Nagy Márton összesen négy darab együttműködési megállapodást írt alá Kínában.

Még szorosabb lesz a kapcsolatunk Kínával: Nagy Márton 4 megállapodást írt aláMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével a magyar kormány delegációja közel egyhetes látogatást tesz Kínában. Ahogy megírtuk, Orbán már arról beszélt, hogy Kína Magyarország legnagyobb külföldi befektetője, de a barátságról is biztosította az ázsiai országot. Orbán és Li Csiang kínai kormányfő hétfői megbeszélését követően Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter a két miniszterelnök jelenlétében négy megállapodást írt alá:

a digitális gazdaság területén történő együttműködés erősítéséről, a gazdaságfejlesztési politika területén történő együttműködésről és cseréről, a technológiafejlesztés területén történő együttműködésről, valamint a digitális gazdasági fejlesztés területén történő együttműködés erősítéséről.

Nagy Márton az együttműködési megállapodások kapcsán kiemelte, hogy Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere és a világ második legjelentősebb gazdasága. A kínai gazdaság rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben és technológiai világnagyhatalommá vált. Hazánk célja, hogy részese legyen a világgazdaság technológiai fejlődésének, amelyhez el kell mélyíteni a két ország közötti gazdasági együttműködést, különös tekintettel a digitalizációra és a Digitális Selyemút fejlesztésére.

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy mindennek érdekében a hétfőn aláírt megállapodások többek közt a digitális gazdaság, az új energiahordozók és szén-dioxid mentesítés, az 5G és a 6G, a gyógyszeripari és orvosi berendezések gyártása, a kkv-k, a zöld gazdaság, illetve a mesterséges intelligencia területén kívánják erősíteni az együttműködést.

Forrás: MTi

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere " - ti még fölnyaljátok öket az elsö kettö közé és elárasztjátok magyarországot kínaiakkal! - budha már dörzsöli a tenyerét a sok szép fölújitott volt katolikus templomok miatt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere " - ti még fölnyaljátok öket az elsö kettö közé és elárasztjátok magyarországot kínaiakkal! - budha már dörzsöli a tenyerét a sok szép fölújitott volt katolikus templomok miatt...
Nyírfa
@csak úgy...: 11.53

Biztos vagy benne, hogy Buddhat akartál írni?
Nyírfa
" a hétfőn aláírt megállapodások többek közt a digitális gazdaság, az új energiahordozók és szén-dioxid mentesítés, az 5G és a 6G, a gyógyszeripari és orvosi berendezések gyártása, a kkv-k, a zöld gazdaság, illetve a mesterséges intelligencia területén kívánják erősíteni az együttműködést. "

De ez nem elég, szó van itten cseréről is, akármit is jelentsen:
" a gazdaságfejlesztési politika területén történő együttműködésről és cseréről, .."

Ez a megállapodás, ha jól sejtem, a magyar társadalom halálos ítélete.
Kedves ellenzék, örülök, hogy elvagytok mint a befőtt.
Eladott Ország
A politikainál mélyebb, kulturális alapja is van Magyarország és Kína barátságának = lophatok amennyit akarok. Van itt régi barátság más nemzetekkel is: Éljen a koreai és magyar nép örök testvéri barátsága. Mellesleg nekünk már szinte mindenki volt már a barátunk!? Kipcsák muszlimokkal és kínai vallásellenes kommunistákkal van mély kulturális gyökere a nagy keresztény bástyának, Európa DNS-ének.
uploads.disquscdn.com/images/62b2e37acff51c9d66c95a299dff6b5e9436c8d3493ce1677f8649a547ee0323.jpg?w=800&h=578
csak úgy....
@Maccska: te honnan szeded az ostobaságaidat, kinek kell a kínai bóvli?
csak úgy....
nem személyesen budha, inkább az ö földi helytartói!
Nyírfa
@csak úgy...: 13.02

Ritkán fordul elő, hogy nem értelek, de most éppen ez a helyzet. Mé' dörzsöli a kis kezeit?
Péter2
@Maccska: ,Hülye magyar illibernyákok , csak azt hagytátok ki , hogy a nyugatfele gyártott kínai holmik nyugat által oda vitt gyártósoron technikával és technológiával készül , nyugati alkatrészekből nyugati tervek alapján , ti meg kapjátok a koppintott kínai szart, ipari hulladékot , ami elárasztja az országot , mert annyira le vagytok szegényedve , hogy a minőségre már nem telik , tele vagyunk már ipari hulladékkal aminek a megsemmisítése lassan már többe kerül az országnak mint a behozott termék utáni profit .
csak úgy....
@Nyírfa: majd megértesz ha muszájból budhához köll fohászkodnod! ;)
ti leendö tibetiek...
nemkati
@csak úgy...: @Péter2: És a kínai bóvli mellé kapunk még "lélegeztető gépeket"? Mert azok nagyon bejöttek Szíjjártónak.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.27

Na, így már más! :) De akkor is, hogy jönnek ide a katolikus templomok?
Bocs', pocsékul aludtam - más kifogásom nincs -, nehezebben fog az agyam. Szóval? :)
csak úgy....
@Nyírfa: majd ha leszerelik a feszületeket és az oltár helyére egy 0rbánhoz hasonló aranyozott dagit tesznek, akkor majd megvilágosulsz! :)
csak úgy....
@nemkati: mert a haszonkulcs elvette a pötyitek maradék eszit..
ómió
Kína vezeti már a hazai beruházásokat!?
Nyírfa
@csak úgy...: 13.54

