Orbán Viktor ádáz ellenfele győzött Varsóban, hiába lett ugyanis a Jaroslaw Kaczynski vezette jobboldali populista PiS a relatív győztes a voksok 35,38 százalékával és 194 alsóházi mandátummal, egyik sem elég ahhoz, hogy kormányon maradjon.

Gulyás Gergely megszólalt az Orbán Viktort ért hatalmas csapásról

Kaczynskit helyett így minden bizonnyal Donald Tusk kerül hatalomra Lengyelországban, aki a tavalyi magyarországi országgyűlési választás előtt Orbán ellen szónokolt az ellenzék budapesti nagygyűlésén.

Az ATV a fentiek tükrében Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternél érdeklődött a kormány álláspontjáról a lengyel választásokkal kapcsolatban.

A lengyel választásokat úgy kell értékelni, ahogy mindenkitől elvárjuk a magyar választások értékelését is, tiszteletben kell tartani a lengyel választópolgárok döntését. S a lengyel választópolgárok döntése világos

– mondta el a miniszter, aki Tusk és Orbán konfliktusos viszonyára úgy reagált:

Az egy másik kérdés, hogy akinek a lengyel polgárok vasárnap bizalmat szavaztak, annak mi is bizalmat szavaztunk volna-e. De ettől még volt egy demokratikus választás, annak van egy eredménye, azt tiszteletben kell tartani.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pági
Még szerencse, hogy ti nem szavazhattatok!
Péter2
Azért a lengyelek többségének elege lett a melldöngetős nemzetiekből , konzervatívokból ,annak ellenére , hogy ott is nyomta a pis-a által vezérelt közmédia az aljas hazug mantrát az ellenzékiekről magyar mintára , de kevés volt , mert az emberek érezték , hogy ott is szűkültek a jogok , nem akartak olyan autokráciát amiben Magyarország belesüllyedt politikailag , gazdaságilag és erkölcsileg nem akarják , hogy az unión belül elszigetelődjenek , hanem ők el akarják hozni a pis-a miatt visszatartott euró milliárdokat , hogy a lengyel gazdaságba belefektessék,hogy az ország lakosságának jobb legyen , itt is meglátszik ami már Magyarországon felmérések bebizonyították , hogy a városban élő emberek többségében tanultabbak , mert lengyeleknél is a fővárosiak az ellenzékre szavaztak , a falusiak inkább a pis-ára hasonló a kép Magyarországon is. Kíváncsi leszek mikor kezdődnek meg az elszámoltatások , mert ott is hasonlóképpen működött a rendszer mint mo-n
Péter2
@Maccska: Csak szeretnétek , hogy az az ember szégyen legyen , tudod az a szégyen amit a gazdátok művel a magyar emberekkel és az országgal , a lengyelek erre mondtak nemet !
Péter2
" Milyen Euró milliárdokat akarnak elhozni gyagyás? Már a Magyarországnak és a Lengyelországnak járó Euro milliárdok dupláját odaadták az ukrán náci csürhének, akik annak a felét azonnal helyből el is lopták! " Hol a bizonyíték te elmebeteg állat ? Vagy mondta orbán ? Vagy esetleg bent jártál az uniós bank széfjében és megnézted ? Ekkora barmokat mint ti vagytok, nem hordott a föld a hátán , valamelyik beteg fideszes kitalál valamit fújátok mint bolond a sípot , amúgy ez hányadik verzió , hogy nem kaptátok meg az uniós felzárkóztatási pénzt , mert vagy 4 tudok !
lampa laz
Látszik, h Kaczynskiéknak nem voltak temetőbe meg hamis lakcímre bejelentkezett ukrán szavazói meg levélben voksoló halott lengyelek sem. Ezt a fidesz találmányt tisztességes választásokon nem alkalmazzák.
Eladott Ország
Megvan a lengyel választások hivatalos végeredménye Valóra válhat az Orbán-kormány rémálma: egyre inkább érik a fordulat Lengyelországban. Donald Tusk lesz az új miniszterelnök, aki pl. anno szintén megszavazta a fidesz kizárását a Európai Néppártból. Ez előrevetíti orbán és BŰNtársai jövőjét is. Remélem nem kell ezért 2026-ig várni, mikor már most romokban az ország. Jön!...jön!...hamarosan a itt az új ellenség...Lengyelország.
twitter.com/tamas_tamas/status/1714196106731528701/photo/1
A lengyel választók döntése nyomán a magyar kormány súlytalanná vált az EU-ban. Orbán a lengyelekkel legfőbb támaszát veszítette el. Sovány vigasz, hogy Fico átveheti ezt a szerepet, de ezzel még nyilvánvalóvá válik, hogy a Budapest-Pozsony-gőzösbe Moszkvából lapátolják a szenet, bár ott még tart a "bál", Zuzana Čaputova szlovák köztársasági elnök elhalasztotta az új szlovák kormány kinevezését, mert nem fogadja el annak a politikusnak a környezetvédelmi miniszterré történő kinevezését, aki nem hisz a klímaválságban.
twitter.com/tamas_tamas/status/1714554736018440689/photo/1
Clavigo
@Őrnagy: Nézd meg a dagadt Főnöködről készült videót,,,puryin gazdátokkal... Ott aztán latható az elmebaj... a Putris " nagyot alkotott..:):):)):) Putyler előtt...:):) te biiiiirka...
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 18:05 ☻ A hidegháború utáni európai történelem legnagyobb csalódása, Magyarország, és a magyar nép, hogy ezt a rohadt, bomlott személyiségű bűnözőt 13 éve hagyja hatalomban. Én vagyok a Scatman
Ski-bi dibby dib yo da dub dub
Yo da dub Ski-bi dibby dib yo da dub ...
twitter.com/i/status/1714383262825460143
Eladott Ország
@Őrnagy: Október 23. előtt pár nappal szopod a ruszkik és putler f@szát Kínában?! A bőr hűljön rád te GECI!
twitter.com/i/status/1714217470439952475
Egész nemzetünk szégyene!
twitter.com/zsoldo45674/status/1714510118342000917/photo/1
kép2
twitter.com/ZoltanKereszte2/status/1714565556664242538/photo/1
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 17:05 Valameddig biztosan lehet hülyét csinálni a magyarokból, de meddig? És ha ráébrednek, hogy alaposan átbaszták őket, akkor mi lesz?
@Őrnagy: ma, 18:33 Megbaszhatod a saját gondolataidat, ami ráadásul nem is saját te seggfej, de ha mégis akkor el is áshatod magad! Védd meg amiket ideröfögsz, bizonyítsd be és akkor talán elhisszük...ha igaz!
Eladott Ország
A most vasárnapi NAFO-újságban egyik legértelmesebb politikusunknak is jutott egy “szégyensarok”. Gulyásgejike’ a fő ratyimatyi a kúrmányban’. Elérkezett az idő! Ha eleged van az Orbán-rezsimből, ha unod a putlerszopást, ha a Nyugathoz tartozol, ha megmutatnád Magyarország nem egyenlő egy korrupt elnyomó ruszkicsicska rezsimmel! 2023. október 23. (hétfő) 17.30 - Szabadság téri szovjet emlékmű.
twitter.com/NAFO_Hungary/status/1698757885629534485/photo/1
Hírünk a világban. Orbán, Putyin és az iráni elnök.
twitter.com/juteszembe/status/1715649616958423550/photo/1
Ja és nem leszünk gyarmat
twitter.com/Gray_Tatu/status/1659584204131164161/photo/1
Ezodabasz
@Őrnagy:ma, 17:36 Magyarország kormánya minden szintjén velejéig korrupt! Ez egy cseppet sem zavarja a magasztos gondalataidat? Hogy mekkora gond a fideSS-maffia korrupció, azt jól mutatja az is, hogy ezt már inkább nem finanszíroznák!
Érted kőfej?
Clavigo
@Őrnagy: " KőagyŐrnagy: ...Csak égeted magadat,,őrmikém..
Lepényleső
...a lengyelekét,és ahol választások vannak azokat valóban tiszteletben kell tartani. Ahol azonban egyetlen egy párt
megsemmisíti az addigi választási törvényt - többször is,- hogy kizárólagossággal csak az ő megválasztásához
érvényesüljön minden feltétel,az nem legálisnak,hogy nem tűnik,hanem bűzlik a törvényesített csalástól,- en bloc?
Sakk Matt
Fico esélyeit még tudta javítani migráns-exporttal, de a lengyelekig már nem ért el a mancsa!
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 19:10 Tőled nem is vártam mást...Nesze semmi, de minek ugatsz akkor ide? Te mint nem gyagyás, nyilván tisztában vagy vele hogy lehet leváltani/elszámoltatni a fideszt. Mondj valami okosat:))
Dícsőíteni kell talán a fideszt és 0rbánt? Gyalázni és ócsárolni kell a nem fideszhívőket? Ez a recepted te majom?
Pontozni nem tudlak mert negatív számok nincsenek.
jáger laszló
Guge markáns véleménye a lengyel választásokról!
A lengyelek döntöttek! Világos!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.