Nem szabad engedni, hogy Észak-Korea bárkit nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter odaszúrt Észak-Koreának – Nem szabad engedni, hogy nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter a bejegyzésben arról tájékoztatott, hogy telefonon egyeztetett Park Dzsin dél-koreai külügyminiszterrel, akivel áttekintették nemcsak a kétoldalú együttműködés kérdéseit, hanem a nemzetközi biztonság előtt álló súlyos kihívásokat is.

A globális biztonsági helyzet soha nem volt olyan rossz formában a második világháború óta, mint most: a világon túl sok olyan fegyveres konfliktus zajlik egyszerre, amelyek nemcsak önmagukra, de a saját térségükön túlnyúlóan is fenyegetést jelentenek

- emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: a Koreai-félsziget is ilyen, az nemcsak a koreaiaknak, hanem az egész világnak fontos.

A telefonbeszélgetésben a két miniszter megerősítette egyetértését arról: nem szabad engedni, hogy Észak-Korea bárkit nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen, és ennek érdekében Magyarország a jövőben is fel fog szólalni nemzetközi fórumokon.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

a kétoldalú gazdasági együttműködés az egyik garanciája annak, hogy a magyar gazdaság növekedési pályán tud maradni, a két ország közötti kereskedelmi forgalom idén 70 százalékkal nőtt.

A koreai vállalatok az öt legnagyobb beruházói közösség közé tartoznak Magyarországon, elégedettek a hazai beruházási környezettel, és sorozatosan hozzák döntéseiket újabb fejlesztésekről, kapacitásbővítésekről, munkahelyteremtésről.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Nana petibohóc,ne feledd,hogy é-korea fegyvereket szállít putyinnak,vagyis most barát. Sźoval csak óvatosan nyilatkozgass vagy elveszi lavór a kitüntetésedet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
pötyi szerint ilyesmit csak lavrov mondhat és picike de goromba medvegyev... :)
verőce21
Derék gyerek ez a Peti...! Mindig helyén van az esze...! :)
jáger laszló
Mi É-Koreára is odafigyelünk!!
LNEzzük az atomfegyverrel történő fenyegetőzést!!
csaj ennyi
barátilag
J.L.
gina
Istenem ez a bolond meleg pinquin azt hiszi valaki hallgat rá,, csak agyhalott idióták mint maga is,, nincs egy önálló véleménye,megjegyzése, OV t utánozza ez a spárgatarzán,,, Brrr nagyon gyenge nulla
izéke
Nana petibohóc,ne feledd,hogy é-korea fegyvereket szállít putyinnak,vagyis most barát. Sźoval csak óvatosan nyilatkozgass vagy elveszi lavór a kitüntetésedet...
Péter2
Mit szolnak ehhez a mantrához az orosz elvtársak ! Ez egy újabb bohózat a híveknek ? Ez egy értelmetlen teljesen felesleges szájjáratás volt ! Ugyanis ezt már 1 évtizede mások megtették , látszik mennyire vagytok késésbe , akiket el tud érni a rakétáival azok már felszerelték régen magukat a megfelelő védelemmel . Rég láttam ilyen ostoba embert , mint ez a Szíj-ártó .
simmering73
Ez igen. Ilyen thökös külügyérre van szüksége az országnak. Majd ő rendet tesz a világban. Remélem ezek után Un elvtárs nem irányít egy atomrakétat Magyarországra.
Eladott Ország
Futsalos csirkefejű kakadú neked Észak-Koreában van a helyed a dagadt, debil, despota román cigány gazdiddal, nem a civilizált Európánban idióta hülyegyerek! Minszkben ki a f@szom nyitott nagykövetséget, te szarházi, barom! Nézzél tükörbe, te szégyentelen!
jancsipapa
Amíg nincs nekik fenyegessenek csak nyugodtan ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.