Április 30-án lezárult a mintegy három évig tartó fúziós folyamat az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével a májusban létrejött az MBH Bank.

Tömegesen zárja be a bankfiókjait az MBH Bank

Fotó: Balaton József/MTVA

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése még 2022. március 31-én valósult meg, az akkor egyesült hitelintézet működött április 30-ig MKB Bank néven. A NER gigabankja nemrégiben a Duna Takarékot is lenyelte, bár az látszólag önálló maradt.

Az egyesülést követően – jelentették be még májusban – az MBH Bank rendelkezik a legnagyobb fiókhálózattal, közel 500 helyen várják az ügyfeleket személyesen. Az egyesülési folyamat során egyébként folyamatosan nyirbálták a banki hálózatot. A korábbi nagy bezárások után (akkor 300 fióknak mondhattak a helybeliek búcsút) egy évvel ezelőtt tucatszám került roló az egységekre. Ez sem volt azonban elég.

A portál gyűjtése szerint az új színmagyar óriásbank az idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egyébként Európa koldusházában, miért kell ennyi bank?! "Európa legdrágább bankrendszere a magyar" Nálunk lergnagyobb a kamatmarzs, nincs min csodálkozni! Az utolsó kapcsolja le a villanyt a fidesz gecikre!
kereső
Kezdték azzal, hogy a "vidék bankját" a takarékokat bezárták, a falusi ATM-eket leszerelték, és a falusiakat általában a megyeszékhelyi bankba irányitották.
justhpeter
@kereső: Mi van akkor, ha csak egy álvállalkozás az egész ?
Qqberci
Nem volna egyszerűbb Lölőt meg a csútkányt bezárni?...
Eladott Ország
Egyébként Európa koldusházában, miért kell ennyi bank?! "Európa legdrágább bankrendszere a magyar" Nálunk lergnagyobb a kamatmarzs, nincs min csodálkozni! Az utolsó kapcsolja le a villanyt a fidesz gecikre!
kereső
@justhpeter: Nem tudni mi a cél: az biztos, hogy a jogelődök megszerzése álllami pénzen történt- majd a portfólió tisztitás is, ami az MKB-t, és a BB-t illetil A takarékszüvetkezeteknél nem voltak besült hitelezések- nem kellett az "államositás", és portfólió tisztitás- azok vagyonát simán jogszabályi csúréés csavarásokkal ellopták.
Az után , hogy privatizálták ismét az MKB-t, és a BB-t- ez akét bank lett a nerencek legfőbb hitelezője, méghozzá az amerikai tipusú jelzálog hitelezéssel( olyan konstrukció, amelynek a világ a 2007-2010 közötti pénzügyi világválságot köszönhheti), és az óriássá nőtt mammut is ezt folytatja., állami segitséggel ráadásul. Nem megnyugtató ez, és veszélyt jelent a teljes pénzügyi rendszerre. Ráadásul most az MBH erőteljes személyi hitelezésbe is kezdett- csábitó THM-es szabad felhasználású hitelekkel. Nem sokt jót jósolok...
vitriol
Ez az MBH is egy teljesen felesleges pénzkidobás volt /rossz kormánydöntés alapján./

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.