Az orosz-ukrán háború kirobbanását követően történelmi magasságokba repült az infláció Magyarországon, emiatt a cégeknek sorozatos béremeléseket kellett végrehajtaniuk az elmúlt szűk két évben. Mostanra viszont elérkeztünk arra a pontra, amikor önmagában a fizetések növelésével nem lehet megfelelően motiválni a munkavállalóinkat, állítja Dienes Martin, a DMA ponthu Kft. cégfejlesztési mentora. Mint fogalmazott, a dolgozók ”nem fogják tűzbe tenni a kezüket” a cégért havi plusz 10 ezer forintért, inkább...

Forrás: lepesmagazin.hu
Feltöltő: kadar9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A munkatársak a legnagyobb értéket képviselik a cégen belül, de a kommunikáció elengedhetetlen része a fejlődésnek, ez most többet ér, mintha csak pénzt dobálnánk a kollégákhoz...!

Természetesen az infláció mértékével emelni kell a jövedelmeket...! :)
De jó lenne, ha ezt a kormány egészítené ki a cégek részére, mert az elhibázott gazdaságpolitika neki nem fáj, ha azt a munkáltatók fizetik meg...!
verőce21
A kalandor gazdaságpolitika, a fedezetlen pénzöntések a gazdaságba - ilyen volt pl. a soron kívüli 13. havi nyugdíj, amikor még csak félhavi járt volna -, a választási siker biztosítására, stb. a kínálatnál nagyobb keresletet, mellette a gyenge forint pedig egyaránt eredményezte a tartós inflációt...!

Nem lehet egyszerre hideget és meleget is fújni ...! :)
verőce21
A fiskális (kormányzati-költségvetési) politika az elmúlt években kimondottan laza volt – vagyis mind a jegybank, mind a kormány öntötte a pénzt a gazdaságba.
A pluszpénz a lakosságnak nyilván jól jött, de inflációnövelő hatása volt. Sokkal többet ártott, mint használt volna...! Ezenkívül, az árstopok önmagukban 3-4 százalékpont inflációs többletet jelentettek...!

De az infláció elsődleges oka, a magyar gazdaság energiakitettsége...! :)
Peller Anikó
@verőcepropagandista: Osztán szerinted melyik ország nem kitett az energiának az Euban?

Arról nembeszélve, hogy a magyar napelemes kapacitás már 5000 Megawatt körüli, ez egy paks méretű erőmű teljesítménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.