Az álllami támogatás 10 százalékát bukhatja az az általános iskola, ahol csökken a hátrányos helyzetű diákok aránya.

Pintér Sándor új törvényjavaslata pénzt venne el attól az iskolától, ahol csökken a hátrányos helyzetűek aránya

Kép: MTI/Bruzák Noémi 

A köznevelés területén alkalmazandó diszkriminációellenes intézkedésekről

– ezzel a címmel jelent meg egy Pintér Sándor által jegyzett, két oldalas törvényjavaslat kedden este. A javaslat arról szól:

A kormány 10 százalékkal csökkentené az állami támogatását annak az általános iskolának, ahol csökken a hátrányos helyzetű diákok aránya.

A szöveg szerint két esetben vonnának el pénzt, melynek feltétele, hogy a körzetben több iskola is legyen. Az egyik eset, ha a törvény hatálybalépését követő tanévben meghatározott átlaghoz képest 20 százalékkal csökken az iskolában tanuló hátrányos helyzetű diákok aránya. A másik eset, ha a hatálybalépést követő második tanévhez képest 15 százalékkal csökken az adott iskolában az átlaghoz képest a hátrányos helyzetű tanulók aránya.

A törvényjavaslatban nem határozzák meg, hogy mikor lép hatályba, mert arról és az átmeneti szabályokról külön törvény intézkedik majd

– mutat rá a javaslatról beszámolva a hvg.hu. Egyelőre inkább szimbolikus gesztusról van szó, mellyel az Európai Uniónak üzenne a kormány. A bevezető ugyanis a „Magyarország által vállalt, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Pluszban, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében foglalt feltételek teljesítésére” hivatkozik.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ezek után minden hülyegyerek aranyat ér...

1998-ban a Karinthy Kéttannyelvű évzáróján már Pokorny (akkori oktatási ministráns) is azt mondta, hogy "nincs szükség táltosképzőkre"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Sanya Sananya az olajszőkítés jobban ment.
Suszter maradjon a kaptafánál.
kereső
Kinyirják az iskolai alapitványokat, kinyirják azokat az iskolákat, ahol sok hátányos helyzetű tanulót oktatnak- mert majd módositják a gyermekek HHH besorolását- és ezt elvégzik „Magyarország által vállalt, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Pluszban, valamint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében foglalt feltételek teljesítésére” hivatkozással, hogy "megfeleljenek" az uniónak.
Viszont maga a törvényjavaslat éppen szembe megy a "leirt céllal".
human
Van egy olyan érzésem, hogy az Orbán által oly nagyon magasztal magyar fifika, gógyi lesz alkalmazva az iskolákban, hogy az a 10% ne vesszen el.
Nessy
Egészségügy, oktatás? Pintérnek nincs más koncepciója, mint . Indikátorok, szankció, pénz elvonás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.