Fejlesztési támogatásból nem is terveztek kifizetést, ezért nincs mit felfüggeszteni. Csakhogy az Európai Bizottság közleménye szerint „mivel nem voltak előirányozva kifizetések, nem is lesznek felfüggesztve kifizetések”.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Közös értékről beszélsz, a vétókirály gazdád mellől? Mekkora suttyó vagy te...
Béla333
A jelek szerint még egy értelmes mondatot sem tudnak maguktól összeállítani és elmondani a maffiózók, még egy Európai Bizottságba dolgozó maffiózó se...
Csak a szarkeveréshez értenek...
rakitics41
Az Európai Bizottság magyar tagja nagyon oda figyelt a döntésnél, ahogy szokott!Hogy hol járt a magyar képviselő esze?Biztos nem a palesztinok segélyezésén!
Aki Én
@KisTehen: Közös értékről beszélsz, a vétókirály gazdád mellől? Mekkora suttyó vagy te...
kereső
"Állam az államban: így működik a Hamász
A puccsot követően a Hamász Gázában államszervezővé vált, amelynek van kormánya, igazgatási szervei, és gyakorlatilag mint állam az államban működik.

A Főtanács: feladata a stratégiai célok meghatározása. Tagjait a menekülttáborokban lévő palesztin küldöttek, valamint a börtönben fogva tartott harcosok képviselőiből választják.
A Kormány dönt a pénzügyi, propaganda-, belső biztonsági és katonai kérdésekben. Operatív irányítást gyakorol a politikai, katonai, oktatási és szociális szervezetek fölött. Ő irányítja az Iszlám Központ mecseteit, iskoláit, óvodáit és jótékonysági szervezeteit. Van saját egyeteme is, amelynek a neve Iszlám Egyetem.
Az al-Kasszám Brigádok a Hamász katonai szárnya, amely felügyeli a katonai egységeket, valamint a robbanóanyag-laboratóriumokat.
Emellett rendelkeznek önálló rendfenntartó erővel is.

Tomolya János úgy véli, a Hamász katonai ereje a mostani támadás idején 10-50 ezer harcost foglalhatott magába. Ennek a központi magját a katonai szervezet adja, ehhez lazán kapcsolódnak a kiképzett, de alvó, inaktív katonák, akik élik az életüket mint vízárusok vagy büfétulajdonosok. Egy széles szimpatizánsi kör is lazán csatlakozik hozzájuk.

A Hamász sokarcú szervezet, amelynek működését, céljait Bordás Mária, az NKE egyetemi tanára a következőképpen foglalta össze az Index kérésére:

A Hamász alapítója Ahmed Jászin sejk, aki Kairóban tanult, majd kapcsolatba került a Muszlim Testvériséggel. Jászin sejk ellenezte az izraeli–palesztin béketárgyalásokat, mert álláspontja szerint Palesztina muszlim föld, amelyet nincs joga arab vezetőnek feladni, és egyébként is Izraelnek el kell tűnnie a Föld színéről."
csak úgy....
fideszék hazudozásból tervgazdálkodnak ,valamivel etetniük kell a buta birkáikat.
kereső
Közben EU-szerte felmerül a kérdés, hogy vajon nem jut-e uniós forrásokhoz a Hamász, tekintettel arra, hogy a palesztin ellenőrzés alatt levő területeken számos EU-s program fut.

"Az EU semmilyen módon nem finanszírozza a Hamászt vagy annak a tevékenységét

– jelentette ki Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője. Ugyanakkor az EU komoly összegeket fordít szociális juttatásokra, orvosi ellátásra, vízminőség-javító programokat, fizetésekre, nyugdíjakra. Ezek a programok a Palesztin Hatóságon keresztül valósulnak meg, a tavalyi évben összesen 296 millió eurót költött ezekre a kezdeményezésekre."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.