Elfogadhatatlanná nyilváníttatná a kormány Karsai Dániel eutanáziára vonatkozó kérelmét – írja a Telex.

Nem hatotta meg a magyar kormányt a nagybeteg alkotmányjogász kérelme
Fotó: Facebook/Karsai Dániel

Mint ismert, Karsai gyógyíthatatlan, lassú bénulással járó betegségben, ALS-ben szenved. Ezzel a kórral küzdött évtizedekig Stephen Hawking is.

A kormány ellenkérelme szerint arra kérik a bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak a kérelmet, vagy állapítsa meg, hogy az alkotmányjogász jogai nem sérültek a megadott pontokon. A magyar államot Tallódi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Főosztályának főosztályvezetője képviseli az ügyben.

Karsai Dániel azt írja a Facebook-oldalán, hogy a bíróság kétnaposra bővítette a tárgyalást, szakértőket fog meghallgatni, és két szervezetnek, a Dignitasnak és a European Centre for Law and Justice-nak is megengedte a beavatkozást, azaz írásbeli észrevételek benyújtását.

Forrás: telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@izéke: Ő, ahogy mondta is, ezzel a perrel utat akar nyitni másoknak is, akik hasonló helyzetbe kerülnek. Jó ügyvéd, eddig is sokaknak, sokat segített...
Nessy
Azért érdekes lenne megtudni, miért tiltakozik a kormány annyira a legális eutanázia ellen a "csak", vagy "mert" kivételével! Hiszen ha így építik le az egészségügyet,a szociális ellátást, úgyis hamarabb meghal a beteg, csak közben tovább szenved ő is és a hozzátartozók is. Különösen, ha gyógyíthatatlan. Minden tiszteletem az alkotmányjogász úré! Közben egy nő beteg is jelentkezett ugyanezzel a betegséggel.
izéke
@C_3PO: tud hagyni búcsúlevelet amiben leírja az okokat,pláne ha orvosilag is bizonyítható,leletekkel,stb,szóval ez nem lehet indok.
izéke
@Qqberci: akik eddig öngyilkosok lettek bármilyen indokkal is,nem kértek engedélyt rá. Itt az aktív vagy a passzív euthanázia lehet inkább a kérdés tárgya. Az aktív az,mikor pl egy orvos ad be valamit ami átsegít. A passzív az,mikor csak a kezed ügyébe teszik az eszközt,megmutatják a használatát,stb,de saját kezűleg kell megtenni.
izéke
@izéke: vagy fordítva,attól függ kinek az oldaláról nézzük.
C_3PO
@izéke: Azt nyilván lefoglalja a hatóság rögtön! De az is része a procedúrának! Semmiképpen sem helyes az öngyilkosság!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.