Karikó Katalin kapta az élettani-orvosi Nobelt.

Karikó Katalin az első Nobel-díjas magyar nőMTI/Balogh Zoltán

Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat – tudatta a telex.hu.  

Ezt az mRNS-alapú orvoslás alapjainak megteremtéséért ítélték nekik, mivel ez a koronavírus elleni új típusú védőoltások gyors kifejlesztését és gyakorlati alkalmazását is lehetővé tette.

A nyolcvanas évek óta Amerikában kutató, munkahelyein korábban többször ellehetetlenített, kutatási témájához azonban mindvégig ragaszkodó magyar kutató ezzel hivatalosan is beírta magát a tudománytörténetbe. Karikó Katalin Szent-Györgyi Albert és Kertész Imre után a harmadik, aki magyar állampolgárként kapta meg a világ legrangosabb tudományos díját, egyben ő az első Nobel-díjas magyar nő.

Forrás: telex.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Gratulálok Karikó Katalinnak. És, hogy lehútsem a kedélyeket, ez nem magyar Nobel -dij. Magyar származású az aki kapta, csak éppen Magyarország nem biztositotta neki azt a lehetőséget, hogy itthon hasznositsa a tudását, az eltökéltségét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tunes1106
Mengele doktonő , beltenyèszet díjazza egymást! Ennyi erővel Hitler is megkaphatná a nóbel bèkedíjat , de ő kevesebb embert gyilkolt meg! Meg egykis gond hogy nem ő volt az mrns oltás kifejlesztője . Ő csak a ham ham megeszi doktor!
simmering73
@Tunes1106: Mengele doktort itthon keressed.
Sámannus
Van mit ízlelgetni, érzékelni az ország minden baját az ő sorsában is. Az emberek akik nem látják ebben a küzdelmet és a kitartást, úgy tekintenek erre a sikerre, hogy éppen csak az ölükbe pottyant valami.
Az igazi tálentumok hatása kifejezhetetlen értékkel bír. Még fel sem fogjuk mekkora hatással van ez ránk, és itt történik az egész a szemünk előtt. Szerencsére nincs egyedül, mert a problémák csőstől jönnek, mindenkire szükség van.
jáger laszló
Gratulálok az új magyar Nobel díjasnak
Karikó Katalinnak
aki orvosi Nobel díjat kapott!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
@Tunes1106: Hidd el Kossuth-díjat vagy egyéb magyar állami kitüntetést , ezerszerte könnyebb szerezni , mint Nobelt , a Kossuth-díjér és egyéb állami díjért , ma elég a hatalmat szolgálni vagy tövig benyalni a gazdinak , a Nobel-díjért meg sokat sok éven át dolgozni kell és újat felmutatni , na ez a 2 díj közt a különbség mikor a szolgalelkű beltenyészet díjazza magát .
csak úgy....
az a szomorú az egészben,hogy ha kati 1985 ben nem lép le magyarországról, ahol nem igen volt megbecsülve, akkor most nincs a magyaroknak ez a nagy dicsöség!
Sámannus
@simmering73: Hagyd ő is csak egy kútmérgező, mint az aksigyár telepítők.
csak úgy....
@Maccska: te kártékony elmebeteg, neked mi közöd az amerikai katihoz? :)
kereső
Gratulálok Karikó Katalinnak. És, hogy lehútsem a kedélyeket, ez nem magyar Nobel -dij. Magyar származású az aki kapta, csak éppen Magyarország nem biztositotta neki azt a lehetőséget, hogy itthon hasznositsa a tudását, az eltökéltségét.
kereső
@csak úgy...: Ez éppen nem a magyarok dicsősége.
pultosjocó
meglett a jutalom a zsidó kovid hisztiben való részvételértt...elvégre mandela is Nobel díjat kapott azért, mert pöcegödörbe lökte a dél-afrikai köztársaságot...
csak úgy....
@Philip Marlowe: te miért vagy azokra a magyarokra büszke, akik kénytelenek elhagyni a hazájukat, hogy jussanak valamire?
Menőmanó
Isten éltesse sokáig, köszönjük, hogy van nekünk, hogy van kire büszkének lenni.
Az viszont szégyen, hogy ehhez el kellett hagynia ezt a nyomorult országot.
Nessy
Gratulálok neki, és a kollégájának a kitartásukhoz, a tehetségükhöz.! Sok életet mentettek meg! Ilyenkor jó büszke magyarnak lenni!
Kár, hogy nem lehetett próféta a saját hazájában!
Nessy
@Maccska: És sajnos itt nem tartottak igényt a tehetségérére, a kutatására!
csak úgy....
@Maccska: "Mert itt tanultak,itt nőttek fel." :) - aztán,hogy legyen belölük valami, jött a menekülés! @Maccska: te egy elbutult féreg aki azt sem tudja,hogy mit pofázik!
csak úgy....
valaki tud egy magyar nobel dijast mondani, aki nem szökött el magyarországról?
verőce21
A magyarok dolgai valahogy elkezdtek múkodni a világban...! :)
lampa laz
Majd a dagi meg a kató ezt a dicsőséget is kisajátítják maguknak.
Dr. Proktor
@verőce21: Igen, elkezdtek működni miután külföldre távoztak!
Itthon cxsak betanított munkásokra van szükség az akkugyárakban, azokat viszont nem tüntetik ki Nobel díjjal...
