Ujhelyi István szokásos vasárnapi hírlevelében gurult be.

Ujhelyi brutálisan nekiment Orbánnak és a Fidesznek: "elvtelen, aljas maffiakormányzás"

Fotó: MTI/Kovács Attila

Túlzás nélkül állítható, hogy Európa vigyázó szemeit most Pozsonyra vetette az elmúlt időszakban: a most hétvégi szlovák választás kimenetele ugyanis tényleg komoly kihatással lehet a kelet-európai régió politikai egységére, kiemelten akár az Európai Unió belső viszonyaira, de még a geopolitikai pókerjátszmában is lehet jelentősége a későbbiekben, hogy ki és miként határozza meg a szomszédság jövőbeni gondolkodási és viszonyulási irányait. Azt ma reggel már tudjuk, hogy a korábbi kormányfő Robert Fico pártja nyerte a versenyt, de hogy milyen koalíciót tudnak majd létrehozni a lehetséges partnerekkel, még meglátjuk. Az mindenképpen fontos tanulság, hogy a magyarok érdekképviseletére jelentkező – és a NER által nyíltan támogatott – Szövetség most úgy tűnik, hogy végül be sem jut a szlovák Parlamentbe. Hogy ebben mennyi szerepe volt a fideszes hátországnak, nem tudjuk, de sejtjük

- kezdte hírlevelét Ujhelyi István.

Majd arra mutatott rá, hogy "a felületes hírfogyasztók és közéleti érdeklődők Magyarországon (is) elsősorban aszerint értékelték a szlovák belpolitikai helyzet alakulását, hogy a jelöltek közül ki miként viszonyult Orbán Viktorhoz."

Számomra a következő szlovák miniszterelnök esetében nem az fog számítani, hogy a Fidesz kormányfője „bratyiban” van-e vele, vagy sem. Orbán etekintetben egyébként is egy végtelenül elvtelen figura (bár ezt ebben az esetben nevezhetjük a saját szempontjai mentén pragmatikusságnak is), hiszen csak azokkal és addig szövetkezik, akik a saját hatalmi és anyagi érdekeiben a hasznára lehetnek

- kelt ki magából az ellenzéki politikus.

De attól, mert valakit Orbánék nem bírnak, nekünk még nem feltétlenül kell. Az „ellenségem ellensége az én barátom” szlogen persze logikus és jól is hangzik, de nem automatizmus. Biztos vagyok benne egyébként, hogy a Fidesz szűk elitjében (ahol azon kevesek vannak, akiknek még vannak érdemi gondolataik a világról) egymás között ugyanúgy viszolyogva nevetnek Donald Trumpon, mint mi. Annyi különbséggel, hogy kiszámolták: egyedül Trumppal tudják folytatni a simlis bizniszelést, így hát rá teszik meg a téteket, hátha bejön. Business as usual, folks! Nincs tehát itt semmi konzervatív világépítés, meg elvi alapú politizálás, csak sima maffiabiznyákolás, aminek alá van rendelve minden. Most épp a közös hazánk is – hangsúlyozta Ujhelyi.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Milyen igaza van Újhelyinek , ezt csak azok nem látják akik nem akarják !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@NKF: Ne olvasd, nem neked szánja amit leír. A neve: Újhelyi és nagyon jókat ír.
ómió
@Aki Én: Bolsiék gyagyása! Még mindig az értelemhiányod gyötör téged!? Pont, mint@Horizont: efftársadat!?
Béla333
A hazájukat eláruló, hazug, tolvaj, aljas maffiakormány a hülyemagyar maffiahívőknek felel meg, ők azonosulni tudnak ezekkel az elvekkel. Ezért hülyemagyarok!
ómió
@Aki Én: Sehogy nem találod az értelmedet!? Nem csodálom!
Őrnagy
A párt és választói támogatás nélkül maradt Újhülye Pityu beöntötte a vasárnapi ostobaságait. A szlovák választást és belpolitikai helyzetet értékelve kimondta, hogy :

"Biztos vagyok benne egyébként, hogy a Fidesz szűk elitjében (ahol azon kevesek vannak, akiknek még vannak érdemi gondolataik a világról) egymás között ugyanúgy viszolyogva nevetnek Donald Trumpon, mint mi."

Újhülye Pityu szerint ez a legfőbb tanulsága a "szlovák választásnak és belpolitikai helyzetnek". Az azért meglepő, hogy a szlovák választással kapcsolatban Putyint és Kínát teljesen kihagyta, miközben egy jó nagyot Trumpozott!

Felmerülhet a kérdés, hogy kik az a "mi"?
Mivel se pártja, se támogatói nincsenek, ez a "mi" saját magukra (mind a háromra) vonatkozhat, mint féleszű hatökörre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.