
@Giovanni Alba: Választás nem lesz, csak szavazás, mint Mátyás idejében...
csak úgy....
módosítok tehát vagyok! :)

"Húzd, ki tudja meddig húzhatod,
Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot:
Sziv és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal."
jáger laszló
A gránitszilárdságú alaptörvény megint változik!!!
Ebből már soha nem lesz igazi Alkotmány csak 1 toldozott foltozott törvénykupac...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
kussolj magyar , az uraitok és a buta román csicskáik áldozatot vesznek ismét rajtatok! - ti ezeknek csak adófizetö szelencéi vagytok, akik a beteges focialista ötleteiket anyagilag támogatjátok, közben nyomorogtok .
kulabombaafityiszre
Erre már csak annyit lehet írni a kurva anyátokat szaros hazaáruló csicskák.
lusta
@rakitics41:pontosítok. Az idegen píz csak dollárt és eurót jelent. Rubelért, jüanért, esetleg manatért már mindent lehet.
verőce21
Itt kérem intenzív munka folyik az egész nemzet boldogulására :)
Peller Anikó
@csak úgy...: "Húzd rá cigányt, ne gondolj a gonddal, Véred follyon mint az örvény árja"

Ez nem úgy van, hogy ne törődj vele? Ja nem.
Peller Anikó
@verőce21: Eszednél vagy, az egész nemzet? Talán az egész nemzett.

A többiek megboldogulására.
csak úgy....
@verőce21: te fideszes genny zacsesz, te még ezen is dölyfösen röhögsz ? -de csak addíg míg egy a fideszéktöl zombivá változoztatott nyomorúlt és éhes magyar nem nyom bicskát a tehetös bordáid közé és nem veszi el a pénztárcád!
csak úgy....
@Peller Anikó: 0rbánt cigányilag több oldalról lehet megközelíteni!
- nekem a nyütt vonó jön be!
nejlontacskó
@Giovanni Alba: pontosan, mit is akarsz ezzel mondani?
csak úgy....
@m73: nem próbálkoznál egyszer valami választékosabb,finomabb dumával?
ha lecsúszol a szintjükre, onnan már a választékos shikari sem ment meg!
különben is , @verőce21: is csak egy ember, amit piszoku tud titkolni! ;)
pultosjocó
@Philip Marlowe: te buzi...a KRESZ módosítások 90 %-a szívatás, az emberek korlátozásáról szól.../ pl bukósisak, bizt őv../...ugyan is ezek nem használatával senkit nem veszélyeztetsz magadon kívül, mégis köteleznek rá...a cigány kormánya ugyan ilyen, csak a lakosság rabigába hajtása a cél,...de remélem az unio ,meg a NATO kitöri ezeknek a férgeknek a nyakát...
Juhász István
A CSATORNAHUSZÁR... gondolta volna, hogy az általa leskiccelt GRÁNITSZILÁRD alapkatyvasz szinta havonta fog változni ? Én a gránitot úgy ismerem, hogy egy ténylegesen kemény kőzet. Hát ezt a fideszes alapkatyvaszról nem lehetne elmondani.
Eladott Ország
Az országot a fidesz állammaffiától/bűnszervezettől kell megvédeni, mert katasztrófába viszik az országot! Előbb-utóbb minden diktatúra megbukik, a népet nem lehet leváltani, csak az ilyen velejéig rohadt szarházi mocskokat! 50-es évek Magyarországának koncepciós perei a szuverenitásvédelmi törvénycsomag kapcsán sajnos új életre kell! Menjetek a qrva anyátokba!
Aki Én
@verőce21: már magadon is csak nevetsz, igaz, vén hülye?
Eladott Ország
„Milyen szuverenitása lehet egy olyan országnak, amelyik az európai szövetségeseit leköpi, cserébe egy iszlamista autokrata, áttételesen pedig egy háborús agresszor szekerét tolja? Hogy szolgálja a magyar nemzeti érdeket, a magyarok biztonságát, a keresztény értékrend védelmét ez az önsorsrontó arcoskodás? Már amúgy is elinflálták annyira a haza- és nemzetárulást, hogy már semmit nem jelentenek ezek a kifejezések. Számukra nincs nemzeti érdek, csak egy sértődött, frusztrált, kisebbségi komplexusokkal megvert, korrupt Moszkva-csatlós érdekei vannak. Aki magasról tesz arra, hogy ennek a szerencsétlen, szegény, nagyon kis országnak elemi érdeke, hogy az a védelmi szövetség, amelynek tagja, a lehető legerősebb legyen. Hogy ennek az országnak nem Ankarában, nem Moszkvában, hanem Stockholmban, Brüsszelben, Berlinben vannak a szövetségesei.”
Giovanni Alba
@nejlontacskó: tegnap, 21:34
Csak felmerült bennem a kérdés, hogy ha a Várszínház fura ura úgy látja, van valami halovány esély arra, hogy meginogjon a teljhatalma, akkor nem hirdeti-e ki rendeletben -mert megteheti, hagytuk neki- hogy a sokszoros vészhelyzet miatt a választások bizonytalan ideig elmaradnak?
Menőmanó
@Giovanni Alba: Ha nagyon a vesztét érzi, kitelik tőle minden, meg annak az ellenkezője is.
Toller Béla
Az nem alaptörvény, az egy kapcarongy, papír alapon ! Csak a szaga elárulja ...
Dr. Proktor
Ajjajj, Orbánéknak le kell válniuk Putler altájáról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.