Na, ez így nagyon nyakatekert. Buddhát és Orbánt még viccből sem akarom egy lapon említeni.
Arannyal a bálványimádók vonták be a babiloni időkben a szobraikat, Mózestől ki is kaptak érte. :)
csak úgy....
@Nyírfa: én nem a belsö tulajdonságokat hasonlítottam össze a dagiknak ! - persze a vallásalapítók sem lehettek piskóták...
Nyírfa
@csak úgy...: 15.27

Légy szí' ne dagizd Buddhát, szeretem! És hagyjuk ezt, rossz íze van.
csak úgy....
@Nyírfa: ha jézus 12 ( hímnemü) apostolára gondolok+ a bünbánó magdira - lehet,hogy az ókori erkölcsrendészet tehet jézus halálárol... , manapság egy fóliázással megúszta volna..
csak úgy....
@Nyírfa: tehát szertsz egy dagi pasit,aki valamikor kitalált valamit ,amit az idö és a krónikások több 100X átfaragtak a történelem során ,- ami nekem egyedül szinpatikus a buthistákban, hogy ök nem az "istenük" nevében gyilkolják egymást...
Nyírfa
@csak úgy...: Méltatlan párbeszédbe veled sem bonyolódom. Kiszálltam.
csak úgy....
@Nyírfa: a butha fényeskedjék fölötted és hozza meg számodra a megvilágosodást!
- szóval vallásilag te is keletre orientálódtál..
csak úgy....
az utóbbi idökben ritkán esik szó a középkori magyar keresztes hadakról,akik a szent föld visszafoglalásán szorgoskodtak...,akik nem a zsidók ellen harcoltak (érdekes módon) inkább a mohamedánok ellen...
Nyírfa
@nemkati: 16.17

Az Arany-Buddha jelentése egészen más, nem az anyagi gazdagság, a hatalom , a nemesfém értékéről szól, hanem a lélekéről.
Nyírfa
@csak úgy...: 16.19

Számomra a Buddhizmus nem vallás, hanem életelv, tanítás az alázatról, a tiszteletről, az elfogadásról.
Mindegy, akit nem érdekel, annak felesleges magyarázni.
nemkati
@Nyírfa: Én azt tapasztalom, hogy a vallási tanítások sok értékes és nemes gondolatot tartalmaznak, amikből a hívek közül sokan csak a szép szavakat hirdetik, és közben azokkal egészen ellentétesen élnek. Nem rólad beszélek.
Nyírfa
@nemkati: Persze! Volt könyvem Jézusról is, és, ha egy róla készült nemes ívű, nem gagyi, nem hatásvadász filmet adnak, azt el nem mulasztanám. Ami nem érdekel, és semmivel nem tudnának rákényszeríteni, hogy elolvassam, az a Biblia. Tudom, hogy ember írta, amit ember dolgozott át, tudom, hogy semmi köze ahhoz a valósághoz, amiben az én igazságaim gyökereznek.

Neked keresem már egy ideje azt az Arany Buddhát, amiről itthon képem is volt, egy gyönyörű templom tetején, azt hiszem, Buddha szeme látható, de nem emlékszem pontosan, és pont most nem találom. :)
Ami késik, nem múlik. :)
ómió
@Plan B: Látom, bolsiék agyhalottja, efftársi fajkreténként még mindig legyöpöltél a középkori efftársi "ideáid" mellett!
Nyírfa
@nemkati: Megtaláltam! Nem a klasszikus Arany Buddha-szobor, hanem sztúpa, csodaszép!
Nepálban található, erről volt képem is:

hu.wikipedia.org/wiki/Baudhan%C3%A1th#/media/F%C3%A1jl:Boudhanath_Kathmandu_Nepal.jpg
Nyírfa
@nemkati: Nem tudnám megmondani hol olvastam, de , állítólag Indiában írásos emlékezet őrzi Jézus látogatását. Néhány év kiesik Jézus életéből, nem tudni hol volt, merre járt, de a szerzetesek szerint ebben az időszakban ismerkedett Buddha életével, tanításaival.
Néhányszor megfordultam a krisnásoknál, nagy élményt jelentett a velük töltött idő. Egy ízben felvetődött Jézus neve, megható volt, milyen tisztelettel beszéltek róla. Olykor hallom, hogy Krisztus csak kitalált alak, senki nem tudja bebizonyítani a létezését. Nos, Indiában, tudják az igazságot, és én az ő vallástörténetüket tartom hitelesnek.
Nyírfa
@utánam a vízözön: Hordjuk mindannyian a magunk keresztjét, és mindenkinek elég erőt ad az élet, hogy elbírja. Az már a mi gyengeségünk, ha levetjük magunkról.
Olvastad Gandhi életét? Egy soványka ember, óriási lélekkel, megváltoztatta a világot.
Nyírfa
@utánam a vízözön: 18.38

Köszönöm. Most én mondom, hogy szép. :)
Én is küldök neked valamit:

www.youtube.com/watch?v=tdhlQzFX-PU
verőce21
Nagyról már az MNB-ben is feltűnt, hogy tök hülye..., úgyhogy pont jó lesz a kormányba...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.