Azt is megfejtette az államfő, hogy miért kevés a nő a parlamentben.

Novák Katalin Budapestre hívja a világ összes női államfőjét

Novák Katalin köztársasági elnök Bogyay Katalin nagykövettel, a Magyar ENSZ Társaság elnökével beszélget. MTI/Vasvári Tamás

Háborús helyzetben a nők béketeremtő képessége elengedhetetlen

– jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Fehérvárcsurgón, a Beszélgetések a Sándor-palotában című pódiumbeszélgetésen. Úgy folytatta:

Mi nem a konfliktust keressük, hanem úgy vagyunk kódolva, hogy a konfliktusokat elsimítsuk, mint amit anyaként a családban is teszünk.

Kérdésre válaszolva Novák Katalin sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy kevesebb mint 20 női államfő van az egész világon. Pedig Novák szerint:

Nőnek lenni lehetőség, jobban elfogadják tőlünk, amit egy férfi szégyellne kimondani.

Arra a kérdésre, hogy női államfőként a többi női vezetőt miként igyekszik összefogni, a köztársasági elnök bejelentette, hogy jövő őszre Budapestre hívta a világ összes női államfőjét, és egyelőre úgy tűnik, mindenki tervezi a részvételét. Megemlítette azt is, hogy rendszeressé szeretné tenni ezeket az államfői találkozókat.

Másik kérdésre válaszolva azt is megfejtette az államfő, hogy miért kevés a női parlamenti képviselő. Novák szerint a közélet nem olyan vonzó a nőknek, mert sokszor tiszteletlenül szólnak egymáshoz a felek, nem tartják tiszteletben a magánéletet. Úgy folytatta:

Talán ha ebben lehet változtatni, akkor az egy eszköz lehet ahhoz, hogy több nő legyen a közéletben.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ez a katyi valami romantikus feminista sorozatot nézett és megszállta az ihlet? Nagy Katalin cárnő volt pl az aki elfoglalta a mai Ukrajna területét,csak mert annyira békések a nők. Amelyik hatalomra kerül az ugyanolyan hataloméhes,törtető,mindenen és mindenkin átgázoló alak mint a férfiak,másképp nem is érhetné el a célját. Sokszor kegyetlenségben a férfiakon is túltesznek. Volt erről egy beszélgetés,hogy a tálibok mikor elfogtak egy orosz katonát,kihallgatás után a nőknek adták akik élve megnyúzták és élve kampóra akasztották,ott kínlódott napokig is akár. Orvlövészek figyelték és ha valaki le akarta szedni azt lelőtték. Vagy az ázsiai kalózuralkodónők,stb stb. Lehetne sorolni. Nem jobb egyik sem a másiknál,csak a nők ritkábban kerülnek hatalomra. Novák sem a fenenagy esze miatt lett k.elnök,hanem mert aljasul szervilis talpnyalója viktornak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Csak nálunk van kevés nő a közéletben, mert nem akarnak közétek tartozni.
Pl. Varga Judit, mint békítő? Az egyik legnagyobb hazudozó.
justhpeter
A Nemzet Háziszárnyasa 1.0 most már valamiféle porondmesternek is képzeli magát !
Sakk Matt
"Mi nem a konfliktust keressük, hanem úgy vagyunk kódolva, hogy a konfliktusokat elsimítsuk"

A történelem és az irodalom rengeteg példát mutat arra, hogy pont a nők gerjesztik a konfliktusokat, majd a pasik balhéznak emiatt.
De egyébként is inkább női szokás a családi vagy munkahelyi kavarás, pletykálkodás.

Bármely pozícióban nemi (vagy bármilyen) kvóta alapján alkalmazni embereket durva beavatkozás. Alkalmasság határozza meg, hogy ki kerül egy munkakörbe!
Béla333
Unatkozik a némber...
Rendezzen traccs partit, de ne közpénzből! Fizesse a sajátjából!
Olcsóbb, ha csendben marad.
csak úgy....
...mert pénz az van szarásig, ugye repi kati, te ál családbarát?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.