Novák Katalin: a két magyar Nobel-díj-nyertes kapcsán adott interjút a feol.hu-nak.

Novák Katalin bevallotta, hogy a magyar állam „nem áll jól” a tanárok megbecsülése terén

A két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak, ünnepeljük együtt, hogy két rendkívüli magyar ember ilyen komoly elismerést szerzett az egész nemzet legnagyobb örömére és büszkeségére

– hangsúlyozta a köztársasági elnök a Fejér vármegyei látogatását értékelő hétfői interjújában.

Novák Katalin szerint óriási büszkeség egy Nobel-díjas is, de "hogy nekünk egyidőben rögtön kettő jutott, az meg egyenesen csoda számba megy". Úgy vélte, a Fejér vármegyében élők különösen büszkék lehetnek, mert Krausz Ferenc személyében Nobel-díjast adtak a nemzetnek.

Az államfő rámutatott, hogy Karikó Katalin és Krausz Ferenc magyar emberek, magyar észjárással, a magyar oktatásból indulva jutottak a világ tetejére a Nobel-díjig,

ráadásul kutatási eredményeikkel milliók életét menthetik meg. Megemlítette, hogy vármegye-látogatása során találkozott Krausz Ferenc szüleivel, a nem értelmiségi, szorgalmas, becsületes szülők szemébe nézve köszönetet mondhatott minden magyar nevében, majd ellátogatott egykori iskolájába, ahonnan a Nobel-díj felé vezető útja indult.

Novák Katalin kiemelte: a két tudós sikere újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarországon nagyszerű tanárok dolgoztak a múltban, és ez ma is így van.

A tanárok megbecsülésének feltételeit meg kell teremtenünk, mind erkölcsi, mind anyagi értelemben, ez nem is kérdés; ebben nem állunk jól

– fogalmazott, hozzátéve: a Nobel-díjasok példája azt is jól mutatja, hogy a magyar oktatás olyan szilárd alapot ad, amely felkészíti a diákokat arra, hogy a legnagyobb versenyben, a világ bármely pontján megállják a helyüket.

Az államfő megjegyezte, hogy a családok megerősítése nemcsak magyar feladat, de tény, hogy Magyarországra úgy tekintenek külföldről is, mint egy olyan országra, amelytől a demográfiai kérdésekben csak tanulni lehet. Ezt bizonyította a Budapesti Demográfiai Csúcstalálkozó is, amelyre a világ minden részéről érkeztek előadók, érdeklődők.

Örömének adott hangot amiatt, hogy nemzetközi szinten is egyre több tagja van a családbarát szövetségnek. Egyre többen ismerik fel, ha nem tesznek valamit a demográfiai tél leküzdésére, "akkor az, amit nyugati civilizációnak ismerünk, abban a formájában, ahogy ismerjük, teljesen eltűnhet".

Novák Katalin emlékeztetett rá, Székesfehérváron jelentette be, hogy Demográfiai Kerekasztalt hoz létre,

amelynek éppen az a célja, hogy megértsék a demográfiai válság okait és együtt gondolkodjanak azon, mit kell tenniük annak érdekében, hogy többen döntsenek a gyermekvállalás mellett.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Katalin, összetorlódnak a szádban a panelek, vigyázz, meg ne fulladj tőlük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Naná, hogy nem! A korruptbolsi brüsszeli efftársaitok még a tanárbérekre valót is ellopták!
Nessy
Novák Katalinnak leesett a papír tantusz? Hol volt eddig?
Eladott Ország
Most hogy magyaráznák meg a fidesz-szavazóknak, hogy a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kitüntette a Magyar Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagját? Elképzelni is nehéz. Mindenesetre Krausz Ferencet talán némileg kárpótolta a sors a veszteségért a Nobel-díjjal azért hogy kikerült a Palkovics Fiúk Nemzethy’ Klubjából.
uploads.disquscdn.com/images/4468be59a29f118f52f6f01079202b340b91dda1194c3a673f46bdef3b6745e0.jpg?w=800&h=400
Nagy mágusok kib@sztak egy Nobel díjast az NTT-ből. Még azt is kinézem Krausz Ferencből, hogy okoskodott! Most mehet a kavarás a háttérben, hogy valami pozíciót kreáljanak neki! De remélem, semmit nem fogad el ezektől.
balos
@Nyírfa: Sajnos van olyan "felnőtt" ember aki még hisz a fideSSnek!Pedig a 34 éves aknamunkájukkal az országot sikerrel vitték bele a középkortyba!Lásd mindenkivel barátkoznak akik mészárolták a magyar népet!Akkor et most mitől nemzethy kormány!Netán ettől vélik egyesek jobb lesz a ferdeszemüekkel üz-legelni!
Nyírfa
@balos: @balos: 17.00

Azt hiszem, nem kor, hanem értelmesség kérdése a fidesz megítélése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.