Egy érdi műanyagfröccsöntő cég vezetőjének nincs oka a panaszra: ő nagyon meg van elégedve a gazdasági migránsokkal, akik a vállalatánál dolgoznak.

Érdi cégvezető: „A Fülöp-szigeteki vendégmunkások 30 százalékkal teljesítenek jobban bármelyik más dolgozónál"illusztráció/MTI Fotó: Balázs Attila

A műanyagfröccsöntéssel foglalkozó GIA Form Kft. tulajdonos ügyvezetője, Gaszt Attila arról beszélt a vg.hu-nak, hogy „a Fülöp-szigeteki vendégmunkások hatékonysága bizonyított, 30 százalékkal jobban teljesítenek bármelyik más dolgozónál.”

A hvg.hu szemléje szerint Gaszt azért elmondta: velük is foglalkozni kell,

ápolni a lelküket, lakóparkokat építeni nekik, utaztatni őket. Cserébe viszont lelkiismeretesen, szorgalmasan bejárnak dolgozni, precízen elvégzik a feladatukat, mert így szocializálódtak.

A cégtulajdonos/iparági szakértő megjegyzi azt is, hogy semmiképpen sem működhet, hogy a magyarországi cégek egymástól csábítsák el ezeket az alkalmazottakat, mert a bérspirál elindulásával csökkenne a magyar gazdaság versenyképessége.

A pozitívnak tűnő tapasztalatokkal ellentétben viszont a kormány most nem foglal egyértelműen állást a vendégmunkás-kérdésben. Pár hónappal ezelőtt Orbán még arról beszélt,   hogy szükség lesz a külföldi vendégmunkásokra, meg is szavaztak erről egy törvényt. Aztán október elején mégis visszavonták azt, de betűre pontosan ugyanazokkal az indokokkal, mint amikkel megszavazták.

Forrás: hvg.hu, vg.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tunes1106
Végig nézném a cég könyvelését. A dolgozók bejelentését ,majd fizetését. A cég kapcsolatait , végén megnézném a cégvezető képét! Mert ma az országban stikli nélkül nincs haszon! Ja és arról nem beszélve hogy a dolgozókat kölcsönző cég könyvelés szerződések egyebek. Kíváncsi lennék így is megérné Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat alkalmazni! Ez nem sikertörténet ha nem a magyar emberek megcsúfolása!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Érdemes lenne kicsit jobban megnézni azt is, hogy ennek az érdi cégvezetőnek, mennyi és milyen összegű állami megrendelései vannak! Ezenkivül, vajon hova--kihez és milyen szinten van családi, baráti szálakkal bekötve! Kissé ""szagos"" ez a nagy lelkesedése!
Sakk Matt
Gondolom, nem nyavalyognak, ha naponta 12 órát kell melózni.
izéke
@Philip Marlowe: mit vihogsz te félkenyelmű? Életedben nem láttál elő filippint,csak a pornhubon nézed a ladyboyokat
Tunes1106
Végig nézném a cég könyvelését. A dolgozók bejelentését ,majd fizetését. A cég kapcsolatait , végén megnézném a cégvezető képét! Mert ma az országban stikli nélkül nincs haszon! Ja és arról nem beszélve hogy a dolgozókat kölcsönző cég könyvelés szerződések egyebek. Kíváncsi lennék így is megérné Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat alkalmazni! Ez nem sikertörténet ha nem a magyar emberek megcsúfolása!
izéke
@Tunes1106: a helyesírásod a magyar nyelv megcsúfolása,szégyent hozol a tanáraidra!
Sakk Matt
@izéke: Na, szépen leképezted a beszólásoddal, miként szopik az ellenzék 4. ciklus óta :( Tényleg grammar nazit* kell játszanod azzal is, aki egy platformon van veled?

