Elkezdik az egykori Nemzeti Kaszinó felújítását Pécsen, az épület a fideszes érdekeltségű, elitképzőként emlegetett Mathias Corvinus Collegium (MCC) helyi képzési központja lesz.

A fideszes elitképző költözik be a volt Nemzeti Kaszinó épületébeMTI/Soós Lajos

Az MCC MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmaztak, hamarosan megkezdődhet Pécs ikonikus, történelmi múltú épületének teljes körű felújítása és bővítése. A tervezés során az MCC megkapta az építési engedélyt, rövidesen indulhat az egykori Nemzeti Kaszinó megújítása.

A tájékoztatás szerint néhány éven belül a Nemzeti Kaszinó épületébe költözhet az MCC pécsi képzési központja, ahol több száz diák tanulhat majd.

Úgy tervezik, hogy a létesítmény kiemelkedő szerepet játszik majd a város kulturális közéletében: mindenki számára látogatható konferenciák, előadások, vitafórumok, könyvbemutatók, bálok és koncertek helyszíne lesz.

A tájékoztatás szerint a tervezési program kiírásánál, és a tervezés teljes folyamatába műemlékvédelmi szakértőt vontak be, így elkészült az épület teljes körű értékvédelmi tudományos dokumentációja és értékleltára is.

Az MCC a vidéki központjaival tehetséggondozó centrumokat hoz létre, felújítja, megóvja a nagy múltú, de sok esetben rossz állapotú, elhanyagolt vagy használaton kívüli épületeket. Jelenleg több mint 300 diák tanul a pécsi MCC-ben – áll ma közleményben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Janicsárképző---közpénzből!
Csak a szokásos...
namihami
Ezek a ""kaszinók"" valamiért borzasztó affinitással vonzódnak a fideszes elithez!
Valami Tiszti Kaszinó volt az első és abba se tudtak belebukni! Abba is és abból is sok-sok ""kis kő"" termett!
Clavigo
Elképzelem azt az elitet,,amit ezek kitermelnek ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.