A Szerencsejáték Zrt. szponzorációs cége bő félmilliárd forintot adott a NER-kedvenc vállalkozásoknak, így Tóth Gabinak, Havasi Balázsnak, Pataki Attilának, Szijjártó családjának és Rogán szomszédjának is.

Állami pénzeső a kormány kedvenceinek: milliókat kapott Tóth Gabi, Havasi Balázs, Pataki Attila, de jutott Szijjártó családjának is

Fotó: TV2

A lap információi szerint tizenöt, javarészt már korábban is támogatott szervezet között osztott szét két hónap alatt több, mint 500 millió forintot a Szerencsejáték Zrt. szponzorcége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. Augusztusban tíz cég és szervezet között osztott el 268,7 millió forint + áfa szponzorációs támogatást és hárman kaptak adómentes közérdekű adományt további 45 milliós értékben, szeptemberben pedig három újabb szervezet kapott összesen nettó 128,7 milliót.

A támogatások azonban kissé egyenlőtlenül oszlanak el.

A legtöbbet, 105 millió + áfát a KOD Média Kft. kapta, amelynek tulajdonosa sokáig az a Krskó Tibor volt, aki a Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csabával közösen nyerte szakmányban a milliárdos állami tendereket, május óta viszont a HGY Invest immár a miniszterelnöki vej, Tiborcz István köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealapé.

Kicsit lemaradva, 100 millió forint + áfás szponzorpénzzel szerénykedhet a Symphonic Concert Management Kft., amely Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában álló vállalkozása.

A harmadik helyet pedig az Edda énekesének, Pataky Attilának az egyszemélyes vállalkozása, a P.Management Kft. csípte meg, amelyet a kissé furán nem kerek összeggel, 78 740 157 Ft + áfával támogatott meg az állami lottócég.

A három gigatámogatott mellett a futottak még kategóriába befért 30 millió forint + áfával a Backstage Management Bt., amely Tóth Gabi honlapja szerint az énekesnő koncertjeit szervező vállalkozás. A cég egyébként tavaly is kapott pénzt a Szerencsejáték-cégtől, de akkor kicsit többet, 35 milliót – írja a Hvg.hu.

Nettó 20 millióval kellett beérnie a TRP Hungary Kft.-nek, igaz, ők rendszeresen (évente általában kétszer) jutnak pénzhez az állami cégtől – idén is kaptak már 5 millió + áfa összegű szponzorpénzt. A vállalkozás tulajdonosai közt van Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta, Szijjártó Péter külügyminiszter testvére.

Jutott egyébként még a támogatásokból 15-15 millió a Békemeneteket szervező CÖF alapítójához, Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítványnak, és a Network 360 Reklámügynökség Kft.-nek is, amely tavaly júliusig szintén Krskó-érdekeltség volt, majd Csetényié lett.

Forrás: Hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Látjátok feleim, ide kerülnek a megnyerhetetlen milliárdok! Mert ugyan ki hinné el, hogy egy hétköznapi embernek engednek ennyi pénzt nyerni! Emlékszem amikor a hatos lottón valaki elvitte a főnyereményt és a következő héten kirugták a zrt vezetőjét! Csendesen, miniatűr betűkkel, szinte láthatatlanul tudósítottak az esetről! Nem gondolom, hogy feltünt bárkinek! Nem lehet bízni ebben a játékban miután online rögtön tudják azt a pár számot amit nem lehet kihúzni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Látjátok feleim, ide kerülnek a megnyerhetetlen milliárdok! Mert ugyan ki hinné el, hogy egy hétköznapi embernek engednek ennyi pénzt nyerni! Emlékszem amikor a hatos lottón valaki elvitte a főnyereményt és a következő héten kirugták a zrt vezetőjét! Csendesen, miniatűr betűkkel, szinte láthatatlanul tudósítottak az esetről! Nem gondolom, hogy feltünt bárkinek! Nem lehet bízni ebben a játékban miután online rögtön tudják azt a pár számot amit nem lehet kihúzni!
levarosbukta
@SÍva: Nem is értem a sok marhának hogy nem tűnik fel az állandóan milliárdokra felhizlalt nyeremény? Miből gondolja bárki is hogy évi többmilliárd forintot kiengednek a markukból? Fel nem foghatom hogy mekkora az emberi butaság!
Nyírfa
No, ezért nem lottózom már évek óta. Régebben több alapítványt is támogattam , eleinte a fizetésemből, aztán a nyugdíjamból, nem havi rendszerességgel, de következetesen. Aztán elkezdtem utána járni, melyiknek hol van a gyökere, mire használják a befolyó pénzeket, végül egy maradt fent a szitán.

Más: Gabinak nem kéne kipakolni a testét, mert nem gusztusos. Durva a bőre, kissé idomtalan a mellkasa, a válla, a karjai, és mindezt kihangsúlyozni a nagy , lufi műmellekkel, kimondottan ízléstelen. Az arcáról már nem is beszélek.
És ez csak a külső.
Nessy
Éljen, bibát hurrá! Kórházak adóssága, MÁV stb. nem probléma! Más a prioritás! Hogy szakadjon rájuk az ég!
Menőmanó
Egyeseknek 20-30 milla csak úgy az ölébe pottyan semmiért.
Úgy látom Tótgabinak örök hála, meg 30 milla a nyereménye, és a lottót is mások vették meg helyette.
jesz
és fekete pákó, győzike, galla hol van?...
namihami
Már a '60-as, '70-es években mondták a lottóféle ""sorsjátékokról"", hogy a ""hülyék adója"" !
Mára ""ezeké"" lett! Hülyének nem hülyék (ez tény), de akik továbbra is fizetik a különböző szelvényeket, azok már igencsak! Ezért, ezeknek, erre!?!?!?
jáger laszló
Kulturális pénzeső a csókosoknak érdemtelenül!!
Ikyen a szerencse!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.