Győrszentiván lakói újabb kártérítéseket kaptak az önkormányzattól, miután Borkai Zsolt-féle szuperhídja a kertjükbe épült – írta meg a Telex.

Újabb milliós kártérítések Győrben: Borkai szuperhídja okoz feszültséget

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A szóban forgó gyalogos- és kerékpároshíd Győrszentivánban épült négy évvel ezelőtt, 320 millió forintból. Azonban a híd elhelyezkedése miatt kellemetlenségeket okoz a közeli családi házak tulajdonosai között. Az ingatlanok értéke csökkent, és az érintettek pereskedni kezdtek.

A győri közgyűlés elfogadta a két peren kívüli egyezségi ajánlatot, amely szerint az egyik lakos 15,5 millió forintot, míg a másik 1,7 millió forintot kap kártérítésként.

Az előzetes bizonyítási eljárás során az első szakértőt felmentették, és egy másikat rendeltek ki, aki végül 17,37 millió forintos kártérítést javasolt. Ezt követően a károsultak egyezségi ajánlatot küldtek az önkormányzatnak. Ha az összeget 15 napon belül kifizetik nekik, akkor eltekintenek a késedelmi kamattól és a perköltségtől.

A győri közgyűlésen Pollreisz Balázs, az MSZP képviselője megjegyezte, hogy már korábban is látszott, hogy a híd megépítése felesleges volt, és inkább a mellette lévő felüljárót kellett volna kiszélesíteni.

Dézsi Csaba András polgármester egyetértett ezzel az állásponttal és elmondta, hogy idén felújítják a mellette lévő felüljárót.

Az önkormányzat már korábban is fizetett kártérítést az ügyben. Az érintett lakók között volt olyan, aki 13 millió forintos kártérítést kért, de az önkormányzat vitatta ezt. Idén májusra az értékbecslés már 22 millió forintra rúgott, és az érintett lakos végül elfogadott egy 19 milliós peren kívüli egyezséget.

Forrás: telex

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
A híd nem rossz dolog , használtam már párszor , kerékpárral , motorral , egy utca kereszteződésébe épült mivel az utcát megszakította az m19 pálya és evvel hidalták át , ami igaz , hogy a fel és a lejáró fordulói közel vannak a házakhoz , és takarást csinál délről főleg az északi oldalán . infostart.hu/belfold/2019/09/06/ilyen-hid-meg-nem-volt-az-orszagban-kepek
rakitics41
Csak úgy megkérdezném, hogy nem volt ennek a hídnak kivitelezője és tervezője, aki úgy tervezte meg a hidat,hogy az más telkét is igénybe vette, és a beruházónak nem volt más telkén beruházni.A terveket nem engedélyezte más csak Borkai vagy netán más volt az engedélyező aki nem vette észre, hogy úgy terveztek meg egy építési munkát hogy a terület nem volt a beruházóé.Nem áll itt fenn inkább mások felelőssége a hanyag munkáért ami kárt okozott?Már most támadják Borkait az önkormányzati választások előtt, korábban amikkor még nem nyilatkozott a polgármesteri tisztségért való indulását miért nem volt ez fontos ügy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.