Nagy Márton összesen négy darab együttműködési megállapodást írt alá Kínában.

Még szorosabb lesz a kapcsolatunk Kínával: Nagy Márton 4 megállapodást írt aláMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével a magyar kormány delegációja közel egyhetes látogatást tesz Kínában. Ahogy megírtuk, Orbán már arról beszélt, hogy Kína Magyarország legnagyobb külföldi befektetője, de a barátságról is biztosította az ázsiai országot. Orbán és Li Csiang kínai kormányfő hétfői megbeszélését követően Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter a két miniszterelnök jelenlétében négy megállapodást írt alá:

a digitális gazdaság területén történő együttműködés erősítéséről, a gazdaságfejlesztési politika területén történő együttműködésről és cseréről, a technológiafejlesztés területén történő együttműködésről, valamint a digitális gazdasági fejlesztés területén történő együttműködés erősítéséről.

Nagy Márton az együttműködési megállapodások kapcsán kiemelte, hogy Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere és a világ második legjelentősebb gazdasága. A kínai gazdaság rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben és technológiai világnagyhatalommá vált. Hazánk célja, hogy részese legyen a világgazdaság technológiai fejlődésének, amelyhez el kell mélyíteni a két ország közötti gazdasági együttműködést, különös tekintettel a digitalizációra és a Digitális Selyemút fejlesztésére.

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy mindennek érdekében a hétfőn aláírt megállapodások többek közt a digitális gazdaság, az új energiahordozók és szén-dioxid mentesítés, az 5G és a 6G, a gyógyszeripari és orvosi berendezések gyártása, a kkv-k, a zöld gazdaság, illetve a mesterséges intelligencia területén kívánják erősíteni az együttműködést.

Forrás: MTi

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere " - ti még fölnyaljátok öket az elsö kettö közé és elárasztjátok magyarországot kínaiakkal! - budha már dörzsöli a tenyerét a sok szép fölújitott volt katolikus templomok miatt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@nemkati: Megtaláltam! Nem a klasszikus Arany Buddha-szobor, hanem sztúpa, csodaszép!
Nepálban található, erről volt képem is:

hu.wikipedia.org/wiki/Baudhan%C3%A1th#/media/F%C3%A1jl:Boudhanath_Kathmandu_Nepal.jpg
Nyírfa
@nemkati: Nem tudnám megmondani hol olvastam, de , állítólag Indiában írásos emlékezet őrzi Jézus látogatását. Néhány év kiesik Jézus életéből, nem tudni hol volt, merre járt, de a szerzetesek szerint ebben az időszakban ismerkedett Buddha életével, tanításaival.
Néhányszor megfordultam a krisnásoknál, nagy élményt jelentett a velük töltött idő. Egy ízben felvetődött Jézus neve, megható volt, milyen tisztelettel beszéltek róla. Olykor hallom, hogy Krisztus csak kitalált alak, senki nem tudja bebizonyítani a létezését. Nos, Indiában, tudják az igazságot, és én az ő vallástörténetüket tartom hitelesnek.
Nyírfa
@utánam a vízözön: Hordjuk mindannyian a magunk keresztjét, és mindenkinek elég erőt ad az élet, hogy elbírja. Az már a mi gyengeségünk, ha levetjük magunkról.
Olvastad Gandhi életét? Egy soványka ember, óriási lélekkel, megváltoztatta a világot.
Nyírfa
@utánam a vízözön: 18.38

Köszönöm. Most én mondom, hogy szép. :)
Én is küldök neked valamit:

www.youtube.com/watch?v=tdhlQzFX-PU
verőce21
Nagyról már az MNB-ben is feltűnt, hogy tök hülye..., úgyhogy pont jó lesz a kormányba...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.