Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel egyeztetett csütörtökön, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján.

Tiszta középkor: Novák Katalin a vármegyébe látogatott, kastélyban egyeztetett

A nemzeti zászló felvonása után folytatott egyeztetés kezdetén Novák Katalin köztársasági elnök kiemelte, hogy "a kihelyezett Sándor-palota" ötletét a német elnöktől vette, aki rendszeresen "kihelyezi saját hivatalát" a fővároson kívülre, ezt a mintát követve: Budapestről egy-egy vármegyét meglátogatva végzi a köztársasági elnök államfői teendőit. Fejér vármegye a hatodik a vármegye-látogatások sorában – fűzte hozzá Novák Katalin.

A vármegye-látogatások célja, hogy személyesen ismerje meg az adott régió előtt álló kihívásokat, az emberek gondjait és büszkeségeit – mondta Novák Katalin.

A továbbiakban zárt körben tartott megbeszélésről Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés fideszes elnöke azt mondta, a jövőben megoldandó kérdésekről és problémákról, valamint a vármegye számára kiemelten fontos fejlesztésekről tájékoztatták az elnököt. Ezekben a témákban kérték közbenjárását

- tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy elsősorban infrastrukturális fejlesztésekről volt szó, a 13-as, 81-es, 63-as utak négysávosításáról, az M8-as út- és a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek útfejlesztésekről, a V4 Ifjúsági központ építéséről Sukorón, illetve a bicskei intermodális csomópont fejlesztéséről. Megjegyezte, hogy egyeztettek a Velencei-tó jövőjéről, vízpótlásáról is, hozzátéve, a tó az egyik legfontosabb természeti érték a vármegyében. Áttekintették a Dunaferr helyzetét is.

Az államfő Fehérvárcsurgót követően Mórra utazott, ahol Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus iskolájában, a Radnóti Miklós Általános Iskolában találkozott diákokkal. Sukorón a református templomban koszorút helyezett a győztes pákozdi csata emlékére.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Eleget kirándult a világban. Most a látogatások célja egy kiadós ebéd tájjelegű ételekből. Gasztrotúra.
kereső
Abban az általános iskolában tett látogatást a ner-escort,alias Sándor Palota, amelyben tanult Krausz Ferenc Nobel -dijas fizikus, és ahol momentán nincs fizika tanár. Remélem felvette a teendői , megoldandó problémák listájára ezt is.
frank
A libsiknek minden középkor ami történelem. Minden szar ami előre mutat.
Ja persze ők nem kommunisták és fasiszták. Azok Biden,Soros és az Unió vezetői a szemükben.
A libsi az egy különleges védett faj. Csak nehogy visszaüssön ez a magatartás.
Qqberci
"Az államfő Fehérvárcsurgót követően Mórra utazott, ahol Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus iskolájában, a Radnóti Miklós Általános Iskolában találkozott diákokkal. "

Fel sem tűnt neki, hogy ott már nincs fizikatanár...
Pálinkás Pál
@frank: miről hablatyolsz gyengeelméjű..? milyen történelem..? az végetért Hunyadi Mátyással, utána mindig csicska ,megszállt nép voltunk...mint most, az indiai által...
frank
@Pálinkás Pál: Mi az ... faszának élsz akkor itt te bunkó büdös bolsi?
Bástya Béla Elvtárs
@frank: Ne fáradj! @Pálinkás Pál: menthetetlen! Sem szép szóból, sem durvából nem ért!
Nyírfa
...vármegye...elképzelem Orbánt talpig páncélban, ahogy megpróbál felmászni a lóra, hogy megvívjon a várkisasszony kegyeiért.
ittott
Az államfő Fehérvárcsurgót követően Mórra utazott, ahol Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus iskolájában, a Radnóti Miklós Általános Iskolában találkozott diákokkal. --- gondolom vitt fizika tanárt, merthogy most nincs...
namihami
Ideje lenne már alapítani egy új nemzeti kitüntetést: a ""Nemzeti Ingyennyaraló"" !
Ahol ez még nem pihizett---államköltségen és sokszor családostól---oda már nem is érdemes menni!
Pálinkás Pál
@frank: mert megtehetem...ha akarom összecuccolok ,és holnap veszek egy házat pl ausztriában...de sok szerencsétlen röghöz van kötve..őkett használjátok ki, mocskos csürhe..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.