Novák Katalin bejelentette, hogy demográfiai kerekasztalt hoz létre.

Kész a terve: Novák Katalin ki akarja deríteni, miért nem vonzó ma a gyermekvállalásMTI/Vasvári Tamás

Demográfiai kerekasztalt hozok létre, azzal a céllal, hogy beszéljünk, gondolkodjunk közösen az előttünk álló demográfiai problémákról, és keressünk együtt megoldást azokra

– jelentette be a köztársasági elnök pénteken Székesfehérváron, a kétnapos Fejér vármegyei látogatását záró díszvacsorán.

Novák Katalin azt mondta, ha nem tudják a fiatalokban legalább felébreszteni a kérdést, hogy szeretnének-e gyereket vállalni, családot alapítani, akkor nincs remény arra, hogy lesz magyar jövő.

Az államfő úgy fogalmazott:

feladatunk, hogy elgondolkodjunk, miért nem vonzó ma a családalapítás, a gyermekvállalás a fiatalok számára, és hogy azoknál, akik számára vonzó, mégsem születik annyi gyermekük, mint amennyit szerettek volna, illetve mit tudunk segíteni annak érdekében, hogy még több gyermek születhessen, és a vágyott gyermekek megszülethessenek.

Leszögezte, hogy a "számára legfontosabbnak tartott kihívástól" nem elfordulni kell, hanem szembenézni vele, és elgondolkodni azon, milyen megoldások tudnak segíteni abban, hogy "ne köszöntsön be demográfiai jégkorszak Magyarországon".

Novák Katalin a Fejér vármegyei látogatásával kapcsolatban kiemelte: minősített felelősségnek érzi, hogy ha már van "egy reflektor a kezünkben, azt olyan pontjaira irányítsuk a világnak, amelyre a hétköznapokban nem jut sok fény".

Hozzátette: abban is érzi a saját felelősségét, hogy "ezekre a helyekre ne csak időnként világítsunk oda, hanem folyamatosan figyeljünk oda azokra, akik nehezebb helyzetben élnek itt, a Fejér vármegyében is".

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Ha nekem sem kellene semmit dolgoznom és eltartanának ilyen úri módon minden luxus igényemet kielégítve és fizetve életem végéig...
SÍva
@ómió: Egészségére de gondolom egész életében politikai parazitaként tevékenykedett!
ómió
@SÍva: És kik a "nem politikai paraziták"!? Csak nem a népzsebelő, országkifosztó Böszme-féle efftársakra gondolsz!?
Lepényleső
Csoda hát,hogy ilyen intelligenciával,tudással olyan ország köztársasági elnökasszonya amely nem köztársaság?
SÍva
@ómió: Nem! Egyáltalán nem kedvelem a régi kollégiumi társaságot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.