A magyar lakosság bizakodó, a cégek nem bíznak a  GKI Gazdaságkutató felmérése szerint.

Az EU támogatásával végzett felmérés alapján az üzleti bizalmi index – szeptember után – októberben is csökkent (1,5 ponttal), így, bár a változás hibahatáron belül maradt, az üzleti index megközelítette idei mélypontját – írja a hvg.hu.

A lakosság bízik, a cégek nagyon nem a magyar gazdaságban

Illusztráció: 123rf.com

A lakosság hangulatának szeptemberi romlása átmenetinek bizonyult, hiszen a GKI fogyasztói bizalmi index októberben 4 pontot emelkedett havi alapon, s ezzel 18 havi rekord szintre jutott. A lakosság saját pénzügyi helyzetének alakulását az elmúlt és a következő 12 hónapra vonatkozóan is markánsan javulónak ítélte, míg a nagy értékű fogyasztási cikkekre elkölthető pénzének megítélése mérsékelten lett kedvezőbb.

Az ipar adatai azonban nem tükrözik ezt az optimizmust, a. cégek foglalkoztatási hajlandósága semmit nem javult, az iparban romlottak a kilátások, egyedül az építőiparban javult valamit a helyzet. A vállalkozásoknál a jó, hír, ha stagnálnak a mutatók, de javulást egyelőre nem várnak. 

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A lakosság a propagandának hisz, a cégek a tényeknek...
Eladott Ország
Hofi Géza: Csöngess be anyádhoz jó barát... hát ne viccelj, pénzért mindent, szopok nyalok gombot varok. A fideszre szavaztam- másik, bocsánat. Hofi után szabadon: Kormányok jöttek, mentek, a kormányok jöttmentek...
youtu.be/Au8czGHcUBQ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.