Nem érzi azt Bödőcs Tibor, hogy behódolna, amiért maradt a Librinél, miután az MCC tulajdonába került a kiadó.

„Kakadu munkatársa is megjelent az előadásomon” – Bödőcs Tibor szerint Orbán mindenkinél ügyesebben megy le kutyába

Irodalomról és közéletről is szó esett a Válasz-interjúban. Forrás: Youtube

A humorista a Válasz Online-nak beszélt a NER-rel való kollaborációról, a ráaggatott főellenzéki szerepről és Fábry Sándorhoz való viszonyáról.

Érdekes is a vád, amely szerint én úgy kollaborálok, hogy az adóforintjaimon felül még a könyvem bevételének egy részét is viszi a kleptokrácia. Tehát nem lefizetnek, hanem kicsit jobban meglopnak. Így megy ez. Az Indexnél nyilván bele tudnak szólni a szerkesztésbe, látom én is, mi megy ott, de nálam mégis hogyan? Most, hogy megjelenik a könyv, mondjuk megnézem majd, beleírtak-e, vagy kihúztak-e belőle poénokat azóta, hogy leadtam

– mondta a Prímszámok hóesésben című, most megjelent új könyvéről.

Bödőcs Tibor reagált Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának szavaira, aki azt mondta róla, hogy „elkezdett átmenni kritikátlan ellenzékibe, és egyre butábban csinálja”.

Demeternek arra az állítására, hogy a Libri többek között rajta keresi meg azt a pénzt, amit a szépírókon elveszítenek ezt mondta:

Ha így van, akkor amit én végzek, az maga a kultúrmisszió! Az én nagy példányszámú bagatelljeim bevételéből tudnak kiadni valódi, értékes irodalmat! Amíg ott van ez a szakmai stáb a Librinél, azt mondták, azt írok, amit akarok. Én meg azt, hogy mindenképpen azt írok, amit akarok, csak egy idő után, esetleg, már nem ennél a kiadónál. A több százmilliárdból felpumpált MCC nyilván nem azért foglalta el a Librit is, mert szükségük van arra a néhány milliárdra, amennyit ez évente termel. Az nekik a kávéköltség. Vagy a Tucker Carlson szállásdíja. Papíron

Bödőcs Tibor nem élvezi a ráaggatott főellenzéki szerepét, szerinte életművének elenyésző része miatt szálka a kormány szemében. Nem akar igazságtalan lenni az ellenzékkel, de látni az eredményt, és ha ő ellenzéki interjút néz, „az illető a harmadik mondatnál már százalékokról beszél meg arról, hány helyük lesz majd az Európai Parlamentben”.

A kérdésre, hogy fideszesek nem is járnak az előadásaira, elmondta, hogy nyáron, egy kisvárosban eljött a helyi, NB2-es Fidesz, de – neki így mesélték – név nélkül vették a jegyet. Miközben a helyszínen úgyis látják egymást. "Sőt, kakadu valamelyik munkatársa is megjelent az egyik előadásomon. Az már magas szint, nem?"

Orbán pedig szerinte:

(A basa) jobban érzi a tömegdemokrácia lényegét, lakodalmas rock-jellegét, azt, hogy le kell menni kutyába.

A humoristát viszont valami egészen más zavarja ennél jobban. Engem az aggaszt inkább, hogy türk basánk úgy nézi a cárevicset, ahogy Komár Laci nézte Elvis Presley-t. Ezt azért rossz látni. Hogy soha, egyetlen rossz szavuk nincs „apura”, a „hanyatló Nyugatot” ostorozó több száz éves sztereotípiák viszont annál gyakoribbak – mondta Bödőcs Tibor.

Forrás: Válasz Online
Fotó: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem az a baj, hogy Orbán lemegy kutyába, hiszen ebben is ő megy le a legmélyebbre. A gond ott vah, hogy az a csökött értelmű, intelligencia hiányos csoportosulás - amit saját maguk és egy megtévedt kisebbség "politikai elitnek" nevez - az országot is levitte magával kutyába. Az "elmútnyócévezős"-ből lett kormányzó pártok a megadatott 13 év alatt végig csak lefelé mentek és lefelé vitték az országot, mellette irigységből és megtévesztésből a nálunk jobban állókat hibáztatták.
Orbánék tönkretették a gazdaságot, a társadalmi szövetet és csak azt igazolták, hogy a lejtmenetben is lehet gazdagodni.
Végül igaza lesz Váncsa Istvánnak, az Orbán-rendszer magától, fogy összedőlni, mint a kertvégi budi. Csak reménykedhetünk, hogy minden "nyertes" alatta lesz.
ómió
Bödőcs efftárs, viszont, ügyesen marad meg efftársnak!
Toller Béla
@ómió: Teljesen alaptlan, amit ideröfiztél. Mintha az mondtad volna, jónapot, oszt mi újság ?
ómió
@Toller Béla: Bödőcs efftársad de facto bolsi lénye "alaptalan"!? Te meg gyagyás lettél!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.