* Két hibád is van: A mondat elején nagy betű és gépelésben vessző után szóköz kell ;)
jáger laszló
Hát akkor jöjjenek a filippínók a buszokra is ha ilyen kiváló munkaerők,mint állítják!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
"velük is foglalkozni kell, ápolni a lelküket, lakóparkokat építeni nekik, utaztatni őket"
A magyar munkásoknak is építenek lakóparkot?! Mert akkor ne nyavalyogjanak, hogy nem teljesítenek annyit, mint az indonézek...
izéke
@Sakk Matt:1. ez a pöcs kifejezetten fideszes,szóval nem zavar ha lecseszhetem,( csak nézd meg a hsz-eit)
2.a telefonon nem akarom a nagybetűre állítani a billentyűt minden egyes beírásnál.
Tunes1106
@izéke: Látom fityusz harcos vagy, ha csak a helyesírást látod!
izéke
@Sakk Matt: 3. ha megnézed a beírásaimat,pl. magyarországot,orbán és társai nevét direkt kisbetűvel írom megvetésem jeléül,ahogy ezekét a trollokét is. De előfordul,hogy melléütök mert kicsi a billentyűzet,sietek stb. és ha egyszer bekükdöm,utána már lehet korrigálni,ez az egyik nagy hibája ennek a chatfalnak, ja és nem lehet smileyt beszúrni.
Néro2
Mé nem a 75 % -nyi Nemzethy Mimogyórókat élteti ? Hát Hazafi az ilyen ? Naugye.
Egyébként ez is így a várbeli desznyó két arca.
Na de se baj lopni azért tudnak.
vacsi
@izéke: Ha Magyarországot, meg Orbán nevét kis kezdőbetűvel írod, azt senki nem a megvetésed jeleként értékeli, hanem rájön, hogy komoly gond van a helyesírásoddal...
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 15:25
Te díszhülye birka tehen.
a gazdád a szíjjártó nevezte őket vendégmunkásoknak egy kérdésre válaszolva.Egyébként meg migráncsok b+.Iemásolom sokadjára is..
"Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember.
Az Európai Unión belül nincs semmi akadálya a migránsok mozgásának. A gazdaságilag fejlettebb területeken a migráns más országokból betelepülő embert jelent.
Eredet [migráns < angol: migrant (elköltöző személy) < lásd: migráció]'
izéke
@vacsi: te inkább vacsizz,amíg van mit. Nem neked írom kis betűvel,hogy tudd...pont letojom. Eddig is kisbetűvel írtam,ezután is úgy fogom írni a hazaárulónak tartott mocskok nevét és a fészküket.
Yoda69
Persze hogy nincs rájuk panasz. Fele annyi pénzért 2x annyit dolgoznak.
Melyik cegvezeto ne örülne az ilyen ragszolgaknak?
Juhász István
Gond majd akkor lesz, ha ők is ÉSZREVESZIK, hogy a magyar bérekhez képest igencsak alacsony összegért dolgoznak, holott a teljesitményük magasabb. Nos, akkor majd elkezdenek MOZGOLÓDNI.
balos
@vacsi: Azért,mert a nyeled szaros az nem azt jelenti,hogy a seggemet nyalhatod!Arra ott a geci vajdádé,aki mára nemcsak esztelen,de meztelenre lopja a népet!Szóval nálam a kisbetű egyenlő a kötéllel amit a nyakára teszünk,ha véget ér a tobzódásuk!
Virág Árpád
@Maccska: Így van. Lehetőséget kaptak magyarok is, de inkább tüntikéztek! Ellenezték!!! Persze, hogy ők nem kellenek! Csak bomlasztanak!
esperanza
@namihami: "Ezenkivül, vajon hova--kihez és milyen szinten van családi, baráti szálakkal bekötve!"
Na vajon hova-kihez...?!?
telegdilaci
@Tunes1106:Sajnos ebben az Országban rendszer szintű a korrupció! már évekkel ezelőtt is hallottam hogy Ukrán vendég munkásokat,és magyarokat is foglalkoztattak konzerv gyárakban mindenféle bejelentés adófizetés nélkül fekete munkán!
telegdilaci
@Juhász István:Azt is szeretném látni hogy mikor mennek vissza a saját hazájukba,senki nem fogja tudni ellenőrizni ahogy a szabadon engedett 1400-fő Ember csempészt sem hogy hová tüntek,el és az is kérdéses hogy nem jön a családjuk utánnuk,vagy akik függetlenek,megházasodnak találnak maguknak egy Magyar társat,azért elég hiteltelen hogy 2015-től kezdve a kormány közpénz milliárdokkal uszított óriás plakátokon a migránsok ellen,még azzal is is riogatták a hiszékeny Lakosságot hogy ezek megerőszakolják a Nőket,nem is tudom akkor most mivel magyarázza meg Orbán hogy most viszont Ők telepitik be a migránsokat,ezek már nem veszélyesek,nem kell félni tőlük!
Csizmás Kond
A bejelentett vendégmunkások után a zunió kedvezményt ad...elég sokat ahhoz hogy megérje azokat alkalmazni...szóval nem a munka a lényeg hanem a pénz.
Aki Én
@Virág Árpád: ,,Lehetőséget kaptak magyarok is, de inkább tüntikéztek!"

Ekkora baromságot leírni...
Tunes1106
@telegdilaci: fehèrváron az ukránnak nagyobb becsülete van a densoban mint a magyarnak,
Virág Árpád
@Aki Én: Ellenezték a gyárépítést!!! Nem kell nekik a munkahely!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.