Krausz Ferenc Németországban élő Nobel-díjas magyar fizikus három interjút is adott, ezek mindegyikében kitért az oktatás jelenlegi helyzetére.

A Nobel-díjas Krausz Ferenc fontos üzenetet címzett a kormánynak, elhallgatta az MTI
Fotó: Krausz Ferenc fizikus, a Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója interjút ad az M5 Ez itt a kérdés című műsorának az MTVA Kunigunda útjai székházában 2023. október 6-án. MTI/Balogh Zoltán

A Hír Tv-nek adott interjújában, úgy nyilatkozott, óriási jelentősége van annak is, hogy a "tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani."

Az Inforádióban már előkerült egy fontos szófordulat:

szeretnék apellálni mindenféle módon a politikai döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a tanári szakma becsülete minél gyorsabban helyreálljon Magyarországon.

Az m5-ön még hangsúlyosabban kifejtette gondolatait – írja a 444.hu.

Vannak Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink, Vermes tanár bácsijaink. Hogy ők hogyan keletkeznek, ahhoz én már nem értek, de talán ezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy rendkívüli aggodalommal figyelem a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét és itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban. Ugyanis, ha ez nem sikerül, és nem lesznek a jövőben Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink és Vermes tanár bácsijaink, akkor egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink. És ez még a legkisebb baj.

Ugyan a Magyar Távirati Iroda Kiss tanár urat megemlítette, mint azt a móri tanárt, aki érdekfeszítő órákat tartott, és hogy a gimnáziumban szerette meg a fizikát, de Krausz üzenetét kihagyták az összefoglalóból.

Forrás: 444.hu, Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ejnye szerkesztő bácsi! Általában hány füle van egy embernek? Akkor ugyebár annyival is illik valamit haLLgatni vagy elhaLLgatni!
Béla333
A közpénzből, az adónkból eltartott távirati iroda cenzúrázza a Nobel-díjasunk véleményét, manipulálja úgy, ahogy az a maffiózóknak a leginkább megfelelő.
Nincs ennél lejjebb!
Ez egy mocskos állam, mocskos, alávaló kiszolgálókkal!
rakitics41
A sikeres embere s a nem sikeres embere többsége elismeri hagy tanáriaknak köszönhetik azt amit az életben elértek. Csak az olyan normálatlanok mint a mostani vezetőink mindegyik hálátlan a pedagógusaiknak, és hoznak olyan intézkedéseket hogy az is megbolondult aki a mai Magyarországon pedagógus pályára lép, noha tudjuk hogy ő nélkülük nincs jövő!
Aki Én
Várom az önjelölt Nobel-díj kritikusokat :)
Na, melyik agyhalott lesz az első?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.