Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn benyújototta a svéd NATO ratifikálásáról szóló törvénytervezetet. Erdogan szerint a ratifikálás a török parlamentttől függ, 

Az államfő szombaton telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral. Törökország amiatt gyakorolt nyomást Svédországra, hogy hozzon intézkedéseket a két ország kapcsolatait megmérgező Korán-égetések ellen, és az elnök korábban azt is a svéd hatóságok szemére vetette, hogy nem teljesítik a Svédországba menekült kurd szakadárok kiadatására vonatkozó török kéréseket – írja az MTI.

Erdogan lépett a svéd NATO tagság ügyében

Recep Tayyip Erdogan török elnök – Fotó: Adem ALTAN / AFP

Magyarországon és Törökországon kívül már minden NATO-tagország jóváhagyta a svédek csatlakozását, így, ha megszavazza a török parlament a svéd NATO-tagságot, akkor Magyarország lesz az egyetlen, aki nem hajlandó ratifikálni a sakndináv ország tagságát.

Forrás: MTI

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
csak te leszel az utolsó köcsög puhos...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
csak te leszel az utolsó köcsög puhos...
rakitics41
Ez a török elnök Erdogán nem szólt előre hogy ratifikálja a török parlament a svédek NATO csatlakozását.Orbán megint félrevezetett bennünket mert azt mondta hogy nem mi leszünk az utolsók akik megszavazzuk a svédek NATO-ba történő belépését!Lehet hogy ezt a biciklit is túl toltuk!
Menőmanó
Akkor a héten a csútkány is beadja, és majd Erdogan előtt meg is szavaztatja.
Hogy a svédek mennyivel tisztelik jobban a magyar kormányt mint egy hónappal ezelőtt...
Hát az Qrvára nem érdekes, Erdogan most adta meg az engedélyt. Mi így vagyunk szuverének.
Béla333
2023.07.17. 17:50
"Németh Zsolt azt mondta, hogy szeptember közepén kerül az Országgyűlés elé a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjának kérdése. Orbán Viktor pedig arról beszélt, hogy „nem mi leszünk az utolsók, akik jóváhagyják Svédország csatlakozását”."
index.hu/belfold/2023/07/17/nato-csatlakozas-fidesz-frakcio-orszaggyules-ratifikalas/

Na a pávatáncosunk nem tudja, hogy hogyan totyogjon...??? Az összes partnere magára hagyta...
justhpeter
Orbánnak komolytámogatói vannak.
Trump Lee azt sem tudja, hogy hol uralkodik a kedvence, a török haver pedig míg Orbán brüsszelezik benyújtja a törvényjavaslatot a parlamentnek.
Vagyis a kolostormalacot már mindenki hülyének nézi, valószínű az is.
Nessy
@justhpeter: Nem adhat mást, csak mi lényege!
simmering73
"Ez azt jelenti, hogy Törökország megkapta Amerikától, amit akart, ezért a mondvacsinált indok a terroristák rejtegetéséről okafogyottá vált. Erdogan nem fog tovább színészkedni, ő nem Orbán, még benne is több tisztesség van. Ebből az következik, hogy már csak Orbán akadályozza a svédek NATO-csatlakozását, amiből baj lesz, ha nem változtat sürgősen.

Amerika és a NATO nem fogja eltűrni, hogy Orbán tovább késleltesse vagy akadályozza a svédek belépését a NATO-ba, ami mindenki érdeke, kivéve Putyint. Kérdés, hogy Orbánnak maradt-e még annyi önállósága, hogy Putyin akarata ellenére megszavaztassa a Fidesz bólogatójánosaival a ratifikációt. Ha nem, akkor Magyarország nagy bajban van."
nepszava.us/johet-a-pavatanc-erdogan-tamogatja-a-sved-nato-csatlakozast/
rakitics41
@KisTehen: Ezért is érthteteln magyar kormány álláspontja, meg azért is mert egy erős hadsereggel rendelkezőt nem bevenni a csapatba , az a védekezés elleni bűn!
nejlontacskó
@rakitics41: hagyd a balga marhát, olvasta Maccska hozzászólását( ami egyébként megállja a helyét ), és most, ha kell, ha nem, azt fújja mert, saját gondolata nincs...
túszulejtettország
A bajkeverő, és a pötyi már a bírkáiknak előadták, hogy ők akarják a svéd tagságot, de hát ugye a parlament...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok