Ma "nincsenek demokratikus körülmények" Magyarországon, ezért közös fellépés szükséges a "jelenlegi autoriter hatalommal" szemben – mondta Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke Kaposváron vasárnap.

Az MSZP Nagy Imre szülővárosában emlékezett: közös fellépésre van szükség a Fidesz ellen

MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki politikus az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának előestéjén, Nagy Imre néhai miniszterelnök szülővárosában tartott hagyományos megemlékezésén hangsúlyozta: akik ebben a történelmi helyzetben elutasítják a közös fellépést, és "egy alapvetően antidemokratikus környezetben kívánnak házi demokráciát játszani", nem értették meg a szociáldemokrata Kéthly Anna üzenetét, miszerint nemcsak szabad és független, hanem szociális Magyarországra is szükség van. Nem értették meg az akkor a szabadságért, jólétért, haladásért küzdő fiatalok, valamint Nagy Imre erőfeszítéseit sem – tette hozzá a mártír miniszterelnök szobránál mondott beszédében.

Kunhalmi Ágnes jelezte, az MSZP egyszerre küzd az ország és társadalma szabadságáért, a demokratikus jogállamért, az általános társadalmi jólétért, egy szociális és biztonságos Magyarországért.

Az MSZP minden demokratikus politikai áramlat jogosultságát elismeri, híve a vitának, a versenynek, de csak demokratikus körülmények között – közölte.

Az ellenzéki pártvezető beszédében kitért rá, hogy az MSZP Nagy Imrét tekinti az 1956-os forradalom vezetőjének, egyben legkiemelkedőbb személyének, és töreténelemhamisításnak tartja a Fidesz-kormány azon törekvését, hogy Nagy Imre politikai szerepét, súlyát háttérbe szorítja, megkérdőjelezi, sőt, meg is tagadja.

Az akkori kormányfő baloldali maradt, felelősség- és kockázatvállalása egyértelműen cáfolja a mostani hatalom azon állítását, hogy 1956 kizárólag keresztény nemzeti, jobboldali forradalom volt – hangoztatta.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Régi pribékek,
Nem ismernek engem meg!
Régi pribékek,
MSZP-sek lettek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Közös fellépés,de nem, úgy mint 1956-ban
Így emlékezzünk ma is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
Az MSZP jelenleg szinte mérhetetlen párttá vált. Járt már igy több párt is. Még kormányzó párt is... / MDF... /. Tehát számukra, már a mandátumok megtarthatósága végett is, de létszükséglet lenne, egy viszonylag erős párt hátán... bekapaszkodni a Parlamentbe. Valahogy... Ha nem jönne össze, lehetne menni DOLGOZNI... Valahová.
justhpeter
Ágika szerint annyi elég, hogy "Orbán ellen" ?
Szerintem ez ahhoz is kevés, hogy benevezzenek a versenybe.
jáger laszló
Kérdés
Az MSZP +erősödik,
+szűnik
vagy betagozódik a DK-ba???
Van itt alternatíva
Tessék választani!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Az MSZP a végét járja! A többit már nem említem!
FLETÓ
Régi pribékek,
Nem ismernek engem meg!
Régi pribékek,
MSZP-sek lettek...
ómió
Először meggyilkoljátok saját efftársatokat, majd 65 évvel később "közös fellépést hírdettek" a Fidesz ellen!? Most kulminált nálatok a bolsi elmebaj, efftársak!? Vagy ez csak a "megőrzött mocsokbolsi hagyatékotok"?
Menőmanó
Bírom mikor az @Őrnagy: itt levelez a @Maccska: -jával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.