Brutális aránytalanság látszik: Míg az ellenzéki vezetésű települések millió forintokat kapnak, a fideszesek ennek az ezerszeresét, milliárdos nagyságrendű támnogatásokat is bezsebelhetnek.

Így osztja a kormány a turisztikai támogatást: Mindent visznek a fideszes önkormányzatok

Illusztráció: Magyar Turisztikai Ügynökség / Facebook

2017 óta összesen 61 milliárd forint közpénzt osztott ki a Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó Kisfaludy 2030 Zrt. 178 önkormányzatnak 454 turisztikai projekt megvalósítására. A 24.hu kizárólag önkormányzatokat vizsgáló összesítése szerin:

Az összegnek 78,4 százalékát fideszes polgármesterek által vezetett települések kapták.

A hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogram, a 2017-ben indult Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program célja az volt, hogy Magyarországot 2030-ig Közép-Európa turisztikai központjává emelje.

Felvetődhet az érv – írják – , hogy azért kapják a fideszes vezetésű települések a támogatás nagy részét, mert többen vannak. A lap szerint elég azonban megnézni a megyeszékhelyeket, hogy látszódjon az aránytalanság. 23-ból 10-et ellenzékinek nevezhető polgármester vezet.

Míg a fideszes vezetésű megyei jogú városok összesen 14 milliárd 579 millió forint támogatásban részesültek, addig az ellenzéki irányításúakból csupán Bajának és Miskolcnak jutott egy 54 milliós, illetve egy 8 milliós finanszírozás.

Még szembetűnőbb az aránytalanság az első 10 legnagyobb turisztikai támogatást nézve, itt ugyanis csak fideszes városokat találni. A legtöbb közpénzt Balatonfüred kapta (7,8 milliárd forint), az északi parti várostól alig lemaradva Debrecen következik 7,5 milliárddal, míg a harmadik legnagyobb összeget Esztergom kasszírozta, 6,5 milliárdot.

Az összes települést nézve, közel 11 milliárd forint jutott olyan helyekre, melyeknek élén független polgármester áll. Az ellenzékinek nevezhető pártok, egyesületek által vezetett települések 2,2 milliárd forint támogatásban részesültek bár ennek több mint a felét, 1,2 milliárd forintot a Nagyatádért Egyesület kapta.

A turisztikai támogatásokkal kapcsolatban megjegyzi azt is a lap: korábban a VálaszOnline írta meg, hogy a kormány az összes igénylő (cégek, magánszemélyek, önkormányzatok, stb.) fél százalékának adta a turisztikai támogatások kétharmadát.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mert orbán egy igaz hazafi, egy demokrata, egy talpig becsületes kormányfő, egy igazi államférfi, minden magyar miniszterelnöke. Nagyon odafigyel arra, hogy még a korrupció, a részrehajlás, a becstelenség látszatát is elkerülje.
Aki Én
...de sosem volt ez másképp

m.blog.hu/k/k/image/k-m.png

,,Egy korábbi körben Mészáros Lőrinc Hunguest hotelláncának 14 vidéki szállodája összesen 17,7 milliárd Ft-ot kapott fejlesztésre. Ha ezzel az összeggel hasonlítjuk össze a mostani pályázatok nagyságrendjét, meglepő arányokat tapasztalunk. Ez az összeg ugyanis önmagában több, mint amennyit most a 25 legtöbb támogatást kapott vidéki város összesen 5166 szálláshelye elnyert. "

És miután Mészáros orbán strómanja, mondhatjuk, hogy magának osztja a közpénzmilliárdokat.
De a magyarok ezt szeretik...
Aki Én
...tehát orbán annyi támogatást kapott magától, mint 5166!!! másik összesen.
namihami
Jó sok idő kellett a megvilágosodáshoz, de végre...
Mi már mióta mondjuk ITT és EZT!
Néro2
Csak a szokásos : Nekünk a zsebünk az első.
Bár azt írják ki aljasul : Nekünk Magyarország az első.
De hát ugye fitymáéknál úgy van , hogy éljen a Haza vigyük hát haza mert nekünk az jár.
Kiscsaládnak nagyobb rész jár seggnyalóknak a maradék.
A többi meg a jóvanezígy meg az És és-é.
Löknek nekik egy darab csontot az asztal alá és ettől boldogok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.