Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn benyújototta a svéd NATO ratifikálásáról szóló törvénytervezetet. Erdogan szerint a ratifikálás a török parlamentttől függ, 

Az államfő szombaton telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. Törökország amiatt gyakorolt nyomást Svédországra, hogy hozzon intézkedéseket a két ország kapcsolatait megmérgező Korán-égetések ellen, és az elnök korábban azt is a svéd hatóságok szemére vetette, hogy nem teljesítik a Svédországba menekült kurd szakadárok kiadatására vonatkozó török kéréseket – írja az MTI.

Erdogan lépett a svéd NATO tagság ügyében

Recep Tayyip Erdogan török elnök – Fotó: Adem ALTAN / AFP

Magyarországon és Törökországon kívül már minden NATO-tagország jóváhagyta a svédek csatlakozását, így, ha megszavazza a török parlament a svéd NATO-tagságot, akkor Magyarország lesz az egyetlen, aki nem hajlandó ratifikálni a sakndináv ország tagságát.

Forrás: MTI

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
csak te leszel az utolsó köcsög puhos...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Orbánnak komolytámogatói vannak.
Trump Lee azt sem tudja, hogy hol uralkodik a kedvence, a török haver pedig míg Orbán brüsszelezik benyújtja a törvényjavaslatot a parlamentnek.
Vagyis a kolostormalacot már mindenki hülyének nézi, valószínű az is.
Nessy
@justhpeter: Nem adhat mást, csak mi lényege!
simmering73
"Ez azt jelenti, hogy Törökország megkapta Amerikától, amit akart, ezért a mondvacsinált indok a terroristák rejtegetéséről okafogyottá vált. Erdogan nem fog tovább színészkedni, ő nem Orbán, még benne is több tisztesség van. Ebből az következik, hogy már csak Orbán akadályozza a svédek NATO-csatlakozását, amiből baj lesz, ha nem változtat sürgősen.

Amerika és a NATO nem fogja eltűrni, hogy Orbán tovább késleltesse vagy akadályozza a svédek belépését a NATO-ba, ami mindenki érdeke, kivéve Putyint. Kérdés, hogy Orbánnak maradt-e még annyi önállósága, hogy Putyin akarata ellenére megszavaztassa a Fidesz bólogatójánosaival a ratifikációt. Ha nem, akkor Magyarország nagy bajban van."
nepszava.us/johet-a-pavatanc-erdogan-tamogatja-a-sved-nato-csatlakozast/
rakitics41
@KisTehen: Ezért is érthteteln magyar kormány álláspontja, meg azért is mert egy erős hadsereggel rendelkezőt nem bevenni a csapatba , az a védekezés elleni bűn!
nejlontacskó
@rakitics41: hagyd a balga marhát, olvasta Maccska hozzászólását( ami egyébként megállja a helyét ), és most, ha kell, ha nem, azt fújja mert, saját gondolata nincs...
túszulejtettország
A bajkeverő, és a pötyi már a bírkáiknak előadták, hogy ők akarják a svéd tagságot, de hát ugye a parlament...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.