csak úgy....
ez a probléma,hogy a XXI. sz. ban is ,a szent 0rbánuk 13. évében ,ugyan úgy "múkodik" magyarország mint a XIX. sz.ban.
Rockxy
karikózsolti áldásos munkájának köszönhető ez is:
rumble.com/v2d5rso-hivatalosan-is-rengeteg-a-slyos-oltsi-krosodott-nmetorszgban.html
és akkor a halottakról még nem mernek a mai napig sem beszélni.
#hazugvilág
csak úgy....
@Philip Marlowe: te vagy az az idióta,aki nem érti meg,hogy karikó kati 1985 óta csak származásilag magyar, ugyan úgy mint a többi magyarnak titulált (köztük a magyar zsidók is! ) nobel díjas!
csak úgy....
@Philip Marlowe: te elmebeteg! a magyar sikernek magyarországon kell születnie mint az 0rbánodnak is, aki attól sikeres,hogy magyarországon a 2/3 ad,olyan hülye mint te! :)
csak úgy....
@Philip Marlowe: ha a magyarság minden tagja annyira buta lett volna mint te, az utóbbi pár 100 esztendöben, akkor mára már kihaltatok volna...,persze abban sem vagyok biztos,hogy te valóban magyar! te csak egy mesterséges,magyarkodó,buta fideszes uninteliigencia!
vitriol
Hosszú idő óta ez az első magyarokat érintő világhír, amit nem szégyellni kell, hanem igazán büszkék lehetünk rá! Köszönjük és gratulálunk!
csak úgy....
@Philip Marlowe: tudod,te egy ócska senki, föltehetöleg egy hozzád hasonló nagy magyar fax miatt kellett karikónak külföldre menekülnie ,hogy ott lehessen belöle valaki!
ennyi! :)
csak úgy....
@Horizont: kati így határolódik el a pénzéhes tolvaj fidesztöl !
Tunes1106
@Péter2: Nobel szerinted mi? Beltenyészet díjazza saját magát! Amerikai elnökök akik kirobbantottak háborúkat népírtást csináltak azok kaptak béke díjat? Hagyjatok ezekkel a lózungokkal ugyan úgy megölték a Nobel eszmét mint az Oscar díjat! 20 éve nemtudták bevezetni az mrns oltásokat most kapóra jött az úgymond kovid! Sutyiba mennek a világban a kártérítések! Nézd meg az interjút www.youtube.com/watch?app=desktop&v=S1GafR6RHGo ez egy doktor?
Tunes1106
Amit nem mondtak el: Nobel-díjas figyelmeztet az mRNS-oltás mellékhatásaira! katika rajongók olvasni való bár nektek minden fake news ezért több helyről linkelek nálunk és a nyugati mainstrem médiaban uncutnews.ch/was-sie-uns-nicht-sagten-nobelpreistraeger-warnt-vor-mrna-impfstoff-nebenwirkungen/ uncutnews.ch/neue-studie-zeigt-dass-covid-injektionen-jedes-herz-schaedigen/ petermcculloughmd.substack.com/p/vaccine-mrna-found-in-human-myocardium?utm_source=post-email-title&publication_id=1119676&post_id=137540507&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=false&r=pf6gr&utm_medium=email Ti annyira hisztek katikának mint a zöldek abban hogy az elektromos autó környezetbarát! Csak így tovább ezen az úton sok sikert!
Tunes1106
@Horizont: Amennyit kap a fujzertől ez a pénz csak priár fogás!
Tunes1106
@simmering73: Van nálunk bőven , főleg a tv ben szereplők! A pénzért hírnévért bármit brigád !!
Tunes1106
Egy zsidó és egy zsidóbérenc. Karikó Katalin kötelet érdemelne, nem díjat. Plágium miatt is. Az mRNS oltások kutatása ugyanis nem az o érdeme. Robert W. Malone ennek a lehetoségnek az eredeti atyja és elso kutatója. De mivel o felismerte az ebben rejlo veszélyeket, elállt az ötlet forszírozásától azaz az üzleti, technológiai fejlesztéstol. Ebbe szállt bele Karikó. Robert W. Malone az utóbbi években meg lett hurcolva, a Twitterrol ki lett tiltva, a Youtube-on cenzúra alatt volt. És hadd emlékezzek meg egyedül, a nemrég öngyilkosságba kergetett magyar származású fiatal osztrák biológusról, Clemens C. Arvay-ról, aki kezdettol fogva figyelmeztetett az mRNS oltások katasztrofális következményeire. Könyvében, eloadásaiban, riportjaiban a legjobb érvekkel támasztotta alá véleményét: dokumentált tanulmányok sokaságával.
Dr. Proktor
Pontosítok: magyar származású Nobel díjas!
Itthon maradva már csak valamelyik akkugyárban fejleszthetné a lemezek porózusságának a fokozását...
Rockxy
ez egy professzor?
ez egy tudós?
rumble.com/v3mpoe7-hamm-hamm-karik-nygdcslse.html
de minden hiába, az ostobáknak ettől nem jön meg az esze.
volt már itt olyan, aki a videómegosztó oldalakat hibáztatta, mert ő mást hallott a tévében.
Rockxy
@Tunes1106: hagyd, ezek itt vagy fizetett trollok, vagy annyira ostobák, hogy ezt a videót is képesek kamunak minősíteni:
rumble.com/vpn7a3-a-butasg-termszetrajza..html
Tunes1106
@Rockxy: tudod ők csak az mondják Gödèny , nem a videót nèzik imádott megmentőjüktől